Sunday, 30 October 2011

Sambil kerja sambil cuti

Dtg Klang sejak 27hb,utk travel fair
Published with Blogger-droid v1.7.4

Wednesday, 19 October 2011

cuba lagi for 3 mths

Dr. Anand is a very good person. From A to Z,dia terangkan struktur ovariku. Rahim kanan n kiri,telur byk,x pecah,tak period sbb tu berat bdn naik. Hmmm

duphaston 5 biji,clomid 20 biji utk bulan ni.kita kena plan bila kita nk subur.
Published with Blogger-droid v1.7.4

Monday, 17 October 2011

Unexpected moment

From facebook entry
this morning was really buang tabiat from me. thanking every staffs for all their cooperation towards all the work done( put asidethe screaming from a person who thought that he is the cow) and deeply sorry coz I forgot to put 'tea' in the work order. Even his boss also apologised to me on behalf of his man! Hmmm..

Yesterday,just wonder how would you feel when you are saying sorry to that 'cow' and ask him to prepare the tea, and he screams you back with some words
'Suka2 you aja suruh orang buat tu buat ni,dahlah semalam buat kita orang macam lembuuu,suka ati you aja ekk' in front of the organiser who called me early morning and made me wide awake just to get that sweet word from that old man and and shocked Ky who was still holding me in his arms..I was like saying 'pergi mam la ko org tua, but how could I do that and I don't dare' its not because the fear of him but...I want to respect myself and how I would manage myself towards this incident. I didn't say that I am angry but made me think how was my silly simple mistake could affect more pressure towards him.Even its only preparing tea!
--to be continued in the blog--

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 Sungguh kelakar aku rasa,aku tak siapkan skrip or note langsung in my diary(only about work). Tapi aku boleh minta maaf depan2 HOD semua,and the other HOD minta maaf lak ngan aku. aku tak sangka perbuatan aku telah mendatangkan suatu yg sungguh cool!
Semua orang senyap dan sayu kot.Hahahh Tiada niat langsung..
sebab aku rasa itu adalah silap aku dan orang tua sudah naik angin. Memang aku boleh kata 'Ada aku kisah??'


Tapi sebab aku kisahlah aku buat mcm tu depan semua orang.Dah tak sangka hati dan otakku boleh kawal emosiku.


and pelik the director impressed with the moment(hahah-tak bermaksud aku nak kata yg bagus2 aja) yg agak sayu dan sedih dgn emosi..
sampai merah padam muka dia..


So kelakar sampai dalam hati aku jadi 'Apa hal la aku buat orang lain sedih' dah semlam orang tua tu kata aku buat dia mcm lembu.


Sedangkan itu kerja dia,dan dia patut bersiap sedia sepanjang masa. Buat teh apa yg susah...kalau aku dekat,aku buat..
macamlah sebelum ni aku tak pernah buat!!! Sungguh bodoh orang yg berfikiran gitu.



So apa yang yg dia expect dari aku,?Tak ada sales n buatkan dia dan crew dia goyang telur(maaf 18sx) sikit.



 Hari2 ada aja hal manusia yang tak lekang dari kepala otak aku.


Aku lak suspek another fraud case ..how to blow whistle.,...
Kedudukan aku agak goyang kalau aku biarkan ianya berterusan...no wonder she's so rajin..
trying to build up names and achieved something from our database..What da fak la!!!


Itulah jangan judge orang dgn gaya dan kata2 yang look so profesional.

Sunday, 2 October 2011

Weekend hari ni!

 So semlm dpt test pt, n still nothing. Tak ada air mata nak keluar dah. n masa aku buat2 gaya excited nak consume Juvanex tu..Ky renung ke mukaku dengan begitu lama hingga aku gabrah. Hmm..dia tau aku cuba sembunyikan mood sedih aku dgn gaya gedik2 mcm budak kecik.

  So terus aku buka 2 pack Juvanex ..betullah kata blog Azeeda,rasa limau..hmm bukan ke sepatutnya aku tak leh minum masam2..hmmm..tak palah 7 hari aja..after that i janji i tak amik masam2 lagi. Lagipun bukan aku suka benda2 masam ni. So ok la kot.banyakkan minum air yg alkali tinggi dan asid zero degn mengguna jug BIOCERA. Insya Allah. So nak jadi promoter aku aku..Cukup2lah..
  Hari ni pagi2 lagi dh kejut Ky,ajak makan nasi lemak kat kedai Pak Su. Memang sedap .Di TV di tayangkan rakaman ceramah seorang ustaz. Aku ingat sapa rupanya Dr Sam  Cuma cara ceramah nya agak kasar..mcm tak ada pelajaran punya ayat..'bodoh mcm lembu' 'mampuih' tp lagak mcm sungguh pandai..tp setau aku dia belajar tinggi.. Biarlah dia..Dia dah berhijrah..ramai yg dah berhijrah tp akan mengata balik bidang dan tempat yg penah deme bergantung dulu2. Biarlah..sapa la aku nak kata mereka.Aku pun belum tentu baiknya..Insya Allah aku pun nak jadi orang baik2 dan terbaik.
 Lepas makan,gi Pasar Tani.Beli sotong besar 2 ekor,ayam sebelah aja..so sementara aku beli barang,Ky duk asyik tengok org jual telur..tp telur apa tak tau lah..aku suh Ky ke situ n tanya...Bila aku dah siap beli,aku tengok Ky masih lagi berdiri..hmm aku pun merapatinya dan suara Ky yg garau lagi seksi tu bertanya kan telur tu tak dilayan.Aku piss off dah! Tarik nafas dalam dan terus tanya 'Dik ni telur ayam kampung ke?' Baru budak di sebelah seorang lelaki tua menjawab 'Tak kak,telur biasa aja' Tetiba org tua sebelah tu menjawab 'Kalau telur ayam takkan sebanyak ni' Cara dia jawab mcm nak membodohkan aja (itu apa yang aku rasa,padahal aku dah bengang masa Ky tanya kat dia ,dia boh layan aja)..aku dan Ky pergi tanpa berkata apa2 pun. Aku cuma kata kat Ky 'Sombong pun orang!' Lain kali aku janji diri sendiri,aku takkan tinggalkan Ky suh gi beli apa2 bila aku gi pasar Tani tu dgn dia.
 Balik rumah pun jam belum menunjukkan pukul 9 pagi. So rehat lagi nampaknya.kul 10 lebih  br start masak..
Ayam rempah bakar,sotong masak hitam,terung n bendi rebus cicah  sambal belacan. Dah siap. Yana,jiran hantar kari ikan pulak..rezeki.Lunch at two as Ky rehatkan mata.
  Tulah time orang tidur awal dia tidur lewat.
  Ni tengok stanza Cinta last episod..walau pun TV tak clear sanggup aku tengok..
Cara baru tengok Tv yg byk garis dgn suara kejap ada kejap takda..

Ishh panjang la pulak.Nak spend time with Ky lak ya..

Saturday, 1 October 2011

Weekend

Balik Mjg after lunch with J at secret recipe.reached home almost 3.30 pm.gi giant memborong brg2 kesihatan spt juvanex,epo with omega 3 & 6,pt .pt kena buat before consume juvanex.
Published with Blogger-droid v1.7.4