Friday, 29 June 2012

Ayat2 Cinta

seringkali ayat2 cinta digunakan bagi memujuk n menpsycho. otak yg bijak dan hati yg lembut tidak bisa menolak ayat2 cinta itu. you shouldn't think of what other ppl said but think of what we ,your boss think of you.hmm Does it still the sama?

Wednesday, 27 June 2012

Discussion pg semlm

lps briefing- bos want me to stay from deep down in his heart. but still respect my decision. The obstacle is only with few people. n its become more after he inform someone offered herself to take my position..ohoooohhh! Gua belum pergi lg la.Lu tgklah kredibiliti lu dulu. lu asyik mau jual murah dgn customer..selalu kena goreng ngan customer tanpa tgk fakta.ko gedik2 ngan hr,rupanya ada udang sebalik mee n now HR sudah tau niat luhur mu itu.aku hrp mgt gkh dpt pilih permata atau kaca. Apa pun aku x sampai hati nk btau aku ditawarkn tmpt yg dekat ngan umah

Monday, 25 June 2012

Hati mcm tak sedap

Beberapa hari rasa tak sedap hati plus minus curiga..
Hissh napa pulak rasa mcm ni..Entahlah kadang2 perasaan tu tetap ada.
Susah nak percaya sebab susah nak lupakan perkara lama...
rupanya bukan senang nak jadi percaya 100 peratus...

Susah bebenor..walau pun 1000 kali mencuba untuk positif thinking.

monday is a happy day!

monday is coming!!

Friday, 22 June 2012

rupanya x hilang

sebab update blog guna phone br aku tau tanda campur ialah publish..wakakaka

hilang entry mkn domino tu

ya ya aja taip

my trainee last day

sambil tunggu organiser Angkasa sampai. duduklah aku di meja pendaftaran peserta dgn harapan nnti peserta dtg,depa ingat aku yg organiser..haha tadi suh treasurer tabung kuar duit utk belanja domino pizza kt ofis. Depa beli ntah berapa keping n aku dpt sejuring aja..haha..padan muka..selalu kalau aku beli berjuring2 aku mkn. takpalah...

Tuesday, 19 June 2012

Jun...ohh Jun

Hampir sebulan seminggu tak update blog. Nasib baik tak sampai 2 bulan.


Hmm..banyak perkara2 stress yg buat bp aku tetiba naik sampai 145/108-yg paling tinggi la..
Tak taulah adakah kerana stress around me atau pun sbb badan aku yg makin sihat ni..


Cara2 utk stress ni;- aku sabar dan berdoa semoga Tuhan menguatkan semangat dan memberi ketabahan pada diriku.
Dan juga memberi jalan.


Rezeki itu sudah nampak di dpen mata. Ya, Allah telah menetapkan tempoh hayat aku di Kampar hanya utk seketika sahaja. Allah telah membuka jalan rezeki itu. Dekat dan hampir dgn segalanya terutama keutamaan dalam hidup aku yg aku kira telah aku 'abaikan'..Suamiku!
Allah memberi jalan utk aku lebih dekat bersama suamiku.
Alhamdulillah.


Surat resign telah pun dihantar kepada OM ku yg aku kasihan tengok dirinya yg cuba please setiap HOD dan aku tak taulah apa yg dia tak suka ngan aku..Tak kisahlah..biar tak suka kat belakang tp jangan tunjuk..sebab bila ditunjukkan ..sakit hati yg teramat banyak.

 Penah terima keadaan staff yg benci@menyampah kat ko..n tunjuk muka macam siot aja? Aku penah dan mengalami segalanya..kesian aku..Apa salah ku?

Satu lagi,org yg aku bawa masuk ke tempat kerja telah melakukan kesilapan pecah amanah atau mengambil wang..Aku malu jugak ngan keadaan ini..Aku ingat aku boleh percaya tetapi bab duit ni..boleh mengaburi mata manusia..Harap2 bukan aku lah yang jadi panel utk DI...Aku mohon ampun!