Sunday, 31 August 2008

Merdeka Day1


Aku berkenan ngan budakni sebab teringat masa kecik2 dulu aku selalu tolong mak dan ayah di kedai. Comel aja kan dia! Lagi satu sebab dia berbaju T-shirt dan berkasut pink.

Vegetarian rice dengan Fried Wantan

Tu dia, sedang mengangkat gelas2 dan pinggan kotor dari meja.
Aku dan DO melepak di Fatty Cafe di Billion Shopping Complex di Manjung. Aku beli barang untuk rumah baru aku;
1) seterika dan iron board
2) periuk nasi electric dengan steamer
3) pengisar buah
4) Water heater
5) pinggan mangkuk,piring dan pelbagai keperluan

Aku rasa banyak lagi aku nak beli tapi...tengoklah macam mana. Aku plan nak beli TV dan juga DVD player. Beli yang murah2 aja! Tapi DVD itu mestilah boleh multifunction seperti ada USB Port. Supaya boleh lah aku tengok filem baru dan siri drama yang aku dah dpt.

Dah dua hari aku tak dengar suara KY. SMs dpt dari dia mengatakan dia ada ops. Hmm..tahun lepas,ops2 pun dia ada. aku pun ada di pulau dulu. Tapi sekarang. Things are going to change! I guess so! But I am not sure what it will be. I don't know whether I could win or lose! I am still trying to accept what it will be as usual. But I hope things that I do not want to be happen will become fact. I am exhausted! How and when I could get what I wanted the most in my life. Only Allah swt ..tahu apa yang akan jadi. Ya Allah, berikanlah aku petunjuk. Tuhan masih lagi menguji aku. Tuhan nak aku menjadi semakin kuat menghadapi arus kehidupan. Ya..semakin kuat dan dan teguh menghadapi kehidupan!

Untuk semua kawan yang membaca hari ini, saya mengucapkan Selamat Menyambut Ramadhan dan semoga kita mendapat restu serta berkat di atas segala amalan kita! Insya Allah!

*****
Pada pukul 9.15 pm ni baru dapat tau dari mak bahawa esok pose. Ramai yang tak tengok istihar mula pose seperti ..... .... sendiri tau lah sapa yang tak tengok tv seperti aku...yang pi jalan dan shopping, yang pi cuba baju raya, yang pi makan charkuetiaw laaa...


4 comments:

Ungku Nor said...

cisss..ngko mengompat aku pi makan chakuetiau ropenye..

elehhh..tauuu..
jeles sbb pi makan tak ajak kan? kaann??

ada cerita di sebalik kejadian sebenornya..ekekeeke.

rosevsky said...

Kak Ungku,

Macam manalah aku tau kak pi makan charkuetiaw..aku di utara kesepian,keseorangan dan akak pula di selatan tak sepi=bising,tak keseorangan=ramai..ada anjib ada arif,ada anis.

Aku ni apa yang ada! Monyet2 di hutan tu lah yang ramai..

Ir. hydir said...

monyet? keh3 ... byk pulak monyet tu yer.

Jika semua HARTA adalah RACUN maka ZAKAT penawarnya,
Jika seluruh UMUR adalah DOSA maka TAQWA & TAUBAT adalah ubatnya,
Jika semua BULAN adalah NODA, maka RAMADHAN pemutihnya!

Salam Ramadhan.

Shopping2 jugak, kewajipan jgn lupa tau! ..Heh

rosevsky said...

Ir Hydir,

betul monyet memang banyak sekali.

Terima kasih Hydir, kerana sudi baca entry selalu dan komen. I really appreciate that!

Salam Ramadhan.