Wednesday, 29 December 2010

End of the year

Year 2011 just around the corner.Whila I am having my own project..big project!Just hope it would be fulfill!

Saturday, 11 December 2010

Finally

Never I felt this way.All this while, I was so quiet. Not to talk about it. But after sometimes I can't be so dumb..I am sick of it.

  In front of Ky and the whole parts of the house,can yell at me. so embarassing !I would remember this all of my life. And I feel so weird when seeing they could hugging each other..chatting for some hours...
But had advise me not to be close to the one.
Oh My God!!! What is this!!!
 The other thing,why the hell that one is so busy to call the other,to show off that ! Macam nak anak amik hati mak! WTF!!!
Allah aja yg tau betapa sakitnya hati ini. Aku tahan aja. But seeing Ky saying nothing is something..I do not want any fishy things happen!!!
If I catch one time, tiada maaf bagi mu! So sorry!

Tuesday, 30 November 2010

Ends of November

Life is so good with my dearest hubby. After left him for few days ..almost 10 days,only then realized that he loves me and misses me so much. Why men can't let it out their expression? Why I can't really see it..only realized after he's not beside me.

All procedures I have been going through before going to Singapore was over. And it almost brought me down..so down that it was not a very good moment. So down until I wanted to give up but hubby was the only one who wanted me to go..not because of don;t want me around..but the chances that I should go and explore and enjoy my time in Singapore. I know what;s his mean of the encouragement given.
I love him so much.

Tuesday, 26 October 2010

Appointment with Dr JB at Pantai Puteri

The excitement has over. I hope just it will turn to a very dramatic moment in my life.
It was so great seeing that ovary inside me.It was beauty from inside which always need to fullfill with one life. Insya Allah.

 Hope tomorrow would be a succesfull one to bear with the responsible that it was for my own and Ky.
All the best to me to bring that thing.a very tiny thing!

Sunday, 24 October 2010

Interview with him

Soal- Apa kabar?
J=


Soal= Dah makan ke?
J=

Soal = Apa perasaan anda sekarang setelah dia menjadi isteri yang sah?
J=

Soal = Apa rancangan anda sekarang?
J=

Soal = Tahukah blog ini anda punya?
J=

Soal= Dah baca ke?
J=

Raya ke 16

Saturday, 23 October 2010

Napa sedih..

Sejak tukar tempat kerja,aku berulang selain menyewa rumah berhampiran hotel. Kalau MOD,tak adalah duk rumah sewa,duk hotel ajalah.
  Dan setiap kali MOD weekday,barulah duk rumah sewa. Dalam awal bulan Oktober ni aku membayar deposit sewa rumah baru...upgrade sikit rumah sewa tu..cuma aku tak syok rasa sbb guna nama aku..hmm itu pun aku nak kira jugak ke...
  Esok mungkin aku nak ke rumah baru ..yalah apa pun kena mesti bersihkan rumah sewa lama yg dah sebulan lebih aku tak ke situ. Housemate pun bising.
  Aku dah fikir2 byk kali,byk wang yg keluar utk perbelanjaan petrol..tp tempat isteri di sisi suami.
Aku tak tau selalu aku sedih kalau nak pi tidur rumah sewa. Kdg2 aku tak suka ngan perasaan aku ni,terlalu dependant jadinya.Sedangkan aku orang yang kuat semangatkan..cuba pujuk hati aku.
  So far,Ky tak pernah object apa2 yg aku propose. Aku pun kesian kat suamiku tu..yalah bukan tiada masaalah..tp dia profesional..takkan kerut muka..yg aku tau dia sungguh bahagia pada masa ini.Aku gembira dia bahagia.Itu yg aku janjikan pada diriku selepas jadi hak mutlak dia dulu!

Sunday, 17 October 2010

Kenali Tabiat Suami(dari email)

Kenali tabiat suami melalui bahagian yang dia suka cium:-

1. Suka cium dahi isteri.....suami yang romantis.
2. Suka cium pipi isteri...... ...suami yang penyayang.
3. Suka cium mulut isteri...... ..suami yang gelojoh.
4. Suka cium tengkuk isteri...... ...suami yang mata keranjang.
5. Suka cium telinga isteri...... ...suami yang sensitive.
6.. Suka cium leher isteri...... ...suami yang penyabar.
7. Suka cium buah dada isteri...... ..suami yang suka bermanja.
8. Suka cium tangan isteri...... .suami yang hipokrit.
9. Suka cium ketiak isteri...... .suami yang menerima isterinya seadanya.
10. Suka cium kemaluan isteri...... suami yang pemalu.
11. Suka cium punggung isteri...... ..suami yang suka bergurau.
12. Suka cium kaki isteri...... ..suami yang terlalu menghormat isteri.
13.. Tidak suka cium mana-mana bahagian badan isteri...... suami yang mementingkan diri.
14. Suka cium seluruh bahagian badan isteri...... ..suami yang baru balik dari Outstation.

hehe... jangan marah hehee

lepas baca ni, paling busuk pun ciumlah pasangan suami isteri anda sekali pun jadilah
sblm pi keje kew..lagi byk lagi bagus!..xkisahlah sape2 leh start dulu..hehe..jgn segan2..
byk fadhilatnyer.....yg lum kahwin, jgn mandai2 nak cium pakwe/makwe anda sekalian lak..
neraka hukumnya..buat pedoman jek dulu..hehe..selamat membaca.

Fadhilat Bercium???

Ahli perubatan mendapati bahwa berciuman baik untuk kesihatan.....
Bercium itu bukan hanya membuat seseorang merasa senang, tapi juga
efektif melawan banyak penyakit. Apa saja keuntungan berciuman bagi
kesihatan?

* Berciuman dalam waktu lama boleh membantu sistem sirkulasi kita.
Ketika berciuman, detak jantung makin cepat hingga 110 degupan jantung
per minit.

* Setelah berciuman, paru-paru bekerja lebih keras. Kira-kira 60 tarikan
nafas per minit, dibandingkan dalam nafas normal, hanya 20 kali tarikan
nafas per minit. ini baik untuk mencegah sakit paru-paru.

* Beberapa doktor gigi percaya, bahawa berciuman merupakan tindakan
pencegahan gigi berlubang. Berciuman menstimulasi air liur yang boleh
menghancurkan asam yang menutupi gigi.

* Berciuman yang berlangsung lebih dari 3 minit membantu kita melawan
stress. Berciuman dalam waktu lama boleh menghancurkan hormon stress.

lagi... kelebihan berciuman .....huhuhu!

1. Pasangan yang memberi ciuman perpisahan setiap pagi kepada pasangan
hidupnya rata-rata memiliki waktu 5 tahun lebih lama dari yang tidak
melakukan rutin ini.

2. Berciuman baik untuk mendorong kepercayaan diri. Membuat seseorang
merasa dihargai dan memberi ketenangan diri.

3. Berciuman membakar kalori, 2-3 kalori per minit dan menggandakan
tingkat metabolis. Ada yang mengatakan, bahwa dengan berciuman bergairah
tiga kali per hari (setidaknya 20 detik per ciuman) boleh membantu
menghilangkan berat badan.

4. Berciuman dikenal sebagai penghilang stress. Berciuman penuh ghairah
boleh menghilangkan ketegangan, mengurangi energi negatif, dan
memproduksi rasa sihat, menurunkan hormon stress.

5. Berciuman menggunakan setidaknya 30 otot wajah dan mencegah pipi
kendur. Otot pipi yang menegang karena ciuman yang bergairah mampu
membantu kulit lebih halus dan meningkatkan peredaran darah.

6. Berciuman baik untuk jantung, menurunkan tekanan darah dan
kolesterol.

7. Mereka yang sering berciuman jarang mendapat masalah perut.

8. Selama berciuman, antibiotik diproduksi tubuh dikeluarkan melalui air
liur. Air liur juga dipercayai sebagai anestetik yang membantu
mengurangi sakit.

Selamat bercium-ciuman...hehehehe..kasi forward ramai2..biar pasangan anda/kawan2
kita hubungan suami isteri jadi mesra gitu & x cari org lain..insya Allah..

Tapi Awas !!!! jikalau ciuman anda belum halal tunggu lah balasan azab dari Allah SWT...

Wassalam..

Thursday, 14 October 2010

Another friend to read this page

Since I met his name in FB,its just a happy moment. and He will be the forth person to read the new blog.

Monday, 4 October 2010

not feeling Well

Dah lewat bangun n need to drive fast but I am not going to take the risk. Sorry to myself.
Today is quite an important day but I have ruined .Damn betul.

Sunday, 3 October 2010

Raya 2010 dah hampir ke penghujung

I look like so 50's. I like this photo.



Just to let you know that I love you so much.

Ni on the way ke Manong on first day raya..tapi belakang seat belakang penuh ngan bantal dan barang2 yg perlu di bawa balik ke BP.


Alhamdulillah,tahun ni rayaku sungguh bermakna.Mewah kerana rezeki. Tapi aku sedih kerana cubaan suami utk dapatkan kereta baru tidak berjaya,tapi takpalah sbb belum ada rezeki.

  Untuk anak ,aku harus mencuba.
Dan sekarang dah pun mulakan ambil Metformin dari doktor Jayabalan dari Pantai Puteri .
Dan aku tak kisah sangat tentang berat badan aku ni..
Entahlah mcm dah heran sangat ngan badan aku.Yang penting suami tak komplen..kalau dia komplen ada aja ku jawab dgn fakta2.Jgn dia bengang ngan aku sudahlah.Dia tak pandai meluahkan perasaan. Straight aja but people look us so romantic. Hehehe.Aku aja kot yg tak pandai bersyukur.

Sunday, 26 September 2010

Raya ke 16

 Dah hampir 2 minggu kita raya. And Alhamdulillah,apa segala persiapan yang aku dan Ky rancang jadi kenyataan. Kami beraya sakan tahun ni.Dari baju anak2,mak mertua,mak dan juga 2 org adik lelaki ku,dan 3 org anak sedara ku. Alhamdulillah.Rezeki kami

  Dari 23hb, aku dah mula amik metformin utk normal kan hormon .Hormon lelaki lebih dari hormon perempuan .Dan bila dah balance barulah boleh makan clomid.Harap semuanya menjadi.Insya Allah.

Monday, 20 September 2010

Raya 2010

Preparatation untuk raya yang sungguh superb.Almost 4-5 k....dari baju sampailah persediaan makanan,.
Thanks suamiku!

You have made my day!

Gathering to be more focus on attendance by each family which should be contribute by everyone who could afford.
Our big family

My family
From the left: Ayie,Azrul,Azamudin,hubby,me and Amir.

Wednesday, 8 September 2010

Perjumpaan Aidilfitri Di Batu Pahat



 This banner designed by my son Amir,

Looks nicer!

This is for the first time to gather a reunion of relatives form many places.

Tuesday, 10 August 2010

Tak jadi minggu ni

Sales call which I planned since Sat tak jadi. Boss wants me to go after the meeting n buka puasa event with Anak2 Yatim.

Its okay for me but I have to drive alone which I couldn't tell Ky. Selamatkanlah aku!

Tonight not going back to Manjung. Yang bestnya brg2 semua dah siap ,ada dlm bonet sekarang ni.
Anytime can go.

Tonite BBQ dinner with friends and trainees from Medan.

Monday, 9 August 2010

Nice Eight

Hamka mari sejak semalam.Sian datang dari UPSI naik 3 buah bas utk sampai ke Kmpar.

Today,I sent him back to UPSI without hubby around .Ky so busy with work when he;s on duty.

Wednesday, 21 July 2010

Busy with sales call

Di mana ada kemahuan di situ ada jalan.,

Dah dua hari buat sales call.
Hari pertama,sungguh teruja dgn good feedback from clients yang kami jumpa.Its Rainny first day learning as
sales person,knocking on stranger's door.

Hari kedua,aku perasan momentum Rainny sudah agak berkurangan. Tak tau aku nak komen apa tapi that's her job.
Aku rasa macam nak tegur tapi dia sepatutnya tau apa responsible dia.
Plan to get Kak Zaimah as my assistant but her experience made me low profile. She is better than me and yet ..aku tak tau apa yang harus aku beri.
SE lama ,Mai pun ada tanya with Sh,so I also feel liking her..not licking arrrr..
I need someone yang experience.

2 SC yang ada tu ,aku berkenan but Lind still not confident. How to make people confident. I want the confident motivators.

My SE now, Rainny still not perform yet and she knows that she doesn't deserve that but apa nak buat nasi dah jadi bubur.

At this moment all planning I hope to be true. MOD for this weekend with hubby around me make me excited and jovial for the duty.
I love to be around him anyway. Tempat isteri adalah di sisi suami pun.
Kadang2 ..tak jugak..Setiap kali aku pergi kerja dan sebelum itu aku akan tatap wajahnya sebelum bergerak...Aku sedih,tak tau apa yang aku sedihkan tapi aku hanya fikir rezeki untuk kehidupan kami berdua.
Tu yang menguatkan azam ku untuk terus bergerak n bekerja demi kehidupan kami.
Ya,sepatutnya Ky yang fikir tapi aku tak mau susahkan dia aja..Kehidupan dia yang lalu aku dpatkan agak sukar dan tidak tenang. Dengan cinta di hati dia yang dia belum pernah rasai(aku haraplah),kasih sayang dari ku yang definitely bigger than anyone would stuck in his head and heart and mind to feel the existence of me.
Anyway, I love him so much more than anything dengan izin Allah serta restuNya!
Alhamdulillah. Kerana Allah telah hadiahkan anugerah dalam hidupku. Ampunkan Segala Dosaku Ya Allah.

Saturday, 17 July 2010

Another 9 days to go

Zaman kurus!








Well its almost 2 months in the new place and yet I have adapted myself with the surrounding I guest.
Nothing much I want to complain since everytime I want to do it,my twin ..a person who had the same birthdate as mine.

 Ky is the most outstanding person in my life. I have accepted all about him whether its good or bad. As he accepted me just the way I am.Alhamdulillah.
thanks God!

Sunday, 4 July 2010

July

Always fear of any freaking out in this month.
Yeah anyway its my month!
But yet still got the trauma of that date!!!

Had a rough argument with hubby.
Well,that's too bad .And still I am hurt.
I can't easily saying miss someone without having intention.
And if I missed someone ,that is not because of lust but the relationship over the friendship.

 How could a man could easily saying missing someone that is so stranger to him
I was saying this and found that so easily that could easily slipped out from his fingers over the sms.

Anyway fuck of that bloody idiot woman!!! Go to hell with that idiot!

Go and fuck anyone else,you damn cheap..

Well Thais,Vietnamese are some sort of sickness in our country!
dont you agree about that!

Tuesday, 22 June 2010

After long holiday

Last holiday,managed to get those 3 kids back to Manjung.Alhamdulillah. But yet, I couldn't accept with their attire.Ky had given so much but yet nothing much done by his x. What happened?Where does the money go?
Makan for 500?Left only 2 little boys and that is not enough?What is this..

  Angah informed us that X had asked for forgiven from us for saying that Ky was put charm black magic on her so she couldn't get married. But yet I had given some scenarios to Ky and his brothers about what a man want a woman in the life. Yet,Angah agreed that X always saying Ky is bad,divorcing her to her boyfriends. Is that what a man wanted in life,having someone who kept on telling about the X in the woman's life? Couldn't be that,right?
A divorcee shouldn't keep on repeating the same thing if they want to get a new man in their life. Do not blame others!

Friday, 28 May 2010

Mulalah...

Day 1
Telah memeranjatkan ramai orang termasuk kawan2 lama. Ha3.
Pagi2 dah briefing mcm biasa. Quit boring tapi best gak kadang2 bila ada yang gaduh,ada yang kena ngan GM.

Day2
Ex manager baru dpt tau. Mesti dia melompat. So,wtf!
Siap leh datang ke ofis untuk melihat title yang aku berada sekarang.
Sebelum tu dia telefon pun,suara dia dah bunyi sedih walaupun mcm tunjuk..;I am happy that you are here..Tapi bunyi sungguh tak ikhlas.

Day 3
Lap top punya sebab jadi masaalah. Telinga aku dah memang nipis bila dengar 'dia tu tak ikhlas dgn sy' n hari tu 'Sapa lagi kalau tak mulut Rosmah' Pmpuan tu memang menyusahkan aku. dahlah aku teruk2 kena ngan dia masa kerja dulu.
Tak pernah nak appreciate orang. Muka orang tak ikhlas langsung.Seriousnya aku tak boleh nak suka dia sebab apa yang dia dah buat. and she never care to minta maaf pun.Actually, I just want to forget about her tapi dia yang mulakan call aku dan so excited about bisness.

Day 4
Sedang cuba synchronise kerja ngan staff yg ada 2 orang. Looking forward to have 3 more staffs.


Ya Allah permudahkan urusan kerja ku.

Suamiku yang dicintai,aku tak biasa tinggalkan dirimu begitu lama, I was so sad everynight after I can't do much for you. Balik cuma dpt makan sama2. and bila pagi aku kerja,dia masih tido.
And hari ni aku cuti,dia lak kena operasi.Nasib isteri polis yang manja itu!

Semalam dapat add Hanim dan Kak Ina,colleague masa dulu di MBB Kluang.

Harini dpt jumpa Kak Ina di jeti Lumut. Ky nak jumpa depa pun tak sempat sbb dorang dah nak naik feri.
Jejak Kasih tu.

Monday, 17 May 2010

Ku pujuk hati ni,,.

Aku pi Unit fisioterapi dan act like I know nothing about the exercises. So jadi baik ajalah.


tak jadi gi KK after I told my mum. Mak kata jangan layan orang gila nanti ko gila, layan orang bodoh jadi bodoh.

Ky cuma kata ;biar mak larang,saya larang nanti tak mo dengar..

Rimas dgn masalah mengarut

 Hari tu that woman called me directly and keep on saying that my husband doing the charm on her. Because of the black magic made her(husband's ex wife) and the partner couldn't be together.
Oii kalau nak kahwin kenalah usaha bersungguh selain dari solat hajat dan solat taubat (itu pun kalau kau sedar).
Dgn aku sentiasa nak kata 'Kalau anak2 nak periksa,bangun malam untuk solat dan doa untuk anak2'
Ish orang kalau sembahyang kena beritau orang ke???Itu riak namanya.
Aku dah serabut ngan perangai pmpuan tu sungguh serabut.

Aku sayang anak2,tp kalau anak2 tak diberi datang ke kampung untuk celebrate bday ayahnya??Apa mende tu...Aku bengang ngan pmpuan bangang. Sentiasa nak susahkan laki aku yang selalu kalah ngan anak2 punya pasal. Tapi Ky tak tau,bila Ky datang, itulah cara dia untuk bertepuk tangan! Bila Ky serah diri dan ada di depan pintu pagar rumah dia.

Hari tu ada diberitahu kalau kami dtg,dia takkan layan seperti dulu,syirik..kerana terlalu percaya kepada bomoh.

Esok,berilah aku kekuatan untuk ke KK. Aku nak jumpa dia dan tanya apa bukti yang dia kata Ky bomohkan dia. Kelakar betul ini orang.
Tak ada lain perkataan kecuali dia nak kembali kepada suamiku yang dicintai.
Aku masih tunggu Ky berkata setuju untuk aku pinang perempuan itu.

Thursday, 13 May 2010

Sibuk sangat..sibuk apa...

Sibuk dgn FB--->Farmville and CafeWorld. Itu aja kerja aku selain dari buat perkara2 yang nyata.

Blog? Ky komen 'Sejak I ada suami,I tak ada masa nak blog2 ni..I cuma nak layan suami aja sebab nak masuk syurga' Kata2 Ky yang gelikan hati aku. Sebab dia dah baca segalanya dari dulu dan kini..tp aku percaya tak ada laratnya dia nak baca entry dari tahun 2002 sampai la sekarang.Dari diaryland ke blogspot.Dan sehingga sekarang kami boleh bincang pasal cinta2 lama,aktiviti2 keji masa dulu..hahah..sporting n kenkadang aku geram aja! Tahan sampai kembang hidung.

Ni tunggu Ky tak balik dari operasi., Aku malas nak tunggu sbb tak nak dikata asyik ganggu kerja dia aja. Sbb bini2 polis ni terkenal dgn tak faham kerja laki masing2. So aku tak nak lah terbabit dan termasuk dalam golongan itu,sebab depa2 ni kalau bual mesti tanya pasal bini2 masing2 faham ke tak,problem ke tak,.lagi depa selalu tengok aku sentiasa amik Ky pi makan n hantar dia..Kira macam belangkas laaa..

Zaman aku sebagai pengurus operasi di sini akan berakhir tepat pada 25hb,so I need to return 2 tshirts ,sepasang kebaya. Itu aja.Nametag?kenangan ajalah..

3rd week of this month,24th will start working as Sales Marketing Manager. A big responsibility yang buat aku gerun tapi Ky encourage me that I have done more than that, so just go for it.
Today,already confirmed with the HR Manager to go back to that place before I came here.
Ky kata 'Are you ready for these' Teringat lagu kat disko zaman muda dulu...
Loan kereta dah ok tapi, perlukan guarantor lagi.Pening bila fikir itu.
Bila aku nak update blog,ada aja fikiran itu menerawang ke lain termasuk harvest bunga di ladang FVku.
Keji betul!! Jap nanti sambung lagi.

Thursday, 29 April 2010

Apa nak jadi

Suka suki hati dia aja nak tuduh suami aku penyebab kepada jodoh dia dan  berani lak dia telefon aku...

Saturday, 17 April 2010

Indahnya perasaan itu

Berkongsi perasaan antara suami isteri sungguh indah. Bila sesuatu berlaku seperti semalam,aku tak mau berenggang walau sesaat darinya.Aku hanya ingin menenangkan dia walau pun dia memberitahu dia ok. Namun aku dapat merasakan sesuatu kebimbangan. kebimbangan yang aku tau tidak pernah ditunjukkan melalui sikap atau tatacaranya. Ya mungkin inilah keistimewaannya yang menarik perhatianku dan mungkin juga insan2 lain.

Thursday, 15 April 2010

Back to Old Place?New Status?

It has been a week before I got proposed by my previous employer. The owner herself called me and offered me the job.Well, I keep on thinking and till this second I am still thinking.
While I am still in honeymoon mood,I will say its ok but for the future when I am still thinking of getting baby for our marriage.,will think of resigning. But I would be tough enough to have that decision. Its not fair to Ky if I am about to resign. For me,as I am a wife now..its fine if together spending some money to be in comfort zone.Money couldn't be bring to your deepest inner ground!But..all about luxury and rich which couldn't secure your happiness. What I am talking about?

Saturday, 27 March 2010

Thursday, 18 March 2010

Cuti Sekolah Mac

Sekembalinya dari Langkawi,terus ambil anak2 di Kuala Kangsar. Nothing much bought at langkawi. But niat telah termakbul.so what to say? Alhamdulillah. semoga Allah akan memberi rezeki untuk ikhtiar kami .Amin!

  Kali ini aku lebih berhati2 utk memasak makanan sebab aku tak mahu tanggung risiko ,Azam kena gatal2 kulit and yet his mom blame me,. But never dare to talk in front of me.Cakap belakang apa bikin?
Cakaplah depan!

 Ky agak bz sejak joined the criminal department.

Tuesday, 23 February 2010

Hot Hotter Hottest

getting hot here such as the Sun was so near to the Earth! Is it the doom day just around the corner?

Let's Allah bless us in the whole world,Amin!

Wednesday, 17 February 2010

Mengenang tarikh

Kadang-kadang difikirkan aku ni mengada-ngada. Terlalu taksub dengan tarikh2 yang kena mengena dalam hidup aku.

14/2/10- Valentine Day and after some information I have got ,its not worth it to celebrate it. Hari kejatuhan Islam,buat apa kita nak raikannya. Hari berkasih sayang pada aku adalah hari yang setiap hari yang perlu dihargai dan diingati setiap insan yang hidup di muka bumi Allah swt.

Aku masih merasakan kekurangan dalam hidup ni. Ya,aku menginginkan zuriat sulong utk diri aku. Semoga kebaikan aku dapat menebus dosa2 lalu walaupun sejarah hitam tak dapat diputih kan walau keluar air mata darah sekalipun.  Aku menyesal namun apa yang berlaku ada hikmahnya. Aku yakin itu.

15/2/10- Genap aku berada di bumi Perak selama 4 thaun. Genap Mariati meninggal dunia 11 tahun yang lepas.
 Banyak sungguh kenangan pada tarikh ini. Bday seseorang l;agi yang tidakingin ku jumpa.,

16/2/10- Chalet sudah mula kurang bznya. Begitu juga hotel. Boss aku masih tak balik lagi. Aku masih lagi seperti tuan punya hotel dan chalet setiap kali boss tak ada. Entahlah bila pulak aku nak menjadi tauke sendiri ekk?

Beraya di rumah staff,Ling yang telah serahkan anak dia Chee Yao utk aku dan suami jadikan anak angkat. Terlalu mesra dilayannya kami di rumah itu. hanya kami sahaja yang bangsa Melayu di situ.

Thursday, 11 February 2010

terhurai segalanya

Kekusutan terlerai setelah aku mengajak Ky ke klinik. Doktor scan dan buat pregnancy test.Nothing! Nothing shows that I am pregnant even my last period was on 19 December last year. And till now nothings shows that my friend is coming within time.Let Allah bless and forgive us.

Thursday, 4 February 2010

Received an advise

Allahhuakhbar!

 

  Alhamdulillah,aku terima khabar mengenai beberapa staff yang nak buat aku sampai mati. Siapa mereka tu???Mereka ingat mereka Tuhan ke?

Bodoh kalau2 difikir2kan…tapi memang ada manusia yang bersekongkol dengan syaitan yang sentiasa nak menyesatkan manusia.

Sanggup ke dorang nak sihirkan aku sampai mati???

Semoga Allah ampunkan mereka itu,…kesiankan dengan perangai mereka itu. Orang yang tak kenang budi. Aku tak nak mengunkit tapi aku rasa membazir untuk menabur kasih sayang sementara kepada orang2 lain yang datang dari tempat yang sama seperti mereka.Tapi 2 orang itu pulak tak sedari diri..Napa dorang rasa cemburu gila2…Adakah aku kacau mak bapak dorang atau kacau buntut dorang??

Tuesday, 2 February 2010

Loving the nature

Exploring another new stuff

I am writing using this Windows Live Writer. I do not know how it works but I hope it could manage me to write while I am off line. I don’t know I will try to write while I am offline.

It was sweet to see my man sleeping after finished his shift this morning. I have done the chores after quit sometime not doing it.It such a beautiful moment to get all these done.

Oh anyway,I am waiting time to check and confirm what is happening to my body. Is it because of pregnant. Last few days,hubby and I had discussed and I have promised him that I would try not to feel so much frustration if the result is negative.
RAY4107  Our niece was so busy talking while we are talking too!

RAY4104  Guess what is Ky doing. Hahah!

Monday, 1 February 2010

Spending My Time

With my man,still not on the bed even its 2.13 am. I love him.

As he will transfer to other dept, I feel quit happy even I know that dept will claim of his time more than me. Is it the high price I have to pay after being his wife. Whatever I still feel not complete as his wife not until I could give him a baby. I knew he also want a children,more gladly if its a girl. But we are accepting if that's Allah give us.

 Again, I still waiting for the time to know the truth. I have promised to myself not to disappointed if the result is negative. Belum sampai masa agaknya. We have discussed before that one of the tujuan getting married is children...zuriat.