Sunday, 14 December 2014

Ahmad Ali.

Ali sayangku: http://youtu.be/_8ieEJ4q_rA

Wednesday, 22 October 2014

Alhamdulillah....ianya berjalan lancar...Moga tahun depan kembali lagi ya Pink October Fiesta

sedondon pink...


kecik2 tak puas main belon..tak pnah jumpa holder belon ni pun

With my gila2 friends
Banyak belon2 yang cantik 
Dengan working committee yang rajin2

Lagi mau jadi merak belon


Dengan Dr Suresh,orthopaedic

Kembo tapi tak serupa
Dengan orang Tabung Darah

Pink October Fiesta 2014 18 October 2014



Mengiringi YB Datuk Rashidi bin Ibrahim ke booth BP monitor


 YB Datuk Rashidi dan COO Pantai Hospital Manjung, Mr Suresh. Kelihatan Dr Seow,pakar bedah, En Said;branch manager CIMB. Pak Long Chat dari Komuniti I Love Manjung(pengerusinya)
Kak Mai ,Pn Rozita pun join sekali


Ada yang berzumba dgn handbag!


Part of PHM working commitees
Lawatan ke port coloring contest

Monday, 21 July 2014

New place again

Since 15 May 2014 big changes to my working environment.
Hospitality industry? No.

Its the real Hospital. The establish name and brand.

I am into the Business Development specifically with Marketing Segment.

For the purpose of the career enhancement, i was definitely positive taking the position of executive even I have been in managerial level for quite number of years since 2006. Since the first I am taking my step to Perak.

Well, that doesn't look tough as for network, i have established with few corporate companies.

I'm avoiding Hp Sauce ( Brown Sauce ) @BuycottApp http://buycott.com/
I'm avoiding Latte Caramel @BuycottApp http://buycott.com/

Wednesday, 30 April 2014

Azie Kitchen: Bingka Pisang

Azie Kitchen: Bingka Pisang:   Saya berhasrat untuk cuba memasak kesemua resepi bingka yang merupakan kuih tradisional yang sangat mudah disediakan dan rasanya juga ...

Wednesday, 23 April 2014

Seronok tengok kawan2 makan telur pindang dari BP...



Gelagat my badminton friends yg makan telur pindang.



Makanan yg ku dapat sepanjang di Batu Pahat..selain masak2 asam pedas daging..
permintaan mak,buat kuih bakar pandan n biskut suji permintaan si kecik Safiya.
Hahah


Sunday, 20 April 2014

Trekking dan Mendaki ke Bukit Engku Busu dengan GAREK

Alhamdulillah.
Kami mulakan dari kaki bukit pada pukul 10.30 dan sampai ke kemuncak Bukit Engku Busu yang ada menara besi yang tinggi tu hampir2 pukul 12.30 tengahari..
Maklumlah first timer naik tanpa guide hanya panduan dari track2 yg telah disediakan dan juga panduan oleh Shima Abu Hassan

Sebelum naik,kita sarapan di Restoran DJ Lumut dengan 10 bungkus nasi lemak. Opps..bukan kita makan semua pun..sebab ingat ramai yang join.
Tak palah. Next time boleh rasa nasi lemak yang sedap sambalnya.

Pendakian ke atas agak tough kerana trek2 tu memang mengancam sungguh.. betul2 menyerang lemak2 dan kalori dalam badan.
Lencun habis kami . Basah segalanya dek peluh.

Entah berapa kali kami berapa kali kami 'take 5' maklumlah tenaga naik ke atas tu..melawan graviti lagi .agak payah namun.

Kami berjaya. Ya, kami berjaya. Alhamdulillah.

Tiada kata2 yang dah digambarkan bila sudah berada di suatu tempat ,rasanya hampir 10 minit dari kemuncak.
Kami dapat melihat kawasan TLDM,dan juga Damai  Laut,kata Eton itu Swiss Garden























sepanjang pendakian,berjumpa beberapa orang pendaki dalam kumpulan. Ada juga yang berseorangan. Perghhh..hebat!!!
Yang dua kali naik dan turun pun ada. Stamina yang sungguh awesome!
Kita pun boleh kalau kita usahakan!

Di kawasan pemancar station radio amatur,kelihatan ahli2 Komuniti Astra Manjung sedang bersiap untuk  antenna @repeater installation(apa yg saya faham dari pemerhatian saya) untuk penambahbaikan sistem pancaran radio amatur.

Saya, Eintan Nurfuzie, Nakatsu San dan Juliati berada di sana sehinggalah pukul 1.35 petang. Dan tiba di kaki bukit pada pukul hampir 2.30 petang.  Pelbagai aksi dan kenangan. dan yang penting tiada luka pada sapa  yang telah  terjatuh,tersembam ke bumi.
Tiada kamera dapat merakam namun kami bersyukur tiada kejadian buruk.

Friday, 18 April 2014

Balik BP cuti 6 hari.

Rumah di BP dah ada laptop ..ada kemajuan .Alhamdulillah.


Assistant dapurku yg sanggup tak ke sekolah tadikanya,kerana memaksa aku buat kuih sujinya


Berjumpa kawan lama.Pernah menyewa bersama di Kluang ketika berkerja di sana.

Dah lapar,makan nasi goreng pukul 4 petang di rumah Jun.

Dua2 mengandung...

Selfie without monopod.