Sunday, 3 August 2008

pENAT LA WEIII

Function Pwd extend sampai 9/8 .Aduhhh..kaki aku tak larat dah..jaga pantry instead of jaga resort(boleh ke dipanggil itu lagi..?tidak boleh laie)..Dari 29 hingga ke hari ni..sambung lagi esok esok esok..tiada akhirnya! Aduhh..GM ke Penang ambil budak2 tu. So,esok ramailah orang di tempat aku ni. Di hotel ada 11 orang ,di tempat aku ada 6 orang. Tak taulah lepas ni kerja pasti siap dgn cepat..Or else on the other way round!
Malam semalam aku sampai hotel dan buffet line tak siap2 lagi dikemas. Aku cakap ngan waiter supaya kemas aja..Hari tu aku buat sorang,pukul 11.30-11-45 malam dan standby untuk berpeleseran. Dah siap. Tak taulah aku dorang ni macam mana..meleceh2. Aku dengar waiter sorang tu nak resign 13hb ni,dpt kerja baru di kilang yang berdekatan ngan rumah. Tak palah yang penting pengalaman bekerja bersama dia walaupun sehari amat bermakna. Good team will be much important then anything else.
We have 4 Malaysian trainees from Kedah. Tapi banyak susah dengan mereka ni. Ada sorang muka tu cun tapi buat kerja 0(1000 x). Kalau tak tau buatlah cara tak tau..tanya ke apa? Ini bila disuruh dan ditegur, 'letak aja kami kat tempat lain lah kalau tak boleh buat' .Suka-suka dorang aja. GM tu memang dah geram sampai nak suruh aku jaga budak tu..Ehh..ingat aku ni warden juvana ke? Tak nak aku...Apa pun kalau dah diserahkan kat aku,taulah macam mana aku nak handle dia! Tak masuk lagi trainees baru 6 orang tu. Aku nak cari theory kat dlm internet..tak jumpa2 lah.Penat aku cari tak jumpa2 juga. Itu hari masa kat Pkr, ada gak aku buat SOP tapi tak save for myself.
Aduhhh..Oh ya..orang yang buat aku susah sampai sekarang(bankrap) telah mula call dan sms aku. Tapi nasib baik hati aku kuat. Sedikit pun aku tak cari..tapi tak berani nak cakap juga. Aku play safe dgn beritahu dia aku dah kahwin dan ada anak 2 orang!Hahahha..Aku bgtau Ky pun dia diam aja psl lelaki tu. Pada Ky, yang lepas jangan diingat2! Hmm..tak taulah berapa lama aku boleh lupa..
Itu pun aku bgtau kat lelaki tu pasal kes bankrap. Dia kata dia akan usahakan!Tapi cara macam mana aku tak tahulah.Itupun sms2 yang diterima sudah berbau lain macam tapi aku layankan aja! ehh..tp aku lupa watak aku ni..Aku kena menjiwai watak seorang isteri. hehehhe!jangan curang!
Ky kursus seminggu. Hmm bertambahlah hutang dia pada aku! Heheheh!

3 comments:

DatOk ZeQ said...

ros

lama aku tak melawat ko bz sangat aku ni pun macam ko gak. ko tkpe hotel penuh kencang lah poket ko ujung tahun neh! cain ko tinggal sorang nanti ky bayar HUTANG ko tu hehe dia kursus kahwin ke? hehehhoho

a part timer photographer,bussiness, a full time worker,humanities said...

hutang pe tu kak long?

Crystal Hotel said...

Datok,

hahahha..memang dia kena bayar hutang dia tu...hehehhe
'

My cousin,
Hutang waktu & masa lah Alin...