Sunday, 20 September 2009

Beraya di rumah mertuaku!

Genap sebulan aku bernikah. Dan menyambut Aidilfitri pertama kali bersama dgn Ky dan keluarga.

Thursday, 17 September 2009

Persiapan

  Alhamdulillah, setelah risaukan baju raya handmade tak siap2 dan tak dapat ditempah lagi. Aku dah almost give up.So I did urged Ky to fix the sewing machine which I always using it when I was so rajin sewing clothes in my hometown. It costs about RM90.00. And aku masih tak periksa lagi mesin tu. Tunggu esok nak beli gunting baru ,then aku nak alter langsir yang panjang tu.Then kena beli apa mendalaah putih tu,.Aku dah lupa..istilah jahitan ni.
  Ky dah beli sepasang baju kebaya kuning yg sangat lembut. And sangat kontra dengan aku. Sebab?Sebab aku tak lemah lembut gemalai. Hahaha. And aku akan hadiahkan dia baju Melayu sama kolor ngan kebaya tu.Tapi baju2 tu semua dapat dipakai masa lepas cuti ajalah.
 Kuih?Itu hari Ky dah beli 2 bekas kuih tapi....kuih tu dan tinggal  setengah dari penuh setiap bekas tu..sambil dia berinternet sambil lah dia mengunyah kuih2 tu.
  Hari ni aku dah siapkan resume tu and dh hantar pun. Doakan aku semoga berjaya.

Tuesday, 15 September 2009

Nak Raya tapi kerja ajaa..So apa citer?

Yes, raya dah hampir tiba. Pesiapan raya tak lengkap lagi. Insya Allah mental dah siap,..tapi kadang2 pun out of mind bila fikir tak dapat balik kampung awal2.. Rumah mum in law mungkin boleh balik hari tapi Ky pun mungkin...mungkin kerja. I don't give a damn about that. Dah kerja.. Talking about kerja.. me also in double triple deep shit. I have to work in the counter since two days agi and in the end yesterday , took a medical leave for 1 day because of my gum pain. Gusi aku dah bengkak gila . Dah masuk 4 hari baru lah aku berani ajak Ky pi jumpa dentist. Kemuncak sakit tu kelmarin bila aku dah tak tahan sakit and Ky terus beli kan Panadal and Milidon which I took both type and in the end, tak sedar lagi. I was crying like a baby...Sakit betul.And I remember Ky's face was seriously worried looking at me. He fed me with that medicine and I only awake at 8.32 am and wondering 'I don't get up for sahur lah' Poor me. This is my first time having this kind of pain.

 Dalam mc, aku asyik jalan2 aja.Tengok kedai kereta then balik rumah pun rehat. Dok siap kan makanan buka pose. Ky bought me a baju kurung...which I am not satisfied since he should buy for him too. Ohhh..nak suruh I beli la tu..Wait until I got the pay within some days, Tu satu lagi kepayahan aku bekerja di sini. I wish I could fly away from here.
  Hari ni aku kena kerja pukul 12 tapi aku pk nak pi kerja awal..tapi kerja awal pun..kena tunggu sampai pukul 12 malam jugak. Mati lah cam ni..Laki aku kena buka pose sorang..Kesian Ky.

Tuesday, 1 September 2009

Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan dalam Bulan Ramadhan

 Minyak naik lagi? Aku tak tau dan hanya terbaca pada status rakan2 dalam fb. Itu hadiah dari kerajaan untuk kita untuk menikmati kehidupan mewah dengan lebih banyak belanja. Adakah dengan kenaikan itu akan menaikkan taraf hidup kita? Fikirkan ajalah.

Sejak bergelar isteri, Alhamdulillah! Aku agak tenang dalam menghadapi keadaan dan agak perlahan dengan ertikata lain..cuba belajar menjadi orang yang lemah lembut sedangkan aku tidak begitu. Cuba menyesuaikan keadaan sebab aku terfikir apa2 keadaan aku akan dipertanggungjawabkan oleh Ky. Ehh..susahnya aku nak menyusun ayat itu.Aku nak menulis sebab dah lama tak menulis.
Aku rindu nak menulis tapi macam agak terbatas, lagipun aku dah jadi ketagih di fb. Begitu juga Ky, tapi kami gembira walaupun terpaksa bertukar giliran menggunakan pc yang agak sudah lama(dari 2002). Asyik diupgradekan aja oleh Ky..dan pelbagai setting kami gunakan supaya tidak hang la...apa2 benda lagi lah.
Geram jugak jika,sedang asyik dalam game2 kami,tiba2 jadi hang!
  Hari ni aku agak bz sebab nak purchase pelbagai barang utk hotel sebab esok kami mempunyai event seramai 160 orang yang mungkin mencecah 250 orang.Tapi aku pelik kenapa ,kakak yang consign kuih muih tu kata  'Bos awak order 600 keping' Pada aku tak relevan langsung..sampai 600 biji kuih muih ditempahnya.400 biji sepatutnya dah cukup, Suka betul dia ni membazir.! Lantaklah bukan duit aku dia punya hotel, biarlah dia!