Thursday, 25 December 2008

Mentari sinar terang

Dia balik bawa anak2. Untuk perlindungan dari mulut aku yang tak berinsurans lagi. Aku dah tak kira lagi ada anak ke tak..aku tetap bising.
X wife dia call aku sebelum dia balik lagi,ucap tima kasih kat aku sebab bantu dia bayar owner keta yang angah terlanggar tu. Tapi yang penting nasib baik tak ada kemalangan atau luka2,....Semua risau kalau jadi lagi perkara yang sama pada September 2006 dulu. Kena check entry dulu kalau nak tau apa yang telah jadi.
X wife dia pun thanking me for took care of her 3 sons very well. Of course both of us marah to Ky. Setiap kali dia pergi Thailand, pasti yang buruk berlaku. Masa mereka dalam ikatan perkahwinan pun macam tu. Angah sendiri mengaku. Angah sendiri minta maaf kat aku sebab susahkan aku. Aku tak kisah tapi aku sendiri marah ngan Ky. Angah pun marah kat Ky, tapi dia tak pernah luah kat abahnya! Hari itulah baru aku tau apa yang pernah berlaku dalam kehidupan mereka dari mulut x wife dan juga angah!
Padah betul penangan cinta si Siam bitch tu. And his x wife tu minta aku perbetulkan keadaan. Sama seperti yang mak Ky minta aku buat jugak. Aduhai..aku tak tau nak buat apa...Bomoh2 tu tak masuk kepala otak aku. Aku tengok muka Ky pun aku dah geram kadang2. Sakit hati,tapi x wife dia suruh aku sabar! Banyakkan doa!
Ky mengaku semua apa yang berlaku. Benar tapi sungguh pahit aku nak telan...tapi aku kena telan gak! Kalau aku nak terus hidup sama ngan dia.! Aku kena telan...Ubat atau racun ni???Aku pun tak tau? Dia dah buat keputusan untuk gembirakan semua pihak tapi aku masih tak percaya...Isteri mana yang tak suka..tak yah duduk ngan laki,tak yah masak utk laki..tak buat tanggungjawab yang sepatutnya...tapi kerah laki masukkan duit dalam bank...Gila kan?Tapi itulah berlaku selama kehidupan mereka. Ikut suka ati tat bitch tu aja..Dan tanggungjawab berat tu semua diamanahkan oleh keluarga Ky termasuk mak,adik2,bekas isteri dan anak dia. Untuk aku laksanakan! Aku pening lah...
Memang sekarang kami tunggu kelulusan...dah lulus aku akan jadi isteri kepada Ky. Apa yang aku impikan selama ini. Juga impian dia.Tapi buat masa sekarang aku kena berperang sentiasa dengan dia. Tapi aku lancarkan serangan pada dia..Dia??? tak balas apa pun...Sakit hati kan?

Sunday, 21 December 2008

keta punya pasal

sejak tukar dr pinky ke si merah aku selalu dilanda masaalah teruk. Aku x komplen tp aku nk luahkan perasaan. Mula keta x senang di start engine,ky tukar relay. Kemudian kereta ni dilanggar oleh Chef aku,sedangkan si Merah aku tu pegun aja kat tepi hotel. Satu lagi musibah.
2-3 hari ni bonet keta terkunci dan bila hantar kedai..kena tukar semua lock pintu. Harga RM5xx. Kunci yang satu hanya boleh unlock satu pintu. Lain manual. Dah tu keta aku ni jadi runner utk beli sayur,ikan dan manusia..ehh bukan beli manusia..bawa manusia2.
Kadang2 aku lebih suka bawa keta Ky tapi aku pun tak nak dera perasaan Ky bila dia bawa si Merah tu. Yalah,,,macam2 lagu dalam keta tu. Tapi pick up si Merah lebih baik dari Wira Ky tu. Aku bengang sebab banyak sangat duit kena dihabiskan utk ni. Minyak tak usah cakaplah.
Tapi...aku yang nak sangat...terpaksalah aku menahan. Aku yang perlukan sangat,sebab tu aku kena bertahan ..tapi bertahan sampai bila..aku tak tau. I almost give myself.
Mungkin dah luck aku macam tu. Apa2 sahaja yang aku maukan mesti ada cabaran dan dugaan. Aku tak nak cakap2 apa pun tapi terjadi sekali lagi.

Hari ini....aku bawa si Merah dan bila sampai di bukit,banyak budak2 Viva club kereta berduyun2 di jalanan. Si Merah termati, dan bila aku cuba tarik handbrake...tak makan langsung..Sayup2 aku toleh belakang,kereta belakang terlalu dekat..dan aku tak da jalan lain..Surrender! Brek kaki aja yang bertahan utk mengelakkan kereta ke belakang dan menghentam kereta di belakang yang bodoh mengikut aku terlalu dekat ...Aku angkat tangan! Seorang budak lelaki dari kelab Viva Malaysia berlari menuju ke kereta aku dan menolong. Aku bertukar tempat duduk dari pemandu ke seat sebelah,sambil tidak melepaskan brek kaki..Cuba bayangkan stunt action yang berlaku tu...Dan budak tu masuk dalam kereta dan duduk seat pemandu dan ambil aleh brek kaki itu dari kaki aku. Aku tak rasa malu pun bila bersentuhan dengan dia sebab keadaan sangat darurat...Sambil itu marshall dari kereta melepas 2-3 buah kereta di belakang aku supaya apa2 berlaku tidak mendatang apa2 kemalangan.
Akhirnya kereta berjaya maju ke depan di atas jalan yang agak tinggi kedudukan.
I thanked him and he advised me to proceed before ended up the same thing again...But then only I knew that my handbrake is not functioning so WELL.
Tak boleh naik bukit rupanya...Nak kena tukar kan? Kena duitkan????
Aduhai...aku tak mampu nak berkereta baru..nasib baik sepupu aku nak jual kereta ni..tapi...nak maintain kereta lebih 12 thn ni sangat masaalah rasanya. Aku tak tau nak cakap macam mana.
Mak marah aku pasal kereta ni. Ky tak boleh kata apa2 sebab aku dah ambil sebelum dia setuju apa2...Dia takkan kisah apa yang aku buat pun..Dia selalu kata 'Kalau dah sesat,pulanglah ke pangkal jalan'. Ayat dia selalu buat aku pening. Kalau ayat2 aku lagi buat dia parah sampai naik darah tinggi dia.
Hari ni dia ke Kedah bersama budak2nya ada bicara mahkamah. Aku terperanjat bila dia beritau,dia tertinggal handphone di rumah. Tapi aku agak dia menipu aku. Aku cari kat balai,orang2 yang pergi dengan dia..Tanya2 kwn2 lain depa tak tau no mereka gak. Nak jadikan ceritalah...Pukul 10 malam tadi, anak ke dua Ky telefon aku tanya abahnya...Aku cakaplah dia ke Kedah. Anak dia kemalangan kereta.Dia hentam bontot kereta Spectra di depan dia. Angah dalam perjalanan pulang ke rumah di KK dari Sungei Petani. Nasib baik dia tak apa2,sebab kami selalu pesan kat dia jangan bawa kereta laju2. Opah selalu gak pesan 'Jangan pisang berbuah dua kali'. Angah kena bayar RM500 kepada tuan keta Spectra tu. Dan tentunya Ky yang kena, tak mungkin x wife dia nak bayar. Mati hidup semula pun dia tak bayar. Aku nak online aja tapi...aku kena tunggu Ky balik jugak. Kepala otak aku berjalan lagi. Aku contact kwn2 MPV Ky...hahhhh! Dapat no budak2 yang ikut Ky..Tapi semua tak dapat dihubungi....
Sah lah mereka ke Siam....Benci aku..Depa seronok2 kat sana ,aku Ky tinggalkan...musibah melanda lagi! Setiap kali Ky ke sana, mesti ada hal.hari tu dia ke sanalah....keta aku dilanggar! Tapi itu secara kebetulan...tapi aku nak tegaskan kepada Ky...setiap kali dia ke sana..mesti sesuatu buruk akan berlaku..Why he never learn from all these matter! How could I clear up the mess! How could I take the responsibility ! How could I fullfill his mother's word to take care of Ky and help his family to clear all the mess from the bitch from Thailand! That bitch is bitch! And why don't he just leave that bitch!Ya Allah,selamatkan Ky dari segalanya!

mengadap kerenah manusia!

Semalam sekumpulan manusia yang tak boleh hidup susah...check out from my chalets and left without doing any payment.
Aku benci pekara ini belaku! Tapi aku tak boleh salahkan sesiapa. Tapi aku salahkan semua trainee dan officer yang bertugas kerana tak boleh handle pekara ini. Mereka yang buat perkara ini.
Aku dah tak sabar nak tengok semua trainee yang ada di Teluk Batik blah dari chalet2 tu. Aku tak tahan dengan perangai depa. Mereka ini sangat menyusahkan aku. Malas aku nak terangkan. Tapi perangai depan lebih teruk dari beruk2 yang ada. Aku kata jangan buat ni..depa buat jugak!

Wednesday, 10 December 2008

Lama x mmblog






Raya Haji dh lepas. Aku raya di Manong bersama keluarga Ky. anak2 Ky pun ada sama setelah brhr2 brkmpung d umah aku. Sejak dorang x ada,aku sugul sebab sunyi sangat. Baru aku rasa penangan nya bila dah lama sgt mereka dgn aku. Tapi mereka harus pulang ke pangkuan ibu mereka. Siapalah aku. Berhari2 aku menangis,tapi Ky pandai pujuk aku. Dia minta aku cuti dan buat gathering family. Dan ini akan membuatkan dia mengambil semula anak2nya. Dia call adik2 dia dan panggil emaknya. Mereka duk sampai dan menginap di rumah aku. Dorang tak mau duduk rumah Ky tu. Aku pelik. Dorang selesa ngan aku. Aku bangga sebab aku dapat siapkan segala persiapan untuk BBQ dinner di Teluk Batik. I managed to handle the preparation of all food.Aku happy walaupun penat. Aku seronok.

Lama x mmblog

lamanya tak meriuh kat sini..

Den tak sempat..