Thursday, 6 April 2017

SEJARAH PARIT SULONG: Sejarah Parit Sulong, Simpang Kiri, Batu Pahat, Jo...

SEJARAH PARIT SULONG: Sejarah Parit Sulong, Simpang Kiri, Batu Pahat, Jo...: Sejarah Parit Sulong, Simpang Kiri, Batu Pahat, Johor tahun 1900-1950 Parit Sulong ialah sebuah pekan kecil terletak ditebing sungei S...

SEJARAH PARIT SULONG: Puasa bin Samin Parit Sulong - Taman Burung Tanjun...

SEJARAH PARIT SULONG: Puasa bin Samin Parit Sulong - Taman Burung Tanjun...: Kaitan Puasa bin Samin dengan Zoo Johor Bharu Cerita ini adalah warisan dari Mohamad bin Puasa, anak kepada Mentri Puasa bin Samin, Simpan...

SEJARAH PARIT SULONG: Pusara misteri diParit Sulong

SEJARAH PARIT SULONG: Pusara misteri diParit Sulong: Pusara Misteri diInas, Parit Sulong Tahukah anda ada beberapa pusara yang misteri diParit Sulong? Pusara misteri terdapat dibukit Capal,...

Salam Monash: Menjejaki Sejarah Batu Pahat

Salam Monash: Menjejaki Sejarah Batu Pahat: Beberapa hari lalu saya berkesempatan berada di Batu Pahat kerana mengiringi Laili yang mempunyai tugasan di Klinik Kesihatan Batu Pahat. ...

Friday, 31 March 2017

Keterujaan iron

Aku jarang iron baju pagi2.

Bila iron baju pagi utk dia..Kita pompuan harapkan dia notis..
Tapi sedihnya..dia tak pandang langsung pada shirt yg telah ku iron.tapi mata asyik tengok phone sambil senyum2.

Rupanya atok lebih feeling tengok pic scan cucu dalam perut menantu! Hmm..

#takrasaapa cuma sikit lain aja rasa #sensitifbetulewanitayangtakpernahmengandung

Sunday, 8 January 2017

New Year 2017

Happy New Year kalau ada yg baca.

Life is boring bila kemalasan memuncak.

Tgk FB boring,main game boring..apa2 pun semua boring..

Tak tau ada kah ini namanya in grief. Sebab tak kerja..tapi yalah kalau keputusan sendiri yang buat terima lah.commitment pun tinggi..nasib la labu...

Sunday, 1 January 2017

Our Wedding Day

Thursday / al-Khamīs 29 Shaʿbān 1430 - 20 August 2009 Hijri Calendar - http://goo.gl/bTdsLm

20 Aug 2017/27 Zulkaedah 1438
29 Syaban 1438/ 26 May 2017

My husband's birthday

Thursday / al-Khamīs 19 Dhū al-Qaʿda 1380 - 04 May 1961 Hijri Calendar - http://goo.gl/bTdsLm

4 May 2017/ 7 Syaaban 1438
19 Zulkaedah 1438/ 12 Aug 2017-Sat

My birthday Calendar

Thursday / al-Khamīs 26 Jumādā al-Ākhira 1393 - 26 July 1973 Hijri Calendar - http://goo.gl/bTdsLm

26 Jamadil Akhir 1438 /25 Feb 2017 Saturday

26 July 2017/ 2 Zulkaedah 1438

Saturday, 31 December 2016

End of Year 2016

Alhamdulillah..
2016 tutup tirai.
2017 buka tirai.

Moga akan memberi kegembiraan dan kebahagiaan pada hidup ku sekeluarga semuanya.
Dan karier bermula kembali diharapkan.

Tuesday, 13 December 2016

Keep Calm

Sebelumnya ke Sarawak,ada beberapa perkara tak best sangat terjadi.
Still keep cool.

The coolness couldn't be kept too long after everything is revealed. Its not the first or second time but more than three times.

Out of home for three days which nowhere to go but thanks Allah for giving me such  two good friends.

Masha Allah,three days had been sometimes to muhasabah diri.
The truth is out there.

May Allah gives us the love and the protection forever.

Wednesday, 16 November 2016

Kuching Menjerit

I'm flying to Kuching on 11/16/2016! https://e.xpda.co/57mjSmUwppSMpmw1hVmjsDS3r0j

Sunday, 6 November 2016

Geng Ngeteh

Selalunya lepas 10 mlm,aku dan geng ngeteh akan berkumpul untuk minum teh atau kopi. Dah jadi kebiasaan.

Bila difikirkan ..memang sejak kecil dah biasa, ayah n pakcik2 meniaga kat kedai,aku pun duk sama kat kedai kalau x tolong basuh cawan gelas.

Tempat basuh pinggan biasanya aku x dibenarkan sebab tinggi..kena naik tong pallet air botol tu..lepas tu lencun baju2..tu yg ayah atau pakcik x.bagi aku cuci pinggan atau piring. Cuma basuh gelas cawan aja.

Friday, 4 November 2016

Royal Belum Trip 22_23 Oct 2016

Teringat masa sekolah menengah dulu bila dokumentari Hutan Belum disiarkan di tv, keinginan membuak2 untuk jejakkan kaki sentiasa tersemat di hati dan jiwa.
Alhamdulillah,pertama kali jejak ke jeti Pulau Banding,hati berbunga2.
  Misi selesai di Royal Belum, sejarah tercipta dalam hidup ini. Walau bagaimana pun, bunga Rafflesia masih belum dapat dilihat. Insha Allah.ada peluang lagi ku akan sampai ya Royal Belum.

Kempen Vlogging semula

Sedang berusaha memberi semangat kepada bloggers lama untuk terus menulis di blog masing2.

Sejak adanya media social yg bertambah2 seperti fb,ig,twitter..blog sudah terlontar jauh..
Usaha sedang berjalan sekarang.
All the best.

Tanam anggur

Selepas akhir Oktober,secara sahnya aku menjadi penanam anggur profesional.

Rindu hutan. Rindu waterfall. Rindu laut.