Friday, 27 May 2011

Masih kah?

Ya masih.
Perasaan itu masih ada lagi.

Kesedihan masih terasa.

Tak tau sampai bilakah kesedihan ku terasa.

Ya Allah kuatkanlah semangatku yg masih luntur.

Setiap ahli keluarga sangat2 memberi sokongan moral kepadaku terutama mom n Angah.
Muhasabah diri dan muzakarah bersama Ky menenangkan hatiku!Insya Allah.

Cuba rasakan kasih syang yg tebal dari dirinya. Masih kurasakan kurang. Tamakkah aku?

Monday, 23 May 2011

Hampa lagi aku!

Perasaan ku kalah,jiwa ku kalah,hati ku kalah..Aku hampa..ya aku hampa,sedih semua sekali.Semalaman susah ku lelapkan mata.Setiap kali sedar,air mata mengalir sungguh laju! Tak tau nak gambarkan perasaan tu.

Kenapakah? Tapi aku tetap redha.Segalanya sungguh nampak keliru,buntu!

Mcam mana sekejap ada,sekejap tiada.Puzzle ke ni?

Aku kasihan tengok Ky,tiada airmata yg dpt dialirkan kerana dia lelaki agaknya. Dia tabah tidak seperti aku.Bila aku ingat itu..aku sedih.Allah aja yg tahu.Nak meratap pun tak tau apa yang diratapkan macam tiada lagi esok hari. Apakah dosa2ku  dahulu mendahului dan berada di tempat teratas dari segala kebaikan dan keinsafan yg tidak lagi mencukupi bagi diri ini. Ampunkah dosaku Ya Allah. Kalau lah boleh ku ulang hari2 semlam..kalaulah boleh..Di kala ini ,aku sungguh tak tahan. Aku tau aku akan pulih. Aku positif.
Astaghfirullah!

Aku cuma perlu kekuatan dan semangat aja!Insya Allah,aku akan kutip segala semangat itu.
Bukankah aku pernah melepasi kesakitan yang amat sangat pada satu masa dahulu??Pernahkan???

Aku boleh kuat!! Semoga Allah mendengar ini.dan memberkatiku.Amin!!!

Ini tidak ada kena mengena ngan citer di atas. Saja nak layan


Sunday, 22 May 2011

Inilah harinya

Masa berjalan sungguh lambat kurasakan. Ku tidur siang pun bila sedar belum masanya. Makan lewat aku dah gigil2 tangan menyuap nasi ke mulut. Ky makan sikit aja. sebab dia dah kenyang makan dodol.

  Kejadian tanah runtuh di Ulu Langat itu ada kejadian alam CiptaanNya. Dan mangsa2 adalah penghuni2 anak yatim. 16 terkorban,.9 cedera lagi.
Al-Fatihah.

 Kejap lagi barulah aku akan ke klinik.utk ketahui result diriku ini. Semoga ada apa yg ku impikan.Insya Allah.

Thursday, 19 May 2011


1)10.57 pm
Dear All,
Please take note that I'll be away for my Replacement Leave on
Friday,20 May 2011 and will be reporting
back to hotel on the morning of saturday,21 May 2011.

During my absence, xxxxxxxxxxxx will be
fully in-charge of the Kitchen Department.

You may still reach me through my mobile number 012- 973 3388. TQ



Thanks
Chef Siong



2) 6.07 pm

Dear All,
Please take note that I'll be away for my off day on Friday, 20 May 2011 and will be reporting back to hotel on themorning of Saturday 21 May 2011.

During my absence, Mr. Shagu (F&B Executive), Ms.Helen (Chinese RestaurantExecutive) and Mr.Maskuli (Banquet Executive) will be fully in-charge of theF&B Department.

You may still call me through my mobilenumber 012-302 3893. TQ



Thanks

Foong



Baru aja nak soal psl function yg dorang cari hal ni..dua2 ekor tak dtg esok.

Harap esok ,aku kuat semngat dgn ego yg positif. Insya Allah.

Dan aku akan tunggu sapa akan tanya psl my wild behaviour ari tu..Aku tunggu aja..

Kejutan selepas rimau akar bangun tidur

  Selama ni,aku diam dan tidak melawan.

Tapi semalam hari pengakhiran aku diam dan melawan,selama ni aku malas tunjuk2 apa yg aku tak suka pasal perangai depa tu.

  Semalam,kesabaranku sudah melepasi ..beyond limit ..memang aku nampak cara depa susahkan departmentku.

Nak kata tak buat sales?Sales terus2an sejak dari April lagi.Tanya lah orang2 bawahan dia,sapa yg dpt cuti lebih 3 hari ?Tak ada..cuti pun sehari aja utk ganti Public Holiday...

 Servis point tu dtg dari langit kah kalau tak dari sales ?Dalam 50 ,berapa korang punya sales?Nak dpt 5 pun susah kan kan..Akuilah kehebatan department aku ni..Bukan kerana aku hebat,tp cara kerja dan cara penghayatan kami dlm etika customer servis dan juga hotel;s interest.

Kau???tau tutup pintu bilik aja,padahal ko adalah Pembantu Pengurus..bukan Pengurus seperti aku..Itu agaknya aku kena sedarkan dia sapa dia..Kalaulah aku boleh berkata begitu...Kalau,,,tapi aku tak sesombong itu jika dibandingkan sombong dan sombing ko tu...

Tuesday, 17 May 2011

Plan tak menjadi

Pagi pesan Ky

1) Nak breakfast lontong - ends up with Supreme Diet and IGC drink.kenyang dah!

2) Nak masak grilled honey chicken-  gi KFC last2...lepas borong Garlic Bread(knon nak terasa mcm Pizza Hut malam tadi),Peppermint Choc Chip Magnolia punya brand,Blueberry Cheese Cake

3) High tea- konon nak ajak makan kat Restoran Nasi Dagang- tapi Ky suh prepare cucur ikan bilis,,,,hm,,aku dah siapkan,mulut aku tak berenti ngunyah,,yg nak mkan tu gi kuar kerja jap.

Tak buka rancangan TV pun cuma tengok Jet Li punya filem.

I wish if today is Sunday(another 4 days) br lah aku tau finalnya

lamanya

dulu2 time modblog..memang best sbb pelbagai rakan dari segala pelosok dunia dpt kenal..dah memang kecik2 dulu memang suka ber pen pal..smpi la ni..

  2 minggu ni amat bz. n still I am in confusing..but just hope that it is postive. Pray for me then!


  Risau sebenarnya..so this coming 22 will be the final test.

Wednesday, 11 May 2011

Kena tegur

Ky tegur aku,belum sempat aku buka suara masa smpi rumah. 'Kenapa gatal2 gi klinik lagi.' then aku btau adalah sorang staff aku yg asyik desak2 aku suh gi klinik ni utk gi check.
  Dia kata ,dah lah aku tak suka staff tu tapi napa dok dengar cakap dia.

  So tiada apa yg ku rasa cuma perasaan ingin tahu tanpa mau menunggu sehingga 22hb.

  Hmm..sedih gak tp aku redha kalau apa2 pun resultnya.

Sunday, 8 May 2011

Finally

Alhamdulillah! Alhamdulillah! Alhamdulillah.

Akan ku lalui kehidupan ini dengan penuh kebahagiaan.

Terima kasih kepada semua yang mendoakan ku!

Thursday, 5 May 2011

lamanya..cepatlah berakhir kesibukan ku ni

Last week sempat balik BP selepas gi rumah Tok Ajid.

Ramai jumpa sedara mara di kalangan keluarga Dato Bentara Luar.

jumpa makcik2 sepupu dua pupu tiga pupu yg lebih muda dari aku dan Ky.

Balik BP dpt jumpa adik2 n2 anak sedara.

Sempat gi HUKM melawat pakcik kesayangan yg sudah terlantar sejak 29-04-2011.

I thought of celebrating Mother's Day in advance,birthday Balqis in advance,belated birthday Pia n my mum,also hubby's birthday..but hopeless..since I am too busy!
With kids around made me more busy.

Balik perak pada hari Isnin. Jam sungguh highway!Utara ke Selatan sama aja. Hujan kira lebat jugak.

Lepas hantar bebudak di KK,singgah Manong jumpa mak mentua. Dia tak berapa sihat and tak nampak ceria sangat. Hati ku berdebar2.Hope nothing involves in her heart. Just hope she could recover fast.

I feel so bad and let it out to Ky. just hope he would understand. Yeah,I am sure he does.

Celebrating birthday for Ky...wakene beb jadinya ..hahah..event tak berapa terperanjat..tapi its fun. checked in to a room at one of the hotel in Lumut. having big cake from Secret Recipe.
ordered by Hasan,so funny of that guy having team up with me to make the scene looks so real.

Another surprise gave him a watch ..its Casio..wah nampak mcm mewah gila..tp aku sebenarnya nak Samsung galaxy Tab cuma hajat tak kesampaian lepas kira2 semua bajet in hand.Dan juga hutang piutang in hand..opps on my mind. Alhamdulillah segalanya selesai.

To my dear hubby,semoga sihat sentiasa,dilimpahi rezeki! Amin.