Tuesday, 26 October 2010

Appointment with Dr JB at Pantai Puteri

The excitement has over. I hope just it will turn to a very dramatic moment in my life.
It was so great seeing that ovary inside me.It was beauty from inside which always need to fullfill with one life. Insya Allah.

 Hope tomorrow would be a succesfull one to bear with the responsible that it was for my own and Ky.
All the best to me to bring that thing.a very tiny thing!

Sunday, 24 October 2010

Interview with him

Soal- Apa kabar?
J=


Soal= Dah makan ke?
J=

Soal = Apa perasaan anda sekarang setelah dia menjadi isteri yang sah?
J=

Soal = Apa rancangan anda sekarang?
J=

Soal = Tahukah blog ini anda punya?
J=

Soal= Dah baca ke?
J=

Raya ke 16

Saturday, 23 October 2010

Napa sedih..

Sejak tukar tempat kerja,aku berulang selain menyewa rumah berhampiran hotel. Kalau MOD,tak adalah duk rumah sewa,duk hotel ajalah.
  Dan setiap kali MOD weekday,barulah duk rumah sewa. Dalam awal bulan Oktober ni aku membayar deposit sewa rumah baru...upgrade sikit rumah sewa tu..cuma aku tak syok rasa sbb guna nama aku..hmm itu pun aku nak kira jugak ke...
  Esok mungkin aku nak ke rumah baru ..yalah apa pun kena mesti bersihkan rumah sewa lama yg dah sebulan lebih aku tak ke situ. Housemate pun bising.
  Aku dah fikir2 byk kali,byk wang yg keluar utk perbelanjaan petrol..tp tempat isteri di sisi suami.
Aku tak tau selalu aku sedih kalau nak pi tidur rumah sewa. Kdg2 aku tak suka ngan perasaan aku ni,terlalu dependant jadinya.Sedangkan aku orang yang kuat semangatkan..cuba pujuk hati aku.
  So far,Ky tak pernah object apa2 yg aku propose. Aku pun kesian kat suamiku tu..yalah bukan tiada masaalah..tp dia profesional..takkan kerut muka..yg aku tau dia sungguh bahagia pada masa ini.Aku gembira dia bahagia.Itu yg aku janjikan pada diriku selepas jadi hak mutlak dia dulu!

Sunday, 17 October 2010

Kenali Tabiat Suami(dari email)

Kenali tabiat suami melalui bahagian yang dia suka cium:-

1. Suka cium dahi isteri.....suami yang romantis.
2. Suka cium pipi isteri...... ...suami yang penyayang.
3. Suka cium mulut isteri...... ..suami yang gelojoh.
4. Suka cium tengkuk isteri...... ...suami yang mata keranjang.
5. Suka cium telinga isteri...... ...suami yang sensitive.
6.. Suka cium leher isteri...... ...suami yang penyabar.
7. Suka cium buah dada isteri...... ..suami yang suka bermanja.
8. Suka cium tangan isteri...... .suami yang hipokrit.
9. Suka cium ketiak isteri...... .suami yang menerima isterinya seadanya.
10. Suka cium kemaluan isteri...... suami yang pemalu.
11. Suka cium punggung isteri...... ..suami yang suka bergurau.
12. Suka cium kaki isteri...... ..suami yang terlalu menghormat isteri.
13.. Tidak suka cium mana-mana bahagian badan isteri...... suami yang mementingkan diri.
14. Suka cium seluruh bahagian badan isteri...... ..suami yang baru balik dari Outstation.

hehe... jangan marah hehee

lepas baca ni, paling busuk pun ciumlah pasangan suami isteri anda sekali pun jadilah
sblm pi keje kew..lagi byk lagi bagus!..xkisahlah sape2 leh start dulu..hehe..jgn segan2..
byk fadhilatnyer.....yg lum kahwin, jgn mandai2 nak cium pakwe/makwe anda sekalian lak..
neraka hukumnya..buat pedoman jek dulu..hehe..selamat membaca.

Fadhilat Bercium???

Ahli perubatan mendapati bahwa berciuman baik untuk kesihatan.....
Bercium itu bukan hanya membuat seseorang merasa senang, tapi juga
efektif melawan banyak penyakit. Apa saja keuntungan berciuman bagi
kesihatan?

* Berciuman dalam waktu lama boleh membantu sistem sirkulasi kita.
Ketika berciuman, detak jantung makin cepat hingga 110 degupan jantung
per minit.

* Setelah berciuman, paru-paru bekerja lebih keras. Kira-kira 60 tarikan
nafas per minit, dibandingkan dalam nafas normal, hanya 20 kali tarikan
nafas per minit. ini baik untuk mencegah sakit paru-paru.

* Beberapa doktor gigi percaya, bahawa berciuman merupakan tindakan
pencegahan gigi berlubang. Berciuman menstimulasi air liur yang boleh
menghancurkan asam yang menutupi gigi.

* Berciuman yang berlangsung lebih dari 3 minit membantu kita melawan
stress. Berciuman dalam waktu lama boleh menghancurkan hormon stress.

lagi... kelebihan berciuman .....huhuhu!

1. Pasangan yang memberi ciuman perpisahan setiap pagi kepada pasangan
hidupnya rata-rata memiliki waktu 5 tahun lebih lama dari yang tidak
melakukan rutin ini.

2. Berciuman baik untuk mendorong kepercayaan diri. Membuat seseorang
merasa dihargai dan memberi ketenangan diri.

3. Berciuman membakar kalori, 2-3 kalori per minit dan menggandakan
tingkat metabolis. Ada yang mengatakan, bahwa dengan berciuman bergairah
tiga kali per hari (setidaknya 20 detik per ciuman) boleh membantu
menghilangkan berat badan.

4. Berciuman dikenal sebagai penghilang stress. Berciuman penuh ghairah
boleh menghilangkan ketegangan, mengurangi energi negatif, dan
memproduksi rasa sihat, menurunkan hormon stress.

5. Berciuman menggunakan setidaknya 30 otot wajah dan mencegah pipi
kendur. Otot pipi yang menegang karena ciuman yang bergairah mampu
membantu kulit lebih halus dan meningkatkan peredaran darah.

6. Berciuman baik untuk jantung, menurunkan tekanan darah dan
kolesterol.

7. Mereka yang sering berciuman jarang mendapat masalah perut.

8. Selama berciuman, antibiotik diproduksi tubuh dikeluarkan melalui air
liur. Air liur juga dipercayai sebagai anestetik yang membantu
mengurangi sakit.

Selamat bercium-ciuman...hehehehe..kasi forward ramai2..biar pasangan anda/kawan2
kita hubungan suami isteri jadi mesra gitu & x cari org lain..insya Allah..

Tapi Awas !!!! jikalau ciuman anda belum halal tunggu lah balasan azab dari Allah SWT...

Wassalam..

Thursday, 14 October 2010

Another friend to read this page

Since I met his name in FB,its just a happy moment. and He will be the forth person to read the new blog.

Monday, 4 October 2010

not feeling Well

Dah lewat bangun n need to drive fast but I am not going to take the risk. Sorry to myself.
Today is quite an important day but I have ruined .Damn betul.

Sunday, 3 October 2010

Raya 2010 dah hampir ke penghujung

I look like so 50's. I like this photo.



Just to let you know that I love you so much.

Ni on the way ke Manong on first day raya..tapi belakang seat belakang penuh ngan bantal dan barang2 yg perlu di bawa balik ke BP.


Alhamdulillah,tahun ni rayaku sungguh bermakna.Mewah kerana rezeki. Tapi aku sedih kerana cubaan suami utk dapatkan kereta baru tidak berjaya,tapi takpalah sbb belum ada rezeki.

  Untuk anak ,aku harus mencuba.
Dan sekarang dah pun mulakan ambil Metformin dari doktor Jayabalan dari Pantai Puteri .
Dan aku tak kisah sangat tentang berat badan aku ni..
Entahlah mcm dah heran sangat ngan badan aku.Yang penting suami tak komplen..kalau dia komplen ada aja ku jawab dgn fakta2.Jgn dia bengang ngan aku sudahlah.Dia tak pandai meluahkan perasaan. Straight aja but people look us so romantic. Hehehe.Aku aja kot yg tak pandai bersyukur.