Monday, 28 November 2011

trip to Ipoh. . .

Hari ni aja hampir 2 jam kemas brg2 yg nk dibawa ke Kampar. Esok Ky ada temuduga kenaikan pangkat. Tu yg arini tgk kilat2kan segala lencana n button. Kalau ikut dia,dah ada baju uniform cukuplah. Tapi aku lak melebih2 dr dia btau nk temuduga kenalah kilatkan chrome button n badges tu. Hehehe. Isteri mestilah nk tengok kehenseman suami sentiasa kan.

Mana button yg x cantik kt mata aku. Aku minta tukar aja. So nk cr di Mjg tiada,kenalah ke Ipoh.

Lgpun lama dah aku x pi ipoh dgn Ky.nk dating kt Ipoh sambil cari badge salam mesra yg baru lg berkilat.


Alhamdulillah harap penghijrahan ni membawa kebaikan kepada diri ini.


Published with Blogger-droid v2.0.1

Saturday, 26 November 2011

A tribute to Colonel (Rtd) Tim Rogerson

Jumpa pasangan ni pagi tadi sewaktu sarapan. Dapat dengat cerita tentang impian mereka.Kehampaan mereka terhadap suatu tempat sejarah perang dunia ke dua.Green Ridge yg bertukar jadi Green Green Grass.

Aku dpt merasakan semangat mereka yg begitu passion about developing tempat tu sebagai salah satu tarikan di Kampar.


pelik n ajaib!!! Tapi itulah yg berlaku kepada suatu tempat di Kampar. Tempat yg pernah dijadikan kubu Inggeris utk pertahankan Kampar daripada pihak Jepun. Mengambil masa 4 hari dlm peperangan tersebut. Bacalah sejarah tentang Battle of Kampar tu.

Kenapa org luar yg lebih kisah tentang tempat tu. Kenapa tidak kita,

Adakah kerana peperangan itu kita tidak lahir dlm zaman tu?

Kerana kita menghrapkan orang luar mengubah nasib kitakah?


Published with Blogger-droid v2.0.1

Tuesday, 22 November 2011

gym n badminton

Gym dh 3 ari with running n cycling in the gym.

Seronok gak.


Hari ni main badminton lepas cycling 20 min.


Published with Blogger-droid v2.0.1

Sunday, 13 November 2011

sup tulang gear box

Eh bukan nk beri resepi, cuma btau sy msak sup tu ari ni,lepas tu tulang tu ada recycle utk tambah kuahnya yg abis dihirup kami berdua.


Published with Blogger-droid v2.0.1

rezeki jgn ditolak

Dpt kek coklat jiran bagi.


Published with Blogger-droid v2.0.1

Wednesday, 9 November 2011

Update blog mcm update status fb,update fb mcm update blog. :)

 diamku arini adalah kerana sibuk bekerja. Dan aku menahan diri dari online internet di phone. Utk elakkan fokus aku lari dari perancangan kerjaku yang sungguh superb!
Buat kerja di tempat sendiri lebih susah dari buat kerja di tempat orang! Tapi dengan perancangan yang baik,segala kerja susah dapat dilaksanakan. Aku ada 2 hari lagi yang boleh jadikan another 2 days extension. 
Challenging myself !
********************************************************************************************************


dpt rasakan bila duk tenang2 kat ofis,ada yang tak tenang,bila aku keluar,yg lain pulak tak tenang.
C'mon 1000 x....fikirkan tentang diri sendiri. Try not to think about others.
People always don't appreciate and take advantage on the kindness!I guessed, bila kucing tiada, tikus2 berparty..Party all the time..party all the time!
Ada masanya utk aku tunjuk yg sebenarnya,sabar ya..
What the hell,better care for own butt!!Peace No War!


Hahahha
Day 1-SI,SM
Day 2-?

Monday, 7 November 2011

cuti di hari Isnin

Nak masak nasi lemak.hmm bila difikir kan kesihatan,x patut tp tekak ni terasa nak masak sendiri.ayam goreng tepung n sambal tumis sotong kembang
Published with Blogger-droid v1.7.4