Thursday, 31 July 2008

Tiada di sini






Kenapa? Tolong di Cafe di hotel. hehehhe..Sampaikan aku dipanggil 'Tea Lady Manager'. Tugas aku memonitor dan segalanya. Paling aku suka menyediakan minuman untuk semua!hahah..aku pun kenyang aja duk minum air! Tapi memang sibuk gila, sementara tak ada trainee & staff,ambil part time ajalah.

Di Chalet, My DO and maintenance yang bertindak sebagai penjaga dan segalanya sementara staff takda. Staff yg 6 orang sampai 2hb ni dan mula bertugas Isnin depan. Bagus!! Jadi cikgu lah pulak.

Sebelum itu staff2 dari Indonesia tu diraikan dengan mkn2 di cafe. Semalam mereka sampai dan sibuk memberi sms2 bahawa mereka sudah sampai di airport Medan! Bapa Pu3 telah telefon dan mengucapkan terima kasih kepada aku kerna menjaga Pu3.

Sunday, 27 July 2008

The Merrier is Over!

Hope I could be ok now. Hmmm...aku selalu aja kata ok..tp selalu tak ok! Adakah aku?????&%^&^&^???? Entahlah!
Staf2 Indonesia semuanya akan berakhir tugas praktikal baik di chalet dan juga hotel. Ada 10 orang semuanya! Yang tinggal local trainee 4 orang. semua dah pening! Ya lah, yang pergi dan akan diganti 5 hari selepas semuanya balik. Yang nak datang semuanya 17 orang. Aku tengah bengang, manalah akan diletakkan mereka. Aku tak nak tidur ngan staf lagi! Aku janji! Yalah..kalau dah sebilik..sekatil..macam2 yang boleh nampak dan dengar. So ,baik tak perlu duduk..Yang baik atau buruk tak perlu ditunjuk. Aku bengang lagi sebab tak dapat rumah sewa. Aku tak boleh tahan duduk di sini. Kerja is fine with me but duduk..cukuplah sekali semasa di Pulau dulu. Memang lah boleh jimat tapi,terikat macam kena ikat2 kaw kaw!
Esok hari yang tiba, adalah saat yang ditunggu. Aku nak tengok dan merasai apa yang akan berlaku dan mungkin berlaku. Aku nak tengok apa!!!! Aku kadang2 rasa macam jadi pelakun pulak. Hari ni ok,hari ini tak ok..aku agak mesti tak cukup ni..apa yang tak cukup..Apa apa ajalah!

Saturday, 26 July 2008

Today is My Day!

Dah buat dah!(Ky's favourite quote when I am sounding jealous to him! Hari ni memang aku nak buat pun. Aku tak kira!
Apa yang aku nak buat!

Ini hah!
Ravishing Outstanding Seductress Skillfully Imparting Carnal Kisses and Kind Yeses


Get Your Sexy Name



Reveler Offering Stimulation and Rapturous, Arousing Massage


Itu lah yang aku buat pagi-pagi ni.

Entah kenapa aku bangun,ohhh..tadi aku tutup lampu2 sekitar chalet! Ieee..tenang sungguh pagi ni. Alhamdulillah,aku pun quit tenang dah! Ehh..aku tak makan pil penenang tau!
Tapi,ada yang menggelitik hati(@tersentap gak) sebenarnya,post guard aku kosong. Mana pulak itu uncle pergi. Mesti tidur ni. Malam semalam sebelum aku masuk tidur,tak nampak dia pun! Nak kena ganti orang ni! Ada guard macam tak ada guard aja! GM lah manjakan dia sangat2! Cakap aku tak mau dengar!Lantak dia lah! Kalau bab makan...ni aku nak mengungkit ni!
Malas..hati mau baik walau pun sakit!
Tapi yang kena tempias biasanya Ky ajalah. Memang dia tak boleh tenangkan aku. Langsung!
Dia wish aku melalui sms, aku marah dia teruk2! Aku tak kiralah. Aku tanya dia 'Kedekut sangat ke?Sampai tak boleh cakap!main sms2 aja!Apahal! sms tu untuk apa?' Aku? Memang terkenal dengan lakunan yang menyakitkan hati! Napa lah aku tak nak berlakun terus dari kecik2...Aku memang nak dera dia,sebab dia dera aku! Aku takkan cakap baik ngan dia! Selagi....selagi.. &*&^*&&!!!! Nasiblah! Aku sakit hati..oppsss
Tadi kata dah tenang,awat ni marah2 lak! ok ok ok..relax rose! Ok,aku nak update dan tayang(tanpa riak) siapa yang wish aku sejak semalam!

  1. Azila(fr UK tuuuuu!-schoolmate/classmate till tkt 5)
  2. Tini (Spore-schoolmate/classmate till std 6)
  3. Ky(the one & only Ma Prince- mula2 sms then baru live from his mouth..)
  4. Noel (Thailand-multiply)
  5. Nini(Philippines-multiply)bluesky111
    bluesky111 wrote on Jul 24

    Recados e Imagens - Para Ti - Orkut



    Recados e Imagens - Flores - Orkut


  6. Rosligrk(multiply/pkd hulu perak-Grrrreeekk tu)
  7. Naz(Pu3 Pkr)
  8. Bida(GBH Pkr)
  9. Airiz(thru sms-geng jurnal/)
  10. Shaizhar(msjbox junaidix-Shai, ni dah betulkan ejaan nya ya!!!!! :))
  11. Tara(Woman of Feather-efx2/facebook)
  12. Wani(Facebook)
  13. Berry Bear,Diah & PashaBerry Bear(efx/facebook dan pelbagai lagi)
    From Berry Bear - View
  14. Amer(dari msjbox @ junaidix-blog tak leh link--kena kunci dan mangga)
  15. Sahrulia(dr msjbox junaidix)
  16. Abg Man Tampin(dia telfon-x pnah miss setiap thn~~~ohh my bf for long long time since 1999..hahahha..kita ditakdirkan tidak bersama kerana dari dulu hatiku tiada pada mu dan apatah sekarang sudah hatiku sudah dirampas oleh Ky--sorry arr bang!nanti I ngaku kat abg!)
  17. Mie(My Do just came to the office)
  18. mama (msjbox junaidix)
  19. Puteri(Indonesia trainee at my chalet)
  20. Peter(thru msn)
  21. Hada & Jalil( thru telfon-they are my ex staff in Pangkor and now had changed to Sales Dept at Vistana- unbelievable-maybe korang teruja ngan ex bos korang yang asyik buat sales aja)
  22. Unknown-can i call u my ice queen angel. if you live to b a hundred, i want to b a hundred one minus so i dont have to live one minute without a sweet friend like u. i have like many but love very few yet no one has been as sweet as you. i stand and wait in the worlds longest queue just for the pleasure of a moment with u. it take a minute to have a crush an hour to like someone an a day to love someone but it take a lifetime to forget someone like you. it hurt to love someone and not be loved in return but what hurt more is to love some one and never find the courage to let them know how u feel BEAUTFUL name
  23. Jenny L
  24. Rawlsa
  25. Nina azninaz
    azninaz wrote on Jul 25
    ..
    selamat panjang umur,dimurahkan rezki,dilindungi Allah SWAT,dipercepatkan jodoh,jaga diri baik2.lots of luv 4 u...smile always..
  26. Cam

    1:24 PM, Saturday 26 July 2008 .. Posted by Cam



    HAPPY BIRTHDAY !
  27. 4:17 PM, Saturday 26 July 2008 .. Posted by LauriesAsylum .
    Happy Birthday Rose!


    5:20 PM, Saturday 26 July 2008 .. Posted by windy
    Late getting on tonight
    HAPPY BIRTHDAY FRIEND ♥♥♥

    5:41 PM, Saturday 26 July 2008 .. Posted by thelostprophet .
    Happy birthday - have a great day! :o)
  28. Anis Tajudin
  29. Linda
  30. Tony
  31. Tara again
  32. Mr Teo(from DG phone-5 mins after 12 am)
  33. Dian (my ex-staff at GBH,pangkor)
  34. Tania Cusao & baby Angelina(so sweet of you my dearest and sweetest friend from Oslo, Norway)
  35. Kak Ungku (Geju/blogger)
  36. Delima Lin( Geju/facebook)
  37. Kak Nectar (Geju/Facebook/Efx2)
  38. Dikanogi A

    Jul 26, 2008 12:22 am


  39. Dikanogi Ageya
    From Dikanogi Ageya - View
    To my friend Rose ...
  40. Satya

    Satya dPoladhavan....lolz

    Jul 26, 2008 12:22 am






    Take Care & Lots of Luv to you my Luvable Friend
    Regards
    Satya

  41. Corbin

    Corbin D

    Jul 25, 2008 12:22 am


    Hello Just stopping by to wish you a happy birthday. Corbin


  42. rogertourmanrogertourman wrote today at 8:15 AM At long last it has arrived Happy Birthday Rose!
  43. enniariefenniarief wrote today at 4:15 PM Hello Rose,red rosesHappy birthday to you. Wish you all THE BEST. A lot of kisses and big hugs from Holland.
  44. sherrypie sherrypie wrote today at 12:33 PM Happy Birthday Rose.. May all your dreams come true! :)





Setakat pukul 8.40 . 9.17 , 10.15, 11.10,11.58,3.05 10.34 mlm ni,and terbaru 9.35 am(27/7/2008) ini yang telah aku terima! Bukannya dengan niat apa! Hanya untuk rujukan di masa akan datang saja!
Hati Ini masih merajuk !!!

Yalah,seteruk2 keadaan aku di mana aku berada..di sana atau di sini ..tak pernah aku dibiarkan seorang. 2 tahun dulu, dia ada tapi sekarang ..kerja dia yang mengarut itu mengekang masa dia! Tak masuk fikiran langsung...atau pun tak masuk kepala otak aku langsung! Atau pun aku pentingkan diri aku aja! Aku benci keadaan aku macam ini..

Keluarga aku? Seorang pun tak ingat tarikh hari ini hari apa! So weird kan! Apa..sebab aku jauh ke apa? Aku tak fahamlah...Apa sebabnya? Aku tak tau!
Inilah kali pertama dalam hidup aku..tapi aku gembira kawan-kawanlah di alam nyata dan tidak nyata ini menceriakan kehidupan aku hari ini!
Aku dera diri aku,tidak berada di chalet untuk lama-lama, aku membantu operasi di function di hotel malam ni. Selalu guest yang long stay tu tengok aku datang dan minum dan duduk sembang di coffee house, tapi hari ini dia tengok aku sendiri yang turun padang(walaupun hotel tu tak ada padang)hahahha! Kelakar! Setakat susunan banquet di dewan untuk berapa orang ,aku dah fahamlah.Alhamdulillah,selama aku berkecimpung dalam bidang perhotelan ini,banyak sungguh yang aku pelajari dari yang baik sampailah yang tak baik! Hahahah!