Friday, 28 May 2010

Mulalah...

Day 1
Telah memeranjatkan ramai orang termasuk kawan2 lama. Ha3.
Pagi2 dah briefing mcm biasa. Quit boring tapi best gak kadang2 bila ada yang gaduh,ada yang kena ngan GM.

Day2
Ex manager baru dpt tau. Mesti dia melompat. So,wtf!
Siap leh datang ke ofis untuk melihat title yang aku berada sekarang.
Sebelum tu dia telefon pun,suara dia dah bunyi sedih walaupun mcm tunjuk..;I am happy that you are here..Tapi bunyi sungguh tak ikhlas.

Day 3
Lap top punya sebab jadi masaalah. Telinga aku dah memang nipis bila dengar 'dia tu tak ikhlas dgn sy' n hari tu 'Sapa lagi kalau tak mulut Rosmah' Pmpuan tu memang menyusahkan aku. dahlah aku teruk2 kena ngan dia masa kerja dulu.
Tak pernah nak appreciate orang. Muka orang tak ikhlas langsung.Seriousnya aku tak boleh nak suka dia sebab apa yang dia dah buat. and she never care to minta maaf pun.Actually, I just want to forget about her tapi dia yang mulakan call aku dan so excited about bisness.

Day 4
Sedang cuba synchronise kerja ngan staff yg ada 2 orang. Looking forward to have 3 more staffs.


Ya Allah permudahkan urusan kerja ku.

Suamiku yang dicintai,aku tak biasa tinggalkan dirimu begitu lama, I was so sad everynight after I can't do much for you. Balik cuma dpt makan sama2. and bila pagi aku kerja,dia masih tido.
And hari ni aku cuti,dia lak kena operasi.Nasib isteri polis yang manja itu!

Semalam dapat add Hanim dan Kak Ina,colleague masa dulu di MBB Kluang.

Harini dpt jumpa Kak Ina di jeti Lumut. Ky nak jumpa depa pun tak sempat sbb dorang dah nak naik feri.
Jejak Kasih tu.

Monday, 17 May 2010

Ku pujuk hati ni,,.

Aku pi Unit fisioterapi dan act like I know nothing about the exercises. So jadi baik ajalah.


tak jadi gi KK after I told my mum. Mak kata jangan layan orang gila nanti ko gila, layan orang bodoh jadi bodoh.

Ky cuma kata ;biar mak larang,saya larang nanti tak mo dengar..

Rimas dgn masalah mengarut

 Hari tu that woman called me directly and keep on saying that my husband doing the charm on her. Because of the black magic made her(husband's ex wife) and the partner couldn't be together.
Oii kalau nak kahwin kenalah usaha bersungguh selain dari solat hajat dan solat taubat (itu pun kalau kau sedar).
Dgn aku sentiasa nak kata 'Kalau anak2 nak periksa,bangun malam untuk solat dan doa untuk anak2'
Ish orang kalau sembahyang kena beritau orang ke???Itu riak namanya.
Aku dah serabut ngan perangai pmpuan tu sungguh serabut.

Aku sayang anak2,tp kalau anak2 tak diberi datang ke kampung untuk celebrate bday ayahnya??Apa mende tu...Aku bengang ngan pmpuan bangang. Sentiasa nak susahkan laki aku yang selalu kalah ngan anak2 punya pasal. Tapi Ky tak tau,bila Ky datang, itulah cara dia untuk bertepuk tangan! Bila Ky serah diri dan ada di depan pintu pagar rumah dia.

Hari tu ada diberitahu kalau kami dtg,dia takkan layan seperti dulu,syirik..kerana terlalu percaya kepada bomoh.

Esok,berilah aku kekuatan untuk ke KK. Aku nak jumpa dia dan tanya apa bukti yang dia kata Ky bomohkan dia. Kelakar betul ini orang.
Tak ada lain perkataan kecuali dia nak kembali kepada suamiku yang dicintai.
Aku masih tunggu Ky berkata setuju untuk aku pinang perempuan itu.

Thursday, 13 May 2010

Sibuk sangat..sibuk apa...

Sibuk dgn FB--->Farmville and CafeWorld. Itu aja kerja aku selain dari buat perkara2 yang nyata.

Blog? Ky komen 'Sejak I ada suami,I tak ada masa nak blog2 ni..I cuma nak layan suami aja sebab nak masuk syurga' Kata2 Ky yang gelikan hati aku. Sebab dia dah baca segalanya dari dulu dan kini..tp aku percaya tak ada laratnya dia nak baca entry dari tahun 2002 sampai la sekarang.Dari diaryland ke blogspot.Dan sehingga sekarang kami boleh bincang pasal cinta2 lama,aktiviti2 keji masa dulu..hahah..sporting n kenkadang aku geram aja! Tahan sampai kembang hidung.

Ni tunggu Ky tak balik dari operasi., Aku malas nak tunggu sbb tak nak dikata asyik ganggu kerja dia aja. Sbb bini2 polis ni terkenal dgn tak faham kerja laki masing2. So aku tak nak lah terbabit dan termasuk dalam golongan itu,sebab depa2 ni kalau bual mesti tanya pasal bini2 masing2 faham ke tak,problem ke tak,.lagi depa selalu tengok aku sentiasa amik Ky pi makan n hantar dia..Kira macam belangkas laaa..

Zaman aku sebagai pengurus operasi di sini akan berakhir tepat pada 25hb,so I need to return 2 tshirts ,sepasang kebaya. Itu aja.Nametag?kenangan ajalah..

3rd week of this month,24th will start working as Sales Marketing Manager. A big responsibility yang buat aku gerun tapi Ky encourage me that I have done more than that, so just go for it.
Today,already confirmed with the HR Manager to go back to that place before I came here.
Ky kata 'Are you ready for these' Teringat lagu kat disko zaman muda dulu...
Loan kereta dah ok tapi, perlukan guarantor lagi.Pening bila fikir itu.
Bila aku nak update blog,ada aja fikiran itu menerawang ke lain termasuk harvest bunga di ladang FVku.
Keji betul!! Jap nanti sambung lagi.