Friday, 11 July 2008

Aku gumbira sungguh -So happy..the vast!

Tahniah untuk ma Ky! Dapat naik pangkat dan effective from 1st May 2008. What I have dreamt before has come true. It's true,while I was away from him for almost 3 months, I did dream of him getting his new level! And it was in the newspaper, wow! Hahah..Just like my wish came true.
Darling, I love you so much. And Ky naik pangkat as I was beside him(dengan bangga sampai kembang hidung aku)!(Sy tau u baca ni kan syg!!)
Sapa yang tak gembira oiiii..aku menjerit kat telefon bila dapat tau berita gembira ini! I am so happy for you!

Actually, I was planning to go to Bangkok(was voted as the world's best city in travel poll) or Jakarta! At last pilih Jakarta. Book tiket aja on th 8th August. Balik mungkin 10hb laaa...Kat sana ,kita nak jadi backpacker aja. Plan pergi dengan sepupu sepapat. Ky tak boleh ikut lagi! Dah ada tanggungjawab bosau dia! Elelelelehhhh!
______________________________________________________________________

Dari tengahari tadi aku balik hotel di Ctawan,biasalah loading and unloading to smooth my chalet's operation!Tak jadi pi buat sales, hari Jumaat laaa..GM aku ni pun sengal..Nak suruh aku masuk Navy base, kalau aku sorang..aku seram sejuk sikit! Sebelum ke Ctawan,aku cuba selesaikan satu kes tak cukup bilik. Mula-mula mr R, ni deal ngan aku,tapi lepas tu dia deal ngan my D.O. Dia nak 6 bilik utk 2 mlm.,tapi tempat aku cuma cukup 5 bilik sahaja utk malam yang ke dua. Dia bayar deposit lagi. Bila dia sampai,DO aku awal2 ,bgtau kat dia 'Ok, My manager will explain to you about these matter!' Siyot aja! Aku pun tak tahu macam mana aku boleh lemah lembut ngan guest yang begitu lembut hati walau pun kata-kata dia agak menyakitkan hati. Tapi nak buat macam mana staff aku yang buat,aku yang kena handle,so aku tak boleh lah nak simpan sakit hati tu! As a manager, I know what I should do! Give more options to him as I have gave to Kak Ungku and Ady! Nak buek cam no kalau bilik tak cukup kan!
Lepas balik dari Ctawan,terus gi jeti, ambil Ky untuk settle kan sulaman baru dan badge baru!
Sempat celebrate la,nak makan aku dah tegang perut,dia pun mcm tu! Makan icecream ajalah kami! Kira tea break aku dan Ky utk hari ni lah. Aku komen kat dia 'Baru aja orang tukar blog baru,ni nak kena tukar baru ly dr KY ke SY' Dia jawab 'Nak tukar sebab takut saya dah tau blog yg ke?' Kweng kweng kweng! Terkena lak aku! Tapi aku tak tanya dia baca blog ke tak..Kalau boleh biarlah dia lupa!
1) Banana Love Boat -Ky punya

2) Nata De Jelly- Aku punya

**Tak aci, dia pi habiskan strawberry flavour tu..
Baru nak cedok..dah langsai..Dia boleh jawab 'Awat tak habaq u nak strawberry sy punya?' .....****


Malam ni aku kena lagi dengan Mr R, dia kata bilik tak cukup lagi..family dia yang lain dah bising! Aduh..aku pening lagi. 2 option aku bagi dan aku bagi lagi kelonggaran dia nak guna hall utk lunch time esok. Dia kata kalau dia tahu dia tak datang. Dalam hati aku 'Aku dah bagitau awal2 bilik tak cukup kan..tapi sampai jugak!' Hisshh apalah salah aku kena mengadap benda2 ni semua! Harap2 esok jadi okay semua.

Selamat Datang Kak Ungku and Ady ku!

6 comments:

yOnnA said...

err..sape ky tu kak? :)
eheh..
husband akak eh..
congrats to him eh :D
hee..
mesti akak hepy kan...

anyway,
salam perkenalan dr yonna :D

DatOk ZeQ said...

rosevsky

Untung dan tahniah pada "laki" ko tu. Jangan dah banyak duit, pangkat besor nak bukak 'cawangan' lain pulak ! hehe

Apa apa pun aku tumpang gembira

DatOK ZeQ
Kelana Jaya, Selangor

rosevsky said...

yonna-

Salam kenal yonna!

Ky kata tima kaceh!

rosevsky said...

datok,

Menteri kewangan ini sudah jaga awal,nak bukak cawangan....

Ky kata tq kat datuk!

Reader Wil said...

Slamat datan, slamat djalan. Roserose!

rosevsky said...

Wil,

I am so touching on your visit and you still able to say it in Malay.
Thanks so much. Hugs you!