Sunday, 25 October 2009

Love

I love the way you love me but sometimes the body language shown nothing of love.

Monday, 5 October 2009

Masih di Syawal.

Sebenornya aku dah rasa boring sebab hari ni merupakan hari terakhir aku bercuti setelah bermula dari 26hbSeptember hinggalah 5hb Oktober. 10 hari maaa..Lamakan! Tapi aku rasa sekejap aja.

Apa pun quite happy sebab dapat balik Johor bersama suami yang dicintai.

Yang best tu kami bawa kereta yang tak pernah kami bawa balik ke BP sebab tak percaya pada kebolehan kereta lama tu. Alhamdulillah,tiada apa yang berlaku cuma kereta tu kuat makan minyak dahhh..Istimewa kerana dapat berhari raya bersama suami itu yang terbaik dalam hidup aku. Selama ini tak pernah merasa.Bila dah ada suami semua perlu diingat..nak bawa tu nak bawa ni..tapi akhirnya ada juga yang tertinggal.
Bila balik Bp,tak pernah umur aku beraya sakan.
Balik Kg Istana jumpa atuk ,ayah kepada mak. Balik Layang2 jumpa Wan,Pak Mok, Makcik Ros dan Pak Andak.Pak Uda pula terlupa dan aku tak larat nak bergerak ke sana ke mari..Sebab perut dah penuh.
Bila kat Spg Rengam,terlalu lah rumah setan tu..bukan terlalu..tapi terpaksa lalu jalan tu. jugak. Ky suggest something that didn't came across my mind. Aku tak terfikir pun bab tu..Sebab tak awal2 dikhabarkan dialog2 yang perlu. Ya lah nak jadi pelakun kena ada skrip.Nanti aku cakap lain dan menghangatkan hati sendiri ..sapa yang susah...Laki aku jugak yang susah.

  Balik ke Segamat keesokkan harinya dan kami berpeluang beraya di rumah OCPD daerah sana. Peramah depa laki bini.Anak2 pun sama. Actually OCPD kawan sepermainan semasa KY di kuala Neramg. Kawan lama la tu.
Then pi rumah anak buah Ky masa di Pangkor. Siap makan2 lagi..Lepas maghrib kami bertolak balikke BP.
Mak tegur sebab aku berjalan aja....yalah kalau tak berjalan nak duk umah lagi aku pening kepala lak.
Yalah bukan aku berjalan ngan sapa2...ngan laki sendiri itu pun mak bising. Masih anggap aku anak kecil lagi kott..Manalah tau. Masih duk bawah ketiak emak...

 Balik ke Perak, sempat singgah Muar sebab aku nak makan asam pedas. Puas hati gak walau pun tak sedap mcm mana aku masak..hahhaha..Ikan merah dan Ikan jenahak..Sedap jugak. Lepas tu makan rojak petis.Sedap...buat aku ngantuk dan bangun tidur bangun tidur sebeb kekenyangan..