Wednesday, 28 December 2011

Welcome 2012

 Dah sebulan aku tak menulis sini. Betul2 pemalas aku ni sekarang. Kat FB rajin lak.
Tak kisah la tu..Asalkan blog ni masih hidup lagi,kalau nak hidup zaman kecemerlangan blog dulu pun bukannya boleh..bukannya boleh kaya raya pun.. kaya kreativiti aja la ya..

  Alhamdulillah,dlm cuti sekolah dapat bawa balik anak2 ke rumah di Manjung,bawa ke Neg sembilan.itu pun sebb nak hantar ke KICK..seminar motivasi oleh Dato Hj Dr Fadhilah Kamsah.
Cuma aku terkilan bila anak2 tiri aku tu tak tau apa yg dorang pergi kat sana..Untuk apa pun dorang tak faham. Takkan itu pun aku kena terangkan..Dah besar kan sorang nak masuk Darjah 5,sorang dh nak naik Tingkatan 3.
Suami aku juga agak pelik ngan perangai anak2 nya sendiri. Aku takut budak2 ni mcm tak kisah aja perasaan ayahnya.Tak ada rasa sayang kat abahnya kot..Entah aku tak tau..segala pembesaran oleh ibu dorang yg masih berperasaan pelbagai terhadap bekas suami,iaitu Ky.
  Perasaan tak amik kisah macam ada dlm diri ibu dorang..bila aku beria2 nak menghantar kedua2 ke kem,dia mcam ambil alasan supaya hantar sorang aja. Aku cuba pikir positif tp cara dia cakap nak hantar ke tuition waktu cuti sekolah,mcm tak masuk akal. Time hari sekolah napa tak mau dihantar?apa kah yg cuba dia buat bila kami dah bayar semuanya. Akal aku berfikir negatif laju aja..Kedekut..duit satu sen pun tak dibekalkan kat anak,dgn alasan semua abahnya dan aku boleh tanggung...Bukan kami nak duit anak2 pun,sedangkan tiap2 bulan gaji Ky,memang ada peruntukan utk anak2..tiap2 tahun naik RM50 lak tu.
 Aku kadang2 telan aja pa yang aku rasa ,sbb kadang2 mcm tak patut aja perintah mahkamah yg diberi pada tahun 2003 lalu,banyak memihak kepada bekas isteri,tanpa memikirkan bekas suaminya ini akan mempunyai kehidupan baru selepas berkahwin isteri baru....Memang pedengki ngan bapa budak2 ni.

  Agaknya hati dia makin geram tengok kami bahagia. Perkahwinan aku dan Ky tidak pernah kena mengena ngan perpisahan dorang .Dorang berpisah,aku pun tak kena mengena,so kenapa dia nak dengki hati ngan aku!! Nak aja aku beritau,dah aku offer kat Ky utk rujuk kepada dia..Ky pun tak mau...yalah aku faham lelaki mana yg sanggup dicaci dan dihina dgn benda2 sebutan yg haram kita makan..dah ludah nak jilat balik.
Aku tau prinsip suamiku walau aku baru setahun jagung hidup dgn dia..sEtahun jagung ke...kalau ada ladang jagung,boleh bual jagung bakar lagi!!! hahahha
 Aku juga happy sebab niat Ky utk buatkan tahlil arwah anaknya yg sulong telah dapat dimakbulkan bila mak aku setuju kenduri diadakan di BP. Sebelum ni Ky nak buat di kgnya tp alasan mak mertuaku lak membantutkan hasratnya.
  Alhamdulillah,kenduri itu berjaya. Bila aku sendiri yg memasak hidangan bagi kenduri tersebut.
Ramai yg hadir.juga. Alhamdulillah. yg best tu makanan yg dihidangkan cukup utk semua..siap boleh tapaukan utk tok kg istana lagi.


 Tu dah santai2 sambil makan2..ayah Atuk,nadia mak dan Ky

Yang seronok dapat singgah Beranang,my lovely place on earth dapat jumpa Family Tok Cik,ayah saudara kepada ayah. Adik Atok Kadri. Alhamdulillah.


Alhamdulillah, Tok Cik sihat. Hanya dia yang tinggal dari 3 orang adik beradik Tok.

Semoga tahun ini telah memberi yang terbaik dalam hidup kita semua.
Dan tahun depan, 2012 akan lebih lagi bermakna dalam hidup aku dan keluarga.

22/1/2012, Majlis Silaturrahim keluarga Dato Bentara Luar(Mohamed SAlleh bin Perang)

Semoga berjaya!

Monday, 28 November 2011

trip to Ipoh. . .

Hari ni aja hampir 2 jam kemas brg2 yg nk dibawa ke Kampar. Esok Ky ada temuduga kenaikan pangkat. Tu yg arini tgk kilat2kan segala lencana n button. Kalau ikut dia,dah ada baju uniform cukuplah. Tapi aku lak melebih2 dr dia btau nk temuduga kenalah kilatkan chrome button n badges tu. Hehehe. Isteri mestilah nk tengok kehenseman suami sentiasa kan.

Mana button yg x cantik kt mata aku. Aku minta tukar aja. So nk cr di Mjg tiada,kenalah ke Ipoh.

Lgpun lama dah aku x pi ipoh dgn Ky.nk dating kt Ipoh sambil cari badge salam mesra yg baru lg berkilat.


Alhamdulillah harap penghijrahan ni membawa kebaikan kepada diri ini.


Published with Blogger-droid v2.0.1

Saturday, 26 November 2011

A tribute to Colonel (Rtd) Tim Rogerson

Jumpa pasangan ni pagi tadi sewaktu sarapan. Dapat dengat cerita tentang impian mereka.Kehampaan mereka terhadap suatu tempat sejarah perang dunia ke dua.Green Ridge yg bertukar jadi Green Green Grass.

Aku dpt merasakan semangat mereka yg begitu passion about developing tempat tu sebagai salah satu tarikan di Kampar.


pelik n ajaib!!! Tapi itulah yg berlaku kepada suatu tempat di Kampar. Tempat yg pernah dijadikan kubu Inggeris utk pertahankan Kampar daripada pihak Jepun. Mengambil masa 4 hari dlm peperangan tersebut. Bacalah sejarah tentang Battle of Kampar tu.

Kenapa org luar yg lebih kisah tentang tempat tu. Kenapa tidak kita,

Adakah kerana peperangan itu kita tidak lahir dlm zaman tu?

Kerana kita menghrapkan orang luar mengubah nasib kitakah?


Published with Blogger-droid v2.0.1

Tuesday, 22 November 2011

gym n badminton

Gym dh 3 ari with running n cycling in the gym.

Seronok gak.


Hari ni main badminton lepas cycling 20 min.


Published with Blogger-droid v2.0.1

Sunday, 13 November 2011

sup tulang gear box

Eh bukan nk beri resepi, cuma btau sy msak sup tu ari ni,lepas tu tulang tu ada recycle utk tambah kuahnya yg abis dihirup kami berdua.


Published with Blogger-droid v2.0.1

rezeki jgn ditolak

Dpt kek coklat jiran bagi.


Published with Blogger-droid v2.0.1

Wednesday, 9 November 2011

Update blog mcm update status fb,update fb mcm update blog. :)

 diamku arini adalah kerana sibuk bekerja. Dan aku menahan diri dari online internet di phone. Utk elakkan fokus aku lari dari perancangan kerjaku yang sungguh superb!
Buat kerja di tempat sendiri lebih susah dari buat kerja di tempat orang! Tapi dengan perancangan yang baik,segala kerja susah dapat dilaksanakan. Aku ada 2 hari lagi yang boleh jadikan another 2 days extension. 
Challenging myself !
********************************************************************************************************


dpt rasakan bila duk tenang2 kat ofis,ada yang tak tenang,bila aku keluar,yg lain pulak tak tenang.
C'mon 1000 x....fikirkan tentang diri sendiri. Try not to think about others.
People always don't appreciate and take advantage on the kindness!I guessed, bila kucing tiada, tikus2 berparty..Party all the time..party all the time!
Ada masanya utk aku tunjuk yg sebenarnya,sabar ya..
What the hell,better care for own butt!!Peace No War!


Hahahha
Day 1-SI,SM
Day 2-?

Monday, 7 November 2011

cuti di hari Isnin

Nak masak nasi lemak.hmm bila difikir kan kesihatan,x patut tp tekak ni terasa nak masak sendiri.ayam goreng tepung n sambal tumis sotong kembang
Published with Blogger-droid v1.7.4

Sunday, 30 October 2011

Wednesday, 19 October 2011

cuba lagi for 3 mths

Dr. Anand is a very good person. From A to Z,dia terangkan struktur ovariku. Rahim kanan n kiri,telur byk,x pecah,tak period sbb tu berat bdn naik. Hmmm

duphaston 5 biji,clomid 20 biji utk bulan ni.kita kena plan bila kita nk subur.
Published with Blogger-droid v1.7.4

Monday, 17 October 2011

Unexpected moment

From facebook entry
this morning was really buang tabiat from me. thanking every staffs for all their cooperation towards all the work done( put asidethe screaming from a person who thought that he is the cow) and deeply sorry coz I forgot to put 'tea' in the work order. Even his boss also apologised to me on behalf of his man! Hmmm..

Yesterday,just wonder how would you feel when you are saying sorry to that 'cow' and ask him to prepare the tea, and he screams you back with some words
'Suka2 you aja suruh orang buat tu buat ni,dahlah semalam buat kita orang macam lembuuu,suka ati you aja ekk' in front of the organiser who called me early morning and made me wide awake just to get that sweet word from that old man and and shocked Ky who was still holding me in his arms..I was like saying 'pergi mam la ko org tua, but how could I do that and I don't dare' its not because the fear of him but...I want to respect myself and how I would manage myself towards this incident. I didn't say that I am angry but made me think how was my silly simple mistake could affect more pressure towards him.Even its only preparing tea!
--to be continued in the blog--

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 Sungguh kelakar aku rasa,aku tak siapkan skrip or note langsung in my diary(only about work). Tapi aku boleh minta maaf depan2 HOD semua,and the other HOD minta maaf lak ngan aku. aku tak sangka perbuatan aku telah mendatangkan suatu yg sungguh cool!
Semua orang senyap dan sayu kot.Hahahh Tiada niat langsung..
sebab aku rasa itu adalah silap aku dan orang tua sudah naik angin. Memang aku boleh kata 'Ada aku kisah??'


Tapi sebab aku kisahlah aku buat mcm tu depan semua orang.Dah tak sangka hati dan otakku boleh kawal emosiku.


and pelik the director impressed with the moment(hahah-tak bermaksud aku nak kata yg bagus2 aja) yg agak sayu dan sedih dgn emosi..
sampai merah padam muka dia..


So kelakar sampai dalam hati aku jadi 'Apa hal la aku buat orang lain sedih' dah semlam orang tua tu kata aku buat dia mcm lembu.


Sedangkan itu kerja dia,dan dia patut bersiap sedia sepanjang masa. Buat teh apa yg susah...kalau aku dekat,aku buat..
macamlah sebelum ni aku tak pernah buat!!! Sungguh bodoh orang yg berfikiran gitu.



So apa yang yg dia expect dari aku,?Tak ada sales n buatkan dia dan crew dia goyang telur(maaf 18sx) sikit.



 Hari2 ada aja hal manusia yang tak lekang dari kepala otak aku.


Aku lak suspek another fraud case ..how to blow whistle.,...
Kedudukan aku agak goyang kalau aku biarkan ianya berterusan...no wonder she's so rajin..
trying to build up names and achieved something from our database..What da fak la!!!


Itulah jangan judge orang dgn gaya dan kata2 yang look so profesional.

Sunday, 2 October 2011

Weekend hari ni!

 So semlm dpt test pt, n still nothing. Tak ada air mata nak keluar dah. n masa aku buat2 gaya excited nak consume Juvanex tu..Ky renung ke mukaku dengan begitu lama hingga aku gabrah. Hmm..dia tau aku cuba sembunyikan mood sedih aku dgn gaya gedik2 mcm budak kecik.

  So terus aku buka 2 pack Juvanex ..betullah kata blog Azeeda,rasa limau..hmm bukan ke sepatutnya aku tak leh minum masam2..hmmm..tak palah 7 hari aja..after that i janji i tak amik masam2 lagi. Lagipun bukan aku suka benda2 masam ni. So ok la kot.banyakkan minum air yg alkali tinggi dan asid zero degn mengguna jug BIOCERA. Insya Allah. So nak jadi promoter aku aku..Cukup2lah..
  Hari ni pagi2 lagi dh kejut Ky,ajak makan nasi lemak kat kedai Pak Su. Memang sedap .Di TV di tayangkan rakaman ceramah seorang ustaz. Aku ingat sapa rupanya Dr Sam  Cuma cara ceramah nya agak kasar..mcm tak ada pelajaran punya ayat..'bodoh mcm lembu' 'mampuih' tp lagak mcm sungguh pandai..tp setau aku dia belajar tinggi.. Biarlah dia..Dia dah berhijrah..ramai yg dah berhijrah tp akan mengata balik bidang dan tempat yg penah deme bergantung dulu2. Biarlah..sapa la aku nak kata mereka.Aku pun belum tentu baiknya..Insya Allah aku pun nak jadi orang baik2 dan terbaik.
 Lepas makan,gi Pasar Tani.Beli sotong besar 2 ekor,ayam sebelah aja..so sementara aku beli barang,Ky duk asyik tengok org jual telur..tp telur apa tak tau lah..aku suh Ky ke situ n tanya...Bila aku dah siap beli,aku tengok Ky masih lagi berdiri..hmm aku pun merapatinya dan suara Ky yg garau lagi seksi tu bertanya kan telur tu tak dilayan.Aku piss off dah! Tarik nafas dalam dan terus tanya 'Dik ni telur ayam kampung ke?' Baru budak di sebelah seorang lelaki tua menjawab 'Tak kak,telur biasa aja' Tetiba org tua sebelah tu menjawab 'Kalau telur ayam takkan sebanyak ni' Cara dia jawab mcm nak membodohkan aja (itu apa yang aku rasa,padahal aku dah bengang masa Ky tanya kat dia ,dia boh layan aja)..aku dan Ky pergi tanpa berkata apa2 pun. Aku cuma kata kat Ky 'Sombong pun orang!' Lain kali aku janji diri sendiri,aku takkan tinggalkan Ky suh gi beli apa2 bila aku gi pasar Tani tu dgn dia.
 Balik rumah pun jam belum menunjukkan pukul 9 pagi. So rehat lagi nampaknya.kul 10 lebih  br start masak..
Ayam rempah bakar,sotong masak hitam,terung n bendi rebus cicah  sambal belacan. Dah siap. Yana,jiran hantar kari ikan pulak..rezeki.Lunch at two as Ky rehatkan mata.
  Tulah time orang tidur awal dia tidur lewat.
  Ni tengok stanza Cinta last episod..walau pun TV tak clear sanggup aku tengok..
Cara baru tengok Tv yg byk garis dgn suara kejap ada kejap takda..

Ishh panjang la pulak.Nak spend time with Ky lak ya..

Saturday, 1 October 2011

Weekend

Balik Mjg after lunch with J at secret recipe.reached home almost 3.30 pm.gi giant memborong brg2 kesihatan spt juvanex,epo with omega 3 & 6,pt .pt kena buat before consume juvanex.
Published with Blogger-droid v1.7.4

Thursday, 29 September 2011

Insurans agen

Selepas waktu maghrib,aku terima call dr sorang pmpuan. Dia beritau aku telah terpilih dlm program insurans 10 thn dgn polisi RM400,000 dgn bayaran RM58 aja,ntah lah boleh caya ke tak,
Published with Blogger-droid v1.7.4

Tuesday, 27 September 2011

blog kali ke dua arini

Mood: mengada2,

Balik rumah sewa aja .Esok x yah travel jauh2.(kedengaran jiran Melayu sebelah sedang karaoke),cuva skodeng dengar apa lagu yg dia nyanyi,aku langsung x tau,lagu sapa ntah. TAPI enak kedengaran suara tu. Buat aku duk lama2 dlm toilet,

Malam ni game lagi.best la,keluarkan peluh lagi.
Published with Blogger-droid v1.7.4

Syawal 1432H di penghujungnya.

Sekejap aja rasanya. Alhamdulillah,apa yg ku maukan dpt dicapai.
1) Dgnnya ada oven,dptlah ku siapkan kuih2 raya utk rumah sendiri.mak,n mom in law.
2) Beraya di BP dgn suami n anak2 walau cuma 2 org aja yg dpt diangkut blk.
3) Habiskan allocation duit raya utk disedekahkan
4) Baju raya yg sedondon,dn menyimpan baju2 anak yg x sama sambut ngan kita. . .zalim tak?hehehe
5) Cuti raya semaksimum yg boleh

Tapi ada juga yg x dpt dicapai n aku sedih andainya inilah terakhir beraya
1) Tak dpt laksanakan puasa 6. Besar sungguh dugaan.

Tahap kesihatanku spt biasa.cuma sakit di bulan puasa sgt menakutkan. ALHAMdulillah.namun aku masih berjaga2.
Back pain tu dh jd immune kt diri.
Nak turunkan berat bdn on n off aja,time raya mana leh dpt.
Keinginan aku n suami utk dpatkan zuriat masih berjalan. SEMOGA Allah tunaikan doa kami suami isteri.

Masaalah keluarga x abis2.,aku x larat nk bersuara.
Published with Blogger-droid v1.7.4

Wednesday, 7 September 2011

Aidilfitri 2011

Laaa..lama rasanya tak update..dah berubah..dah update blogger punya dashboard.Canggih gitu.

  Alamak..lupa nak ucap Selamat Hari Raya Aidilfitri .Maaf Zahir dan Batin.Dah 9 hari kita beraya..sekejap aja rasanya.

 Alhamdulillah tahun ni dapat eve raya di Batu Pahat ,Johor. Sungguh seronok rasanya.

Malam sikit lah update.jgn la lupa nak update sampai berminggu2 jadinya ya Puan..

Tuesday, 23 August 2011

Sunday, 7 August 2011

Ramadhan ke 7.

Diam x diam dh 7 hari masa berpuasa di bulan Ramadhan 1432H. Alhamdulillah inilah waktu mengajar aku jadil lebih tenang dlm menghadapi dugaan. Bagaimana dgn kawan2 semua?

Tuesday, 2 August 2011

Lepak la konon

 Lepak ni bukan maksud melepak2 tapi penat. Tapi tak lah penat cuma letih aja..

  MOD today so duk kat hotel makan aja. N ada janji ngan kawan utk buka bersama2.

Sunday, 31 July 2011

Ramadhan sudah

Hari ni planning nak balik Manong tak jadi. Sebab lewat. Brunch di Restoran Pok Ya yg terkenal ngan nasi dagang. Tapi servis is very bad! Makanan dia dah siap ..cuma nasi putih patut bagi orang self service,tak perlulah dia punya pelayan cedukkan..Aku sudah naik angin menunggu nak dpt nasi sikit punya lama...lepas tu muka tak mesra pelanggan..
Kalau aku punya kedai tu,aku pasti bagi amik nasi sendiri tu aja..Bior mereka nak amik byk atau sikit..They are chargeable anyway. Lagi bagus kalau dpt free flow punya nasi.
Ishh udah2lah...karang kalau aku berbisness lain lak jadinya.

Lps tu blik rumah sbb hubby ku ni mesti merehatkan diri dulu sebelum keluar ke Tesco.Itu pun dia terbawa ke Econsave tp aku tetap dgn pendirianku. Lebih suka Tesco dr Econsave.
So shopping sakan lah kami berdua.lebih excited beli loyang,brush utk sapu telur kat atas biskut..nak buat kuih rayalah..tak ada lah kuih susah2,yg senang2 aja..yg penah ku buat bisness thn 1998 dulu2. hehehhe..beli punya beli...butter lupa beli so projek kuih tak leh mula sekarang..harap2 keinginan utk buat kuih ni akan terlaksana.Cornflake ,oat,suji,tat nenas sudah dlm kepala.Semprit pun.See,semua kuih lama2kan.Nanti aku try buat kuih moden2 ni..hahaha..tengok resepilah kita..
Lagi pun aku ingin hargai apa yg telah diberi kepadaku. Ky belikan oven hanya kerana aku suka memasak gamaknya!!! dan ada satu lagi keinginan ku utk dptkan stove elektric.senanglah tu..kalau dpt satu tungku atau dua tungku ke..lagilah bagus..Manja2 sekali sekali apa salahnya..betul tak?
Dgn sapa lagi dapat aku bermanja kalau tak dgn suami..takkan nak manja ngan suami orang lain lak..
atau manja ngan emak ayah ke...harus ada yg jeles nanti. So aku lebih selesa begini.

Semalam ayah called me just to wish my belated birthday on 26th July. And definitely lama tak sebut 'I love you Ayah'...sejak dia buang telefon dia few months back. Harapanku pada ayah,jgn ada kontroversi lagi. And both of us risau about the conflict..hmm family is always family ..ada aja..tp air dicincang takkan putus.

Ky buat special dish today. Dia masak utk makanan dinner. Dinner awal pada pukul 5 petang.

Ini adalah chicken Chop resepi suamiku!

Lepas makan aku tanya dia 'mana ayamnya?'
Dah cincang..padanlah aku dengar bunyi chopping board dan pisau besar berlaga2 dgn laju.

Mcm chef la pulak suamiku ni.
Aku cuma tolong siapkan kuali dan panaskan minyak.

Lupa nak suh dia guna virgin olive oil tadi.












Ini pulak herbs baked potato aku yg masin ..sbb tak betul2 marinate kot..lapar punya pasal dan teruja ngan Ky yg masak utk early dinner . Thanks hubby,sedap dan terasa sungguh..Nnti my turn lak ikut the same recipe.

Thursday, 28 July 2011

Adakah kita bersaudara?

Suka dan selalu check di sini.Salasilah Keturunan Dato Bentara Luar.

Masih ada sinar agaknya

Usaha aku diteruskan walau pun aku nampak slow tapi diam2 aku terus berusaha.,

Ini tak boleh itu tak boleh jugak..aku try lain lak.

Tadi dpt call Dr, n dia nasihatkan aku turunkan berat badan dan banyakkan makan taugeh,

Kalau makan taugeh jugak telah membanyakkan angin dlm badan,tiada apa yg boleh dikata lah.
Itu katanya doktor itu.

Dan dgn free consultant tu buat aku hati berbunga2..

Terlalu inginkannya...sangat2!

Tuesday, 26 July 2011

My Day

I am usually celebrating my birthday from the second on 12.am to 12 am before date changing to 27th July.

it was a huge confusing about my husband. From the way he acts,I thought he was hiding something. I was taking leave from yesterday till today. I do not want to get surprised for something that I do not want to expect! Yes indeed, I am so selfish for not getting his wish as usual. He used to wish me on the second the clock ticked to 12.00 a.m.
But last night,he doesn't act as usual. Oh My..I was thinking 'For God sake,I am sure he forgot about my birthday' I was so damn SAD and suck!

Finally, I couldn't wait no more! I have been thinking for almIGer ost a night even I sleep while thinking.N sleeping beside him.Hahahah
Got him awake and ask him 'What's the date today?' He was like ....hahhahah..well get him woke up and suddenly asked about today's date. He just said sorry..and from his face I do not whether its another plot or he really forget about my birthday.I am in puzzle. And of course I need to show my feeling towards him ..about his act..Weirdly I am really sad!Still in my heart 50-50.
So sad that he forgot about my day!!That's the truth inside me~~~
Since not working, I am taking my time to reply all wonderful wishes in my facebook.That is so sweet! Everyone.since last night till now at 7.20 pm.
He appeared at the door exactly at 12 pm with nice smile and says 'Selamat Hari Jadi. Saya tak lupa sebenarnya'.hahhaha and passing me a nice bag and nice gift which once I used them. Issey Miyake!
What a day for me!!!!

Sunday, 24 July 2011

OTF



Cheq memang suka lagu ni..ntah bila dpt menari2 mcm ni sampai kurus!!!

Hahahah...ingat nak kurus tapi tak nak usaha..

Dah balik ke sarang

After a week buat sales call kat Penang Island. Baliklah ke rumah. Yang best Ky pun abis kursus.

Hmm..hilang rindu dendam. Berjalan2 aja kerjanya.sempat ke Pangkor,ke Kampar jugak.

Hari ni aja ikut dia gi amik statement kat 2 balai polis.Padahal asalnya nak gi lunch.akhirnya terus buat kerja dulu,tunggu punya tunggu sampai 2 jam setengah baru dpt lunch pd 4.30 pm.

Sian kan..and I am still waiting and waiting to get what I want. Dah start ambil Letrozole pulak.ntah btul ke tak ejaan tu.

Minggu ni minggu ramai orang melantak abis2an.So far aku tak teringin nak makan apa2 pun.Cuma terbayangkan nasi kandar aja..Aduiiii sejak balik dari Penang..asyik teringat itu aja...

Alhamdulillah,makanan sangat ok tu.

Next trip,tak tau apa nak bagi..takut management tak approve aja.

Semoga berjaya dalam planning aku.

Tuesday, 19 July 2011

Kalau ada dilahirkan...

Kalau anda dilahirkan pada 8hb, 17hb, 26hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.
no.8
Anda mempunyai personaliti yang sangat kuat jadi tak ada orang yang memahami anda. Kepakaran anda hanyalah menuding jari pada sesuatu benda. Anda juga mengalami pelbagai dugaan dalam hidup. Semua masalah ini telah menjadikan anda lebih kuat dan tabah.. Anda memperjuangkan keadilan. Kebanyakan masa anda telah dihabiskan bersama-sama dengan kawan-kawan. Anda seorang yang disiplin dalam hidup, tidak putus asa dan berani. Faktor-faktor ini telah membawa anda ke puncak kejayaan. Anda juga adalah seorang ahli pasukan, keluarga dan pejuang yang sangat bagus. Pasangan ideal anda adalah no.1, 4.

Sunday, 17 July 2011

Seminggu lagi..

Seminggu lagi??

Ya Seminggu lagi,kena siapkan sales call di belah utara..gi Pulau Pinang lak..lepas tu balik tanah besar lagi.

Dalam seminggu ni dpt jumpa suami yang disayangi semula.

Seminggu lagi aku akan cukup umur.


Semuanya dalam range seminggu aja,..


moD DUA hari ni ditemankan suami ,.best worrr..tak tension langsung..
hehehe..sounds so gediks ya.

All the best to all...tak sampai 3 minggu kita akan menerima kedatangan bulan Ramadhan.

Alhamdulillah!

Tuesday, 5 July 2011

Sales Call di Taman Perindustrian Bukit Minyak

Bertemankan GPS dari Google,berjaya jumpa kawasan tu.

Dari Summit BM,sebenarnya tak lah jauh.tapi jammed teruk..nasib baik aku tak memandu...Staffku jadi driver la nampaknya sbb dia biasa ngan tempat ni.

Dpt tengok Rex,Raya,Yuta.

Cuba teka apa kah itu?

sungguh lama tidak mencoret di sini

Minggu lepas,pada 24 Jun 2011,4.50 pagi,Pak Unggal,adik kepada mak, telah menghembuskan nafas terakhir kerana cancer darah.Bertempat di HUKM,wad ICU tingkat 2.
Kali terakhir melihat Pak Unggal pada 23.6.2011. Genap 11 thn pembebasanku.Alhamdulillah,tp aku ralat kerana ianya trjadi .Tapi itu semua kuasa Allah swt.

Apa pun aku sempat berjumpa dgn arwah yg koma,sempat aku minta maaf lagi kerana aku beritau mungkin ini kali terakhir aku berjumpa dgn dia sebb kalau apa2 jadi aku tak akan balik ke BP(tempat yg dia minta utk disemadikan).
Dari KL aku dan KY balik ke Kmpar dan Manjung. Settle segala urusan kerja di Kmpar terus aku balik ke Mjg utk siapkan barang2 menuju ke Subang.utk menghadiri majlis tunang n kahwin sepupu.
Tp sebelum tu kena dptkan permintaan mak yg maukan 50 biji durian,Ingatkan dpt bawa durian tu ke Subang..tp Allah Maha Kuasa..
Malam tu aku dan Ky tidur di dlm Serena kami di kebun durian,setiap jam kami akan bersama menyuluh bawah pokok2 durian bagi mengutip durian yg luruh menimpa bumi bila sampai waktu.
Pengalaman pertama bagi diriku. Ky betul2 mengajar dan mau aku merasakan saat2 itu bersama dia.
Yalah kami br dpt merasa pengalaman mengutip durian bersama...dulu dgn lain org ekkk...
Begitu indah dlm keadaan mamai,suluh durian.dlm keadaan gelap aku tak leh cope dgn lokasi buah2 yg jatuh..tp Ky ..cekap betui..dah biasa mcm tulah. Sempat lagi aku amik gambar buah2 yg telah dikumpul di satu tempat. Sempat upload ke fb lagi..
Lebih kurang pukul 7 pagi,telefon ku berbunyi. mak memberitau mengenai pemergian Pak Unggal. Ramai memberitau mak,mereka cuba tel dan sms namun semua tidak berjawab.
Aku sendiri hairan.Telefon on,sempat fb tapi satu mesej n missed call pun tiada.
Mak paksa aku balik ke BP.Adoi..sedangkan persiapan utk ke Subang siap dah.Ky buat keputusan utk ke balik BP tanpa aku tanya.Dia tau instinct ku,sbb aku tak mau susahkan suami ku tp peliknya dia bersedia,...Cuti yg kami mohon utk ke rumah Mok Su ,jadi cuti bagi menghadiri pengkebumian Pak Unggal. tp aku berkira2 tak sempat utk kami sampai ke BP selepas Zohor. I knew I would definitely miss the funeral. Yalah Perak ngan Johor bukan dekat. Macam2 kat fikiran time tu.
Tapi suamiku sungguh cool..Dia sempat call sekolah anak2 utk fetch them, and got permission from the principles.Alhamdulillah.
Sampai BP kul 4 lebih petang.Aku lihat suasana tenang dan tidak nampak sedih.Oklah tu ramai yg dah redha dgn pemergiannya. Tp aku tak suka melihat tu.Ianya seperti tidak menghormati...siap leh tengok final Maharaja Lawak lagi.aku tengok Tok mcm tak suka,tp aku tolong suarakan pun sayup2 aja suara aku yg garang dalam keriuhan dan keasyikan mereka semua tengok ML.Sian Atok.
Power hilang dah...Nak buat macam mana,..aku tak tau..
Esok bergerak ke Subang ,rumah Mok Su lak.tengok dia aja aku peluk dan terharu. Dia lagi sedih,tiada adik beradik dia yg dtg membantu dia kerana semua sudah berkumpul di BP bagi pengkebumian Pak Unggal. Insya Allah ada hikmah di sebalik itu.
Aku lak rasa lega kerana telah memohon maaf kepada seorang makcik yg lama tak connect ngan aku..hahhah..aku btau makcikku 'minta maaf kerana kak long salah ngan Mak m,tak mau kita bermusuh smpi akhir nyawa,tgk ajalah apa yg jadi' Alhamdulillah.aku lega.hasrat aku itu telah disebut ngan suamiku. Yg penting aku leh panjang lebar bual ngan makcikku yg telah ku ignore for few years.
Kita manusia harus memaafkan satu sama lain,WALAU PUN org yg kita minta maaf tu mempunyai byk perkara yg rasa nak bermusuh smpi mati. Tpi selepas Pak Unggal pergi, aku merasakan aku sbg yg muda harus memohon ampun kepadanya. Tak kisahlah apa yg penah dia katakan atas kesilapanku dulu..
Dah memang aku yg salah,...memang marah tp itu semua sudah akhir!

Hari ni,aku di Bukit Mertajam utk buat sales call smpi 9hb Julai. Adakah tarikh itu akan jadi sejarah..Harap tiada perkara buruk berlaku. degil sangat ketua delegasi Bersih..rasa aku mcm nak lempang2 aja dia tu.. Ky lak di Maktab KKB utk kursus dari 4 Julai hingga 22 Julai 2011.
harap2 dpt jumpa sekejap next weekend,,I miss you hubby!

Saturday, 18 June 2011

Harap Pagar Pagar Makan Padi

Sesuai utk tajuk berita anggota ditahan kerana mengedar dadah.

Yalah tak semuanya ok. Ada yg jadi gelap mata kot.

Selalu berdoa agar suamiku bebas dari anasir2 jahat. Semoga Allah kuatkan semangat dia.

Amin.


Next week ke rumah Alin. Azlan kahwin.

Satu family pi.Tak sabar jumpa mak ayah pun.

Friday, 27 May 2011

Masih kah?

Ya masih.
Perasaan itu masih ada lagi.

Kesedihan masih terasa.

Tak tau sampai bilakah kesedihan ku terasa.

Ya Allah kuatkanlah semangatku yg masih luntur.

Setiap ahli keluarga sangat2 memberi sokongan moral kepadaku terutama mom n Angah.
Muhasabah diri dan muzakarah bersama Ky menenangkan hatiku!Insya Allah.

Cuba rasakan kasih syang yg tebal dari dirinya. Masih kurasakan kurang. Tamakkah aku?

Monday, 23 May 2011

Hampa lagi aku!

Perasaan ku kalah,jiwa ku kalah,hati ku kalah..Aku hampa..ya aku hampa,sedih semua sekali.Semalaman susah ku lelapkan mata.Setiap kali sedar,air mata mengalir sungguh laju! Tak tau nak gambarkan perasaan tu.

Kenapakah? Tapi aku tetap redha.Segalanya sungguh nampak keliru,buntu!

Mcam mana sekejap ada,sekejap tiada.Puzzle ke ni?

Aku kasihan tengok Ky,tiada airmata yg dpt dialirkan kerana dia lelaki agaknya. Dia tabah tidak seperti aku.Bila aku ingat itu..aku sedih.Allah aja yg tahu.Nak meratap pun tak tau apa yang diratapkan macam tiada lagi esok hari. Apakah dosa2ku  dahulu mendahului dan berada di tempat teratas dari segala kebaikan dan keinsafan yg tidak lagi mencukupi bagi diri ini. Ampunkah dosaku Ya Allah. Kalau lah boleh ku ulang hari2 semlam..kalaulah boleh..Di kala ini ,aku sungguh tak tahan. Aku tau aku akan pulih. Aku positif.
Astaghfirullah!

Aku cuma perlu kekuatan dan semangat aja!Insya Allah,aku akan kutip segala semangat itu.
Bukankah aku pernah melepasi kesakitan yang amat sangat pada satu masa dahulu??Pernahkan???

Aku boleh kuat!! Semoga Allah mendengar ini.dan memberkatiku.Amin!!!

Ini tidak ada kena mengena ngan citer di atas. Saja nak layan


Sunday, 22 May 2011

Inilah harinya

Masa berjalan sungguh lambat kurasakan. Ku tidur siang pun bila sedar belum masanya. Makan lewat aku dah gigil2 tangan menyuap nasi ke mulut. Ky makan sikit aja. sebab dia dah kenyang makan dodol.

  Kejadian tanah runtuh di Ulu Langat itu ada kejadian alam CiptaanNya. Dan mangsa2 adalah penghuni2 anak yatim. 16 terkorban,.9 cedera lagi.
Al-Fatihah.

 Kejap lagi barulah aku akan ke klinik.utk ketahui result diriku ini. Semoga ada apa yg ku impikan.Insya Allah.

Thursday, 19 May 2011


1)10.57 pm
Dear All,
Please take note that I'll be away for my Replacement Leave on
Friday,20 May 2011 and will be reporting
back to hotel on the morning of saturday,21 May 2011.

During my absence, xxxxxxxxxxxx will be
fully in-charge of the Kitchen Department.

You may still reach me through my mobile number 012- 973 3388. TQ



Thanks
Chef Siong



2) 6.07 pm

Dear All,
Please take note that I'll be away for my off day on Friday, 20 May 2011 and will be reporting back to hotel on themorning of Saturday 21 May 2011.

During my absence, Mr. Shagu (F&B Executive), Ms.Helen (Chinese RestaurantExecutive) and Mr.Maskuli (Banquet Executive) will be fully in-charge of theF&B Department.

You may still call me through my mobilenumber 012-302 3893. TQ



Thanks

Foong



Baru aja nak soal psl function yg dorang cari hal ni..dua2 ekor tak dtg esok.

Harap esok ,aku kuat semngat dgn ego yg positif. Insya Allah.

Dan aku akan tunggu sapa akan tanya psl my wild behaviour ari tu..Aku tunggu aja..

Kejutan selepas rimau akar bangun tidur

  Selama ni,aku diam dan tidak melawan.

Tapi semalam hari pengakhiran aku diam dan melawan,selama ni aku malas tunjuk2 apa yg aku tak suka pasal perangai depa tu.

  Semalam,kesabaranku sudah melepasi ..beyond limit ..memang aku nampak cara depa susahkan departmentku.

Nak kata tak buat sales?Sales terus2an sejak dari April lagi.Tanya lah orang2 bawahan dia,sapa yg dpt cuti lebih 3 hari ?Tak ada..cuti pun sehari aja utk ganti Public Holiday...

 Servis point tu dtg dari langit kah kalau tak dari sales ?Dalam 50 ,berapa korang punya sales?Nak dpt 5 pun susah kan kan..Akuilah kehebatan department aku ni..Bukan kerana aku hebat,tp cara kerja dan cara penghayatan kami dlm etika customer servis dan juga hotel;s interest.

Kau???tau tutup pintu bilik aja,padahal ko adalah Pembantu Pengurus..bukan Pengurus seperti aku..Itu agaknya aku kena sedarkan dia sapa dia..Kalaulah aku boleh berkata begitu...Kalau,,,tapi aku tak sesombong itu jika dibandingkan sombong dan sombing ko tu...

Tuesday, 17 May 2011

Plan tak menjadi

Pagi pesan Ky

1) Nak breakfast lontong - ends up with Supreme Diet and IGC drink.kenyang dah!

2) Nak masak grilled honey chicken-  gi KFC last2...lepas borong Garlic Bread(knon nak terasa mcm Pizza Hut malam tadi),Peppermint Choc Chip Magnolia punya brand,Blueberry Cheese Cake

3) High tea- konon nak ajak makan kat Restoran Nasi Dagang- tapi Ky suh prepare cucur ikan bilis,,,,hm,,aku dah siapkan,mulut aku tak berenti ngunyah,,yg nak mkan tu gi kuar kerja jap.

Tak buka rancangan TV pun cuma tengok Jet Li punya filem.

I wish if today is Sunday(another 4 days) br lah aku tau finalnya

lamanya

dulu2 time modblog..memang best sbb pelbagai rakan dari segala pelosok dunia dpt kenal..dah memang kecik2 dulu memang suka ber pen pal..smpi la ni..

  2 minggu ni amat bz. n still I am in confusing..but just hope that it is postive. Pray for me then!


  Risau sebenarnya..so this coming 22 will be the final test.

Wednesday, 11 May 2011

Kena tegur

Ky tegur aku,belum sempat aku buka suara masa smpi rumah. 'Kenapa gatal2 gi klinik lagi.' then aku btau adalah sorang staff aku yg asyik desak2 aku suh gi klinik ni utk gi check.
  Dia kata ,dah lah aku tak suka staff tu tapi napa dok dengar cakap dia.

  So tiada apa yg ku rasa cuma perasaan ingin tahu tanpa mau menunggu sehingga 22hb.

  Hmm..sedih gak tp aku redha kalau apa2 pun resultnya.

Sunday, 8 May 2011

Finally

Alhamdulillah! Alhamdulillah! Alhamdulillah.

Akan ku lalui kehidupan ini dengan penuh kebahagiaan.

Terima kasih kepada semua yang mendoakan ku!

Thursday, 5 May 2011

lamanya..cepatlah berakhir kesibukan ku ni

Last week sempat balik BP selepas gi rumah Tok Ajid.

Ramai jumpa sedara mara di kalangan keluarga Dato Bentara Luar.

jumpa makcik2 sepupu dua pupu tiga pupu yg lebih muda dari aku dan Ky.

Balik BP dpt jumpa adik2 n2 anak sedara.

Sempat gi HUKM melawat pakcik kesayangan yg sudah terlantar sejak 29-04-2011.

I thought of celebrating Mother's Day in advance,birthday Balqis in advance,belated birthday Pia n my mum,also hubby's birthday..but hopeless..since I am too busy!
With kids around made me more busy.

Balik perak pada hari Isnin. Jam sungguh highway!Utara ke Selatan sama aja. Hujan kira lebat jugak.

Lepas hantar bebudak di KK,singgah Manong jumpa mak mentua. Dia tak berapa sihat and tak nampak ceria sangat. Hati ku berdebar2.Hope nothing involves in her heart. Just hope she could recover fast.

I feel so bad and let it out to Ky. just hope he would understand. Yeah,I am sure he does.

Celebrating birthday for Ky...wakene beb jadinya ..hahah..event tak berapa terperanjat..tapi its fun. checked in to a room at one of the hotel in Lumut. having big cake from Secret Recipe.
ordered by Hasan,so funny of that guy having team up with me to make the scene looks so real.

Another surprise gave him a watch ..its Casio..wah nampak mcm mewah gila..tp aku sebenarnya nak Samsung galaxy Tab cuma hajat tak kesampaian lepas kira2 semua bajet in hand.Dan juga hutang piutang in hand..opps on my mind. Alhamdulillah segalanya selesai.

To my dear hubby,semoga sihat sentiasa,dilimpahi rezeki! Amin.

Saturday, 30 April 2011

Kemas2

 Akhirnya aku bersiap2 utk esok..Lepas kerja terus gerak ke KL then...jeng jeng jeng..bw anak2 bersiar2 di taman permainan ku dulu...hahahha..
 Sebelum tu kena singgah Alam Damai kerana nak meraikan majlis perkahwinan makcik sedara ku..Raiyan anak Tok Ajid.
  Insya Allah perjalanan esok selamat. Doakan kami ya!

Tuesday, 26 April 2011

Ngeri...mitos aja tu!

Selalu aku tak kisah kalau sakit perut ke atau apa2 sakit..tapi kali ni aku jadi ngeri dan takut..
Mcm2 lah terjah dlm fikiran ni.

  Dan bila psl kerja lagi aku tambah tension. Sampai aku disuruh balik Ke Manjung aja..tak payah tidur di rumah Kampar. Bila dah dipelawa,dlm cengeng2 aku,suka ajalah aku nak balik walau 90km.

  Smpi di rumah,cakap ngan Ky nak gi ngurut.Ky kerja 24 jam tp dia suruh aku call org yg akan ngurut aku tu.
Dua orang aku call semua tak dpt urut aku..Tension..Aku nak bubuh minyak dan tekan2 perut kang jadi lain lak..
So tahan ajalah perut..

Nak kata senggugut..Dulu2 org kata kalau senggugut..lepas kahwin mesti baik..aku pun dah lupa mcm mana rasa senggugut tu.. Ini ke sakitnya?tp aku dh kahwin..Mitos aja tu kot!

Sunday, 24 April 2011

P1 Wimax

Aku dah sign up dan aku terasa kelajuan antara Streamyx n Celcom Broad band. Harap perasaan suka ni boleh bertahan lama.

  Then tadi tengok Ipad1 and Ipad2 ..napa harga Ipad 1 tak sampai 2k,tp Ipad 2 pun tak sampai 4K..kira mahal la bila mula2 keluar.tapi bila dh lama harga turun gila..harga turun gila2 pun aku tak beli lagi..
Aku tak nak beli aku nak tunggu orang beri.Tp ada orang nak beri ke???

Wednesday, 20 April 2011

Entry ulangan dari blog entry thn 2008.20.4.2008

1) 17 April 2006- Got three candidates for industrial trainee from IKIP. He’s the only male candidate who is couldn’t be on time due to a matter. He needed to clear off his pay from his previous employer before starting his first day training as cook at my previous hotel in the island.
I was astonished by his call for being a good manner to me as his new boss. He does call me and wished me and also asking me whether I had my meal or not. The first impression from me to him; Zulkarnain or Naim is a good boy. He is very typical Malay boy with good courtesy and manners inherited from his parents.

2) 19 April 2008
  Bida ,my ex FO at GBH called me at 8.00 am. She told me that Naim passed away early morning (1.00 am –almost at that time). Innalillahiwainna ilaihirajiunn! I get shocked and almost jumping out from my bed. I get lost, don’t know what to do! I couldn’t think anything. Called Naim’s phone and his mum’s took the phone and told the incident and it’s all about an accident in Melaka. At that time, his body was still in the hospital, being post mortem. I couldn’t believe at first but this is true. Astaghfirullah! Started sms and calling everyone in my list especially my previous staffs. BUT I smsed my ex boss first (The owner of GBH) ‘Mr J, ur ex chef, Naim passed away today’ and I started to sms by hierarchy of that company who had done very badly to us especially to Naim.  Naim supposed to resign after raya too(same as my resignation time’ but what Naim told me was ‘Wait until I clear my job(a lot of functions and the company get a new chef for my position’ See, how good he was! Never think of him postponing his resignation because of groups.  He left the hotel and the company owed a month of his salary until Now! Damn that sarcastic of Mr J.
  A lot of people started calling me and I started crying the whole morning while waiting for a decision from Hada and Jalil to fetch me to go to his house.  Everybody was shocked! Repeated memories keep on recalling on my mind now. I just met him over our unexpected gathering at my interview day at Lumut, on the Election Day which falls on 8th March. I still remembered, we met at the supermarket (which Naim and I always buy our groceries for the hotel- he pushing the trolley while I am grabbing anything that would fit into the steel trolley) and having our dinner at the food court. That was when Bida,Dian and Naz were joining us. At that time,Ky also thought of joining us but because of his on duty, he didn’t do so. I did that on my entry before.
 Azh was calling me to confirmed about Naim’s death and he also regret because still don’t keep his promise towards Naim regarding buying the perfume at Jakarta or Bandung.  Azh was the business development manager before his second resignation with mr. J’s company which operated the hotel’s at the island. And now, Azh joined again for the third time as the Operation manager for his sub-company under the main company of Mr Js’ which under travel agent company. Azh also tried to defend Mr J, but Shid (the previous accountant) did message me that it was Mr J who refused to pay Naim’s salary because he thought of Naim sabotage his hotel. It was Mr J himself played a fool to us including me who was the resort manager cum sales executive cum everything. But I do appreciate those experiences I had before my second job at GKH.
  At last Jalil got a car to fetch me at Kampar with Hada too. We met at the hotel and having a light refreshment before heading to Naim’s house.  Called again Naim’s mom and she told us that the body would reach at 5.30 pm and would be buried after prayer.
  At 6.33 pm, called his mom again and told about the way to the house and his mom told me that Naim has been buried at 6.00 pm. We missed to see the funeral but still we need to see his mom and family. I was so damn sad and recited some selawat(maybe I am not too good at reciting that but still it was what I have always practice them) to comfort me and to stop myself from crying. Only God knows what inside my heart. As if I could see him again, his laugh, his face when I did angry at him, yelling at him, went out to the market! Just like a record over my head! It’s so hurt inside. We arrived at his house right after maghrib time. Her mom does still remember me.  Could saw the strong and sadness at once, in her eyes. She does open Naim’s luggage which she brought back from Melaka. I couldn’t help not to cry when seeing all Naim’s shirts, pants and beg which fills with files. In the files including a lot of menu, event orders and functions details of names, total pax and dates. Those menus, event orders were prepared by Naim and me.
I could name some events which always with him.
- Went to market
- Kayacking with Meor,Fik,Zam and Jalil and I am the only female went for kayacking from Pasir Bogak to Teluk Nipah
- Taught him how to prepare Nasi Biryani and those Biryani dishes.
-Scolding him and I was panicked when checking over his empty cupboard and found him nowhere. Until I looked for him at the Pangkor’s jetty and search at two ferries. Actually he was at the backyard which I always did when I want to be alone too.
-Asked him to wake me up at 4.00 am to prepare breakfast
-Playing table tennis with him and I never got the chance to win even after 5 sets of game
-Fetching me at the jetty..
-Waiting him to fetch me and while he’s late,Ky saw me and fetched me and I could see Naim’s face when found out that Ky was the one who fetch me when he’s late..too late.
-Always testing on any new recipes and get me as the first one to taste them
-Asking me to write an application and resume letter to apply for another job. I remembered I did ask him ‘Hey..I am your boss here but how dare you could ask me to write an application letter at another place and leave us at this hotel’ He replied ‘You are the best boss and very kindhearted!’ And I did write his application. (Saw the copies of the application in the file)..How could I forget that!!!
-He’s the faithful of Maxis subscriber and favors to subscribe to Super Savers, which makes him awake until 4 am.
-I always rejected his call when he calls at 2 am, 3 am because he always tries to talk to me when I am having a good sleep at that hour. I am really regretted about this when I am thinking of lying to him that I didn’t hear his call. I feel a lot sins to him.
-A lot to list over here but almost 2 years knowing would be the greatest time for us.

  We left Naim’s house after an hour being there. I couldn’t stay long, as if still feel his spirit inside the house and as if I could imagine Naim was there laughing at me.
  I hugged Naim’s mom and I can’t be strong enough when both of us crying. Insya Allah everything will be okay as life must go on.

3)  20 April 2008
  Azh called me from Jakarta tells the same thing and I kept on crying. No matter what, I still feel the management made a mistake for not paying his one month salary and hell to that management for accusing Naim for sabotaging the hotel. Hell with them again! Mr J is the one who never appreciate a hardworking staff like Naim. Put me out of the list though I know how I much I have contributed to make things happened there at the GBH. And again ‘F**k that Mr J who always has a wrong perception about his ex staff even me who had been devoted to his hotel. God will pay him!Amin!!
 Hada and a girl who had accompany me since 2 days left my house today. The girl who has took over my house having her off day and left to her hometown. Jalil and his friend staying at my house and they had left early morning without saying goodbye to me. Hada told me that Jalil doesn’t want to disturb my sleep.
  We went for lunch at one mamak restaurant at 12 pm. Hada left at 3 pm and we tried not to discuss over Naim’s death as it could made us sad again.
  And now I left alone in the house and nothing I couldn’t do after looking over my photo album about our memories together. I can’t deny that he’s a good staff but he left the hotel quite late than us. I wish he could do it earlier than me!

 ALFATIHAH to Zulkarnain Mustafa. You’ll be missed.

 But I know about myself, I could be cool myself within this week. I hope I could be okay when Ky around. I know he could comfort me. He’s the one! Furthermore, this 24th April is my last day at Grand Kampar Hotel. And mom’s birthday is just around the corner. Her birthday is on 22nd April,so does my niece Fazidah on 21st April,my brother in law 27th April, and that culprit this coming 30th April(haaaahh..why not I go to his house at Spg Rengam(that damn debtor) while I am taking my long break before starting at the new place).
  Ya Allah,kuatkanlah semangat aku!






The last meeting!

Sunday, 17 April 2011

Impian dicapai

 Tpi bukan aku sendiri yang menggapainya..ada yg memberi..Kamera 18 Megapixel,Oven dan Stand Bowl Mixer.
  Wah kalau begitu tahun ni raya,aku akan buat kuih sendiri..yeah..planning thn ni raya mesti lah di BP ,mesti balik sebelum Raya pertama..sbb raya ke 4 rumah mak mertua buat lagi function wedding cucunya..Ky's sister's son who are getting married.
  Two days being cold and just today baru aku tau napa dia begitu.La...napa tak btau tp yg penting..napa tak tanya kenapa aku lambat sampai rumah. Ky ingat kalau aku balik lewat,tak yah balik sbb katanya lewat2 malam balik rumah bahaya..Tp dia lupa aku penah dari Mjg kul 12 mlm sampai BP 7 pagi.Penah dari Shah Alam kul 11 mlam ,smpai Kampar kul 1 pagi..Dia lupalah tu.
  Aku faham suamiku ni risaukan aku kalau balik2 malam.sbb kena menempuh 90 km.Tp aku lebih puas hati walau telah menempuh 90 km,dan balik rumah nampak dia.Itu dia takkan faham kot..hmm..
Perasaan isteri2 yg susah agaknya org lelaki nak faham,Paling dia ingat aku tak percaya dia kalau duk umah sorang..hmm Tak tau nak kata.
  Sabtu lepas dpt bawa Peter ke Kampar.rasa selesai tugas aku sebagai pelbagai cara utk aku promote tempat hotel ku ke mata dunia.
  Kena bawa omputeh br boleh promote.sbb omputeh tu ada blog yg hebat. Orang putih yg gila dan lebih bagus pengetahuan dia dari orang Malaysia. Sbb tu aku panggil dia Half 1Malaysia.tp hakikatnya Peter dari Holland yg sudah hampir 20 thn duduk di Malaysia.Biarlah hati dia terbuka utk kahwin orang Malaysia dan orang Islam. Amin!
 Bila bercakap dgn dia dalam kereta semasa perjalanan pulang dari Kampar. Aku menangis bila ada sesuatu tentang agama yg dia nyatakan dia tak percaya Tuhan tetapi aku telah mengaitkan kepada dia bahawa 'God is great' dan apa yg kami bualkan itu aku relate to suatu surah Al Ansar.Aku beritau dia aku bukan lah orang yg pandai utk sebut pasal agama tp aku btau kehidupan kita adalah kerana Tuhan!
Aku mengalirkan airmata bila sebut itu..Sedih aku bila ingat itu!

Thursday, 14 April 2011

Niat ku tercapai

 Dalam melaksanakan kerja,pasti kita akan aa argument ,bangkang membangkang,tak setuju semuanya ada..actually semua tu boleh ada kata sepakat tapi ego tu ego melambung2 naik tinggi mcm Tsunami..
Aku pun ada ego nya yg aku tak dpt ertikan bagaimana..tp aku memang tak suka kalau aku cari sales kuat2 tp yg nak melaksanakan operasi tu ada aja halangan ..mcm aku buat salah besar..
Karang tak ada sales dia juga perli2 dan citer2 psl bekas manager dulu mcm tu mcm ni..
Tak ke geram..

 Dan paling romantik,suamiku htr sms utk ingatkan aku supaya bercakap tentang perkara ni dlm meeting..
Actually sms tu htr pagi2 tp ntah apa problem hp aku,tak leh terima sms..
Tapi dlm meeting ada kekuatan dalam hati aku utk berkata apa yg dlm hati ku..bukan aku personal sgt tp ini utk kebaikan. Play safe..
 Ayat 'we are human being..We tend to forget..just like you never reply any email.How could I discuss with you when so difficult to find you' Ayat2 manis aja tapi suara aku yg serak mcm halilintar jadinya! Sian!
 Bila Ky call napa tak jwb sms ,blur sekejap sbb tak dpt..Dia citer apa yg dia sms..ohh he's giving full moral support to me,his beloved wife..the only one..
  Aku dpt semangat dia walau pun aku tak tau dia dh htr sms pagi..Yg hampeh tu ,sms tu dpt pada pukul 8.10 pm..Gila ke apa DG ni??

Wednesday, 13 April 2011

Minggu berkerja kuat

 Sejak cuti seminggu pada minggu lepas,minggu ni kena kerja kuat2.

Masa balik ke Perak naik bas ekspress dpt single seat.So tidur aja la.Tp bas tu cuma sampai KL aja.
Aku bawa balik ekstra beg yg lagi berat dari 3 beg yg aku ada sebelum ni.Maklumlah mak dan ayah balik dari Mekah dan bawa balik utk anak2. Untuk cucu2nya pun dia bawakan.Alhamdulillah,Walau pun anak2 ku hanyalah anak tiriku,namun mak dan ayah tetap juga anggap mereka cucu mereka.

  Ingat kan bas akan turun ke Terminal di Bkt Jalil,rupanya kat Terminal bersepadu BTS.Angin satu badan aku!
Nasib ada PR dari staff yang tengok aku mcm ayam berak kapur cari kaunter tiket.
So kena naik bas utk ke Bkt Jalil,nasib aku baik lagi sebab pemandu bas tu peramah dan dpt release tension aku.
Dah lah aku merengkek2 bawa beg,dpt lak aircond dlm bas.Lega sungguh.
Sampai di terminal Bkt Jalili,biasalah ulat2 tu..so dpt bas ke Manjung.
tunggu hampir 30 minit barulah bas sampai..oklah aku tido lagi.

Sampai di Manjung,Ky dh tunggu.Dlm kereta, dia beri aku beg kecil warna hitam yang ada kamera. For you katanya..Thanks hubby!

  Malam tu balik Manong n before that ambil anak2 di KK.Tp yg ikut hanya Azim aja,Azam tu pasti emaknya tak beri ikut...pantanglah konon takut hantu setan teman kan dia nnti.Pecaya sgt benda2 khurafat ni..susah nak cakap n ajar dia..Dia aja yg betul.
  coverage broad band langsung tak dpt..hampeh betul la..
  Esok pagi2 dah pi pasaar kecik Manong tunggu ikan..mahal betul ikan2 tu..kembong aja RM11 sekilo,kerisi dan pelaling RM7 sekilo.. Beli sbb aku teringin nak masak asam rebus nenas.

  Bila masak kat umah mak mertua kena ikut peraturan dapur dia..Dah dpur dia,ikut ajalah aku ni..sampai nak isi ikan pun aku tanya kat mak mertua aku 'mana bekas kecik mak tu ya ' hahah..saja aja aku ni..bikin mak mertua aku kena bangkit dari duduknya.Yalah karang aku guna bekas yg tak sepatutnya kena jerit..kena jerit nnti hati aku panas..so terpaksalah aku buat2 tak reti.
  Asam rebus tu aku yg masak. Kak ipar aku sibuk utk siap masak rombongan yg katanya akan dtg 2 petang..Tiba2 kul 11 dh sampai umah.Asam  rebus dah seleasai,aku bagi signal utk keluar dan dia ikut aja.Yalah rombongan belah perempuan yg akan nikah ngan anak kakak iparku dtg hanya berempat org.Ingatkan ramai tadi..sampai masak mcm 50 orang makan.
So keluar rumah gi KK,amik Azam dan terus gi  kedai emas yg kita dah tempat subang dan cincin serta loket,
And aku berkenan ngan satu gelang..Hubby pun berkenan gak.So kita booklah barang tu..Dah org suka.
Aku lagi suka!!!

Wednesday, 6 April 2011

Posing gaya sakit gigi!! :)

Sambil pegang buku Safia sempat posing


Susun buku tak abis2

Haiqal & Balqis dan Sara berskype ngan Pak Long Ky nya


Safia tolong lipat kain...

Sejak hari Isnin aku balik kg,jaga anak2  Angah.
Semua kerja rumah aku buat kecuali masak2 lauk sbb Angah ada bisnes kantin sekolah agama,so tak perlu bazir2 masak kat umah..Masak nasi aja.
Balqis dan Sara sekolah pagi-sek keb,petang -sek agama..tu aku kena hantar dgn kereta kancil mak yg manual tp tiada power stering.
Mungkin tak biasa tp penah memandu dua tiga thn lepas dgn enjin manual.

  Petang2 aku suka dera dorang gi Taman Rekreasi Tasik Y,bagi peluh..bagi dorang lari2...

Hari ni emak ,ayah dan Nadia dah sampai dari KLIA dan juga akan tiba di BP pukul 3 lebih.

Aku diarahkan ambil dorang dan adikku Idah pun mungkin akan turut sama.

Monday, 4 April 2011

Mula kerja as babysitter

Pagi dah smapai BP dlm kul 5 pgi. Adikku Idah fetched me to mum's house.

Semua dh bgun pagi.Angah dah sibuk buat nasi goreng utk anak2nya Balqis dan Sara.

Itupun aku dah mula high volume utk suh dorang siap pagi2.

Aku htr dorang jalan kaki.Beratnya beg dorang.
Aku pun tak larat nak membawanya.
Napa sistem sekolah masih kena bawa buku lagi ekk?

Waktu tengahari waktu amik ke sekolah kebangsaan dan bawa balik lunch. time aku sekolah dulu,ingat lagi ayah hantar makan di sekolah agama.Aku dan adik2 tak balik rumah sebab sekolah dan rumah agak jauh..hampir 5 batu.
 Lepas dorang lunch,hantar la ke sekolah agama.

Dpt mesej dari Nadia,dorang akan naik flight kul 6 petang esok,dan sampai BP tengahari lusa.Lusa -6hb.
Yeah..aku dpt tengok mak ayah dan Nadia semula.

Sunday, 3 April 2011

cuti

tee hee hee...cuti lagi balik BP>

menantii kepulangan ayah dan mak serta Nadia dari Mekah.
Harap mereka sehat.

Thursday, 31 March 2011

Maaf yang tak habis2

 Kalau staf aku buat hal,minta maaf,mesti aku boring sebab silap tu sentiasa berlaku.Macam tak boleh diperbetulkan pula.

  Tapi bila aku rasa aku buat salah,aku minta maaf,boring tak dia?

  Aku selalu kata maaf bila buat salah ngan Ky,tp tak pernah lak dia tunjuk boring.

  Kalau tak leh cakap depan atau dlam telefon,sms aja dan  dimulai dgn Maaf tp sy kena sebut...dan sesuatu itu yg sakit hati..tp aku kira sakit hati aja..dia tak nampak pun sakit hati..aduiiii..


Salah lagi aku..Maaf!

Wednesday, 30 March 2011

Hujung bulan Mac

 Esok hari gembira utk semua.Tapi tidak aku. Tak palah ,dah bukan rezeki aku.Kena redha aja.
Kenapa ekk bila hujung bulan,hati mesti rasa sakit sbb kena bayar bil. TM,Tnb,cELCOM broadband,duit keta.
Aku pun tak leh nak kata apa sbb dah nak guna brg or the servis yang always suck.Nak duit cepat,tp servis macam hampeh.
  Then kereta ni dah nak masuk 3bulan gunakan. Hmm..itu aja takat rezeki yg dpt,terima ajalah.

Dalam hidup ni,aku rasa kdg2 aku berontak tp aku mesti redha cepat..huhuh..si brutal yang hati lembek mcm tauhu.

 Staf yg buat hal tu tunjuk belang lagi. Aku dah muak tp aku tak leh nak buat apa2 sbb dia org tuan punya tempat kerja ku. Dulu sebelum confirm,tunjuk bagus tapi lepas confirmkan tunjuk belang mcm hampeh..Kalau lah aku boleh berlaku kasar,memang aku hempuk aja dia dgn kerusi.
Aku dah fed up ada staff mcm ni selama ni aku dah very the vast flexible..

Dpt kbar dah!

Alhamdulillah,kerisauan adik beradik ku pada ayah,mak dan Nadia berakhir. Kami semua terima sms yg mengatakan mereka ok dan suh kami semua jgn risau2.

Tadi pun sempat bersms dgn Nadia sebelum dia maghrib di sana.

  Aku buntu tentang staff yg problem dan memaksa aku meluahkan kepada sorang kwn yg kerja di balai sini.
Bukan Ky tak nasihat aku tapi action taken tu tak dpt dilaksanakan sbb Ky tak tugas di sini..Kalau masa di Pulau dulu,cepat aja dia sampai.

  Already submitted my leave application dan aku harap mgmnt tak melihat cuti tu sebagai 'asyik cuti aja minah ni' Harap tidak begitu..buat apa korang beri annual leave kalau aku tak leh ambil annual leave..6 hari straight mcm bulan Feb dulu..Harap nanti aku akan usaha lebih gigih utk kumpul cuti ku semula.

Monday, 28 March 2011

Monday bluzzz

Sejak my parents dan Nadia berangkat ke Tanah Suci, nothing received even say hello. Tak tau lah bagaimana keadaannya. Risau jugak aku dan adik.
  Minggu lepas hari Jumaat, hantar mereka sampai ke balai berlepas di KLIA. Cuba tahankan air mata dari berguguran dan dpt lihat Ky menjeling aja aku.
  Voucher GBW sudah pun digunakan dan bermakna aku kena buat reservation lagi utk special day for Ky.Tak sabar.
  H,m,,m setiap bulan ada aja projek,tak kerja punya projek ,family project.
Awal minggu depan nak ke Pangkor. Budak2 sales semuanya ikut.
Harap semuanya ok.

Monday, 21 March 2011

Alhamdulillah..

 Selesai niat kami adik beradik nak organise kenduri doa selamat, untuk mak dan ayah serta Jun yg akan ke tanah suci Mekah bagi mengerjakan umrah. Semoga mendapat apa yg diinginkan nanti.

 Sabtu-dari Kampar-Shah Alam-BP,hampir 7 jam,tolak setengah jam sesat,setengah jam makan,20 minit turunkan kawan Hamka di HS Kg Bemban..kira hampir 6 jam la aku memandu.

  Ahad-BP-Shah Alam-Kampar,dari pukul 6 petang ,sampai 1.30 pagi,tolak berenti rehat setengah jam,5 minit isi minyak,hantar Hamka kat kolej 10 minit,tolak sesat 30 minit,hampir 5 jam.
Kakiku dah lenguh ni..

Kalau tak ada aral melintang,aku nak balik Mjg,sbb esok adalah tarikhnya yg sgt sesuai.

Saturday, 19 March 2011

sms minta maaf

hahah..tak sangka terima sms minta maaf dari staff tu.Dah pi canangkan org luar dari deptku..yg best apa yg dia cakap 'aku besar2kan issue'.Isu nya perkara yg tak perlu diemailkan kepada semua orang,telahpun terjadi tanpa my concern.
  Siapa boss?aku ke dia?Kalau dia boss buatlah semua kerja about planning,observation on sales revenue to increase ke..gaji boss aku punya,boleh ke?? Staff2 yg lain pun bahang dibuatnya.
Dia kena tengok diri dia,kualiti dia,cara keja dia dan juga cara hidup dia sehat ke tak..Dengar2 tegar kat ganja jugak..hah tu??tu mcm mana..nak suh aku buat tak reti aja ke? ada org kata dia jugak pusher..tp sebab dia orang yg direkomen oleh tuan punya..so tak beranilah teman nak lebeh2..biar nanti dah terbukti dia tegar hidup kepada ganja..barulah buka mata tuan punya
 Hari ni akan bergerak balik ke BP,sbb esok ada kenduri utk mak ayah dan Jun yang berangkat ke Tanah Suci Mekah pada 25/3 ni. so sebelum tu aku ke Shah Alam,amik si Kaka Lala dan kwnnya yg akan turun di Merlimau,Melaka. Wah jadi driver la aku sepanjang 6 jam nanti.Emak dah kata kat aku semalam,org degil ni mcm2 dia berani buat..Apalah nasib aku dpt suami degil,anak2 degil,menantu2 degil..heheh..itulah gurauan mak malam tadi..kelakar..
 Ky tak dpt pi sebab tak dpt cari ganti tuk tugas 24 jam ari ni. tak palah..yg penting minggu depan dia kena ikut.
  rasa mcm tak sabar nak balik.

Friday, 18 March 2011

Hari tertinggi suara

 Akhirnya kesabaran teruja..dah jadi mcm my predessor dulu lak.

memang tak puas ati,asyik2 nak citer belakang yg dia kenal Tan Sri and the kids aja..so what?
soooo whatttt!!

Wednesday, 16 March 2011

Kroni bukan dlm politik pun,dlm keluarga pun ada

 Aku rasa aku lebih selesa berada di kalangan orang yang bukan kalangan keluarga ku sbb i feel so unconfortable bila ada makcik2,sepupu2 yg sebenarnya tak rapat..tp terapat dlm fb,.
aku baru perasan sesetengah ayat tu mcm kenakan (maklumlah aku ni peka sikit)
aku aja..tp tak kisahlah.Yang sombong bukan aku,tp dia.

  Dulu2 kata2 mak & ayah aku sbb berniaga..akhirnya depa sendiri yg meniaga..dulu kata ayah pelbagai mcm perkataan..ingat lagi salah sorang makcik mengata ayah lebih2 hingga mak minta nak bercerai.aku sakit hati bila ingat macam tu dan sekarang dia ada lagi dlm fb aku..adik2 beradik nya pun teruk2..suka provoke2 orang dari kecik sampai sekarang.tak pakai tudung pun boleh mengata dikatanya..suka memperkecil2kan orang(tapi memang aku kecik)...cuma sorang dua aja yg ok..

 Yg sekor ni selevel ngan aku..suka bebnor mengipas org..apa sbb mengipas aku pun tak tau..agaknya dpt duit..ishhh tpi aku tak suka ngan perangai mcm nilah.
  Dari dulu pandai ,cepat khatam Quran,sekolah agama sampai darjah khas,pandai berbahasa inggeris..dijadikan ukuran utk disukai di kalangan keluarga. Dan sekarang bila aku dah pandai walau tak berapa pandai..dia naik angin..hahah..aku tau dia naik angin tp cara dia cakap mcm low profile..
dia memang pandai berlakun mcm bagus..aku tau dia tak bagus..
ntahlah susah aku nak rasa neutral bila dia ada dlm list of friends. and bila aku mau delete dia..hahha
awal2 dia sudah delete aku..bagusnya..rasana baru minggu lepas kot..

Hari ni aku baca yang ini pulak.Info2.

Tuesday, 15 March 2011

Diet off hari ni.Cuti

Terjumpa ni masa duk sibuk cari resepi. Aku tak mampu nak ikut secara teliti.Tp akan ku usahakan juga.

Dalam sibuk2 nak diet,

aku terjumpa resepi ni..
1) Blog 1

mulalah membayangkan nak memasak2 pelbagai macam..
hohohoh..carb tinggi tu weiii..

Esok kena mula diet with no rice and teman2 sewaktu dengannya..
Start from scratch!

Monday, 14 March 2011

Akhirnya

Dapat juga aku sign in dgn new username n password di tonton.com.my.Nak tengok Mentor malam semalam.
Bukannya apa..nak tengok Kak Pah n Erra Fazira. heheh

Balik Manjung lepas kerja half way...balik tengok org tu rest seperti bayi..bayi dewasa!ada ke term mcm tu..
biarlah org dah kerja 30 jam sejak semalam ya.

  Malam ni nak tengok Hikayat Merong Mahawangsa.yeahhh..

Sunday, 13 March 2011

Day 3 and Day 4

Lagi tak makan nasi,lagi macam ada sesuatu tak lengkap tapppppiii aku mesti semangat.Elakkan nasi,mee,spaghetti,mee hoon dan yang sewaktu dengannya.tapiiii...ada dah terrrrrmakan....

Apa ekk aku makan semalam..

1)roti telur,belimbing jus- breakfast yg agak lewat dlm pukul 12 tengahari

2)green salad,mixed fruits,spherd pie(ambik kooooo tpi makan sikit ajalah..masih ada separuh lagi-dah lah masin,tak sedap lak isi ayam tu)- lunch

3) waffle with one scoop of strawberry icecream

Rasanya mcm tak jadi aja dietku hari ini

Today
1)breakfast dgn teh o(kurang manis),roti 2 keping dgn butter and marmalade

2)lunch at 5 pm- Grilled fish  with some vege like brocolli,cauliflower,mushroom,young corn with bbq sauce. coleslaw yg ada langsung tak ku usik sbb aku mcm dah haramkan kobis tpi cauliflower pun bunga kobis..bengong sekejap rasanya.

Harap malam karang aku tidak menginginkan apa2 pun utk ku jamah.Let's the fat to be away soon!

Dah 5 hari tak jumpa suami yg dicintai,dulu malam2 nak nangis(mengada2 aja) tp sekarang dah ok ,rindu jugak tapi aku isi masa dgn sungguh bz iaitu fb dan tido. Malam semalam balik dari MOD hotel terus mengadap tv tengok Fasha Sandha.walaupun dia a bit weird tp lakunan dia..wonderful for me..watak sebagai wanita curang kepada suaminya..alahai siannya cik Roy tu..teringat kisah seorang kawan yang menangkap isterinya sendiri yang curang.kena tangkap basah lalu dia pun ceraikan isterinya.Hinggakan dia menduda hingga 15 tahun..itu lah kwn ku H tu.Penah gak ngorat aku dulu masa aku niaga ..sampai sanggup formatkan hard disk komputer aku lebih 3 kali lah.(masa tu zaman baru kenal internet thn 2001).Hahah..kelakar..
yg best,pagi kami sampai dari Perak tuk majlis nikah kami,itulah waktu jumpa H di depan bangunan Telekom di Jalan Zabedah dulu. Boleh ke H tu kata 'kahwin juga kau ya Mah..' chetttt!
Dan kali ke dua jumpa dia, dgn Ky sekali dan berborak sama2 dan dia tak segan2 btau yg aku rakan2 bual2 dgn dia dan kwn2.Thanks to hubby yang sungguh sporting di kala itu dan tidak langsung mempersoalkan aku dengan kawan2ku.Kalau lain lelaki lah agaknya(walau tak semua),pasti dimaki hamunnya isteri!
Itulah Ky yg sungguh faham dgn perangai ku,sudah ku nyatakan sejak dari dulu. ..in the real life 'ramai boyfriend dari girlfriends' dari kecil sampai ke besar. laaaa..dari Fasha Sandha sampai ke kisah lain lak.

  Ky dah janji ngan aku,kalau aku boleh kembali semula ke zaman mudaku dulu,maksudnya berat. lah..muka mana boleh balik zaman sekolah atau remaja! Dia nak bagi hadiah..tp aku tak boleh dan tak mau membayangkan apa yang dia nak beri. Aku cuma harap biarlah hanya ayat aja supaya aku tau jaga berat badan aku. Tapi kalau dia beri sesuatu yg aku inginkan bagusnya....materialistik la ko ni (marahku kepada diriku sendiri)

  Malam ini ada Chinese Wedding lagi di sini..harap everything will run smoothly sbb reportku semalam sudahlah amat cantik dan panjang berjela2 dan aku tak sabar utk membacanya pada hari Isnin ni kerana aku akan membaca seperti membaca berita.Yeah!!!tak sabar!!!Bagi yg dengar tidur atau pun terbeliak biji mata.

Friday, 11 March 2011

Berjaga2 sekarang ni. Day 2-Happy Anniversary for 5th year perkenalan with Ky

Day 1- semalam.
  Breakfast makan roti sekeping,cereal with milk. lunch-bawal goreng,tahu sekeping,hati ayam sekeping.minum limau suam. Petang-makan roti berinti apple,n roti pandan, Dinner- apple pie dan kopi red guara

Day 2
Breakfast-coklate Ferrero Rocher
Lunch-ayam goreng(isi sahaja),tahu sekeping
Dinner 6pm - French Fries,Chicken wings 3 keping,muhsroom soup

Okay ke ni ?


Masaalah pekerja yg disyaki menagih dadah semakin meruncing.Aku dah tanya dia menghisap ke apa dan dia telah mengaku,Nasihat berbakul2 pun tak guna,aku syak dia bukan hisap ganja..dia hisap lain..kalau ganja mesti busuk gila...Dan mcm biasa kelakuan dia sentiasa aku perhatikan.Kalaulah boleh aku kata kat dia 'ko pergi berenti kerja aja,boleh tak aku tak nak tengok muka kau lagi'Tapi aku tak leh buat macam tu..nak panggil polis urine test tak leh..jaga imej.susahlah.nak cakap lebih,pekerja ni dimasukkan atas rekomen tuan punya hotel tempatku bekerja.Aku susah hati mcm ni.Aku penat asyik nak tengok kelakuan dia aja.
Penat.

5 tahun lepas,adalah kali pertama aku berjumpa Ky di pangkor.time tu dia datang dgn 2 org anak buah.Datang ke hotel dan terus dia gi lobi tanya nak jumpa pengurus hotel.
Aku ada dlm ofis dan perhatikan aja dari mula dia turun motor sampai la dia menuju ke kaunter receptionist.
Masa dlm ofis tu aku tengah bincang dgn staff psl kes another pengkid staff yg buat hal.
Terperanjat aku sbb kes apa yg polis dtg!
So F/O aku pun beritau polis dtg nak jumpa manager. Staff kat dlm ofis tu keluar dan Ky serta anak2 buah masuk ofis dan duduk depan meja aku .Ofis aku time tu mcm tongkang pecah kot..Tak ingat dah..
Bincang punya bincang,rupanya pasal staff aku di hotel di Pangkor yg disyaki menghisap dadah..
Depa nak check la masa tu..
Dari saat2 itu lah...berlanjutan sehinggalah kami disatukan menjadi suami isteri!Alhamdulillah.
Perasaan dan emosi aku tidak membazir dalam mengharungi cubaan dan cabaran
Aku bangga dgn dirinya! Dan amat sayangggggg sgt Ky ku  ni..

Hahah..Sayang kalau baca ni jangan muntah la pulak..
Cintaku suci hanya untukmu.Nanti sy balik hari Isnin,akan sy cuba ucapkan ini.tengok boleh ucap secaara serius atau look so funny.