Tuesday, 26 August 2008

Musim Meroyan!

Sakit leher hari ni sudah berakhir bila berjaya:

Maaf ya Amer..sebab sy nak tengok jugak keta2 tu. Saya rotatelah sendiri.hahahah..
_________________________________________________________________
Hari ni genaplah sebulan, sejak aku meroyan di hari ulangtahun yang lepas. Meroyan aku tak abis lagi sebenarnya. Yalah sapa yang tak sakit hati bila sambut sendiri2 tanpa yang terrrrlebihhh sayang di sisi. Betul tak? Sebab tu aku nak istiharkan tahun 2008 ni tahun birthday TerMabrO@u r! Tahun yang paling suck ! (Bad mood la konon ni)
Malaslah nak sebut!

Sebenarnya aku happy sebab ada kawan2 di alam maya. Bila fikir2 di alam nyata,aku tak ramai kawan. Kawan sekerja adalah,staff2 yang macam kawan. Eh ramailah rupanya kawan-kawan aku ini. Tapi aku tak nak kawan2 yang macam tu aja. Nak kawan yang gitu2. Alahai..banyak istilah kawan ni rupanya. Dua tiga hari ni pun aku rajin chat dengan seorang kawan yang merupakan bekas pekerja di syarikat yang sama dengan hotel pertama yang aku kerja dulu.

Kenapalah bab sakit hari mesti pada orang perempuan. Org lelaki tak ada rasa macam tu ke? Org lelaki tak kisah ke bab jaga perasaan perempuan. Orang pmpuan ni apa yang orang lelaki suka makan pun kita orang kisah tau. Orang lelaki kisah ke apa yang orang ppuan ni nak makan. Org pmpuan ni ambik kisah apa yg lelaki tu nak makan..kalau tak tau sediakan..cubalah cari resepi turun temurun nenek moyang ke...Cari sampai dapat and sangat puas hati bila dapat tengok si lelaki tu makan dengan rakus sampai menjilat hari macam makan ayam KFC. Lagi bila tengok si lelaki itu makan sampai licin periuk nasi.
Orang kata kalau nak pikat hati suami,dari pada masakan. betul kan..atau tak betul.. Apa pun spesifikasi untuk entry hari ni..lelaki bermaksud siapa saja yang lelaki. Dan pompuan siapa saja yang pompuan. Eh faham..Sahlah aku pening!
Pengalaman aku, memang betul. Aku pernah menumis sebanyak 7 kali utk sediakan asam pedas ikan mayong atau ikan duri. Rasanya tumisan rencah yang ada lada tu..kalau dikumpulkan aku boleh cilikan saja lelaki itu yang cerewet sangat bab makanan. Dia pernah terbalikkan alas meja makan hanya kerana makanan tak sedap. Seingat aku..dia tak mabuk.dia normal tapi dia memang gila. lelaki itu memang gila. Terukkan lelaki jenis ini.
Ky lak terlalu rindukan masakan Melayu Johor dan aku ni dengan bangganya mencurahkan air tanganku sepenuh kasih sayang dan jiwa raga untuk memastikan dia suka masakan ku. Alhamdulillah! Dia paling suka ayam masak lemak cili api. Dia boleh makan ayam tu semangkuk besar kalau diletakkan di depan mata. Aku lak suka tengok dia makan tapi kalau dia suapkan aku ..lagi aku suka..oppppss. censor sikit! Budak2 pi main jauh.Org tua nak cakap ni.
Tapi sayang ,Ky masih tak kenal lagi daun kesum dengan daun ketumbar. Selalu dia fail kalau aku suruh dia ke pasar beli sayur tradisional Melayu. Tapi tekak dia tak boleh layan dengan Western. Teringin jugak aku nak makan masakan yang dia bgtau dia boleh siapkan. Chicken Chop katanya. Kecur air liur ni. Hmmm..nak tunggu dia masak tak taulah bila. Asyik sibuk ngan kerja aja! Itulah punca utama aku meroyan sebenarnya. Dia naik pangkat sebagai hadiah harijadi aku yang sepi kali ini. Dulu aku dapat dia sebagai hadiah tersohor di Tahun 2006 sebagai Tahun Hari Jadi Aku yang paling Tersohor!
Ada satu pantun yg tak rupa pantun:
Musim deroyan dah abis,
musim meroyan tak abis-abis!

Buley ke itu macam!


9 comments:

Amer Aan said...

xpe..:)

rosevsky said...

Amer,

Nasib amer tak marah! heheheh

Tima kaceh!

Ungku Nor said...

akak fail nak kenal daun ketumbar dengan daun sup..

puas la dok tercium-cium daun tu sebab nak bezakan bau dia.

sambal blacan?
ehehehe..keciritan kot.
tu pun KOT la dia ada hati nak makan.
kalo tak, tong sampah je ler yg makan sambal blacan tu..;p

rosevsky said...

Mengikut kata arwah moyang saya,

sambal belacan yang balance tu boleh digunakan buat nasi goreng..tambahkan bawang merah.,..tumis and pecahkan telur..
tambah nasi ,goreng sampai hangit..ehhh garing lah..

jgn suka tong sampahkan makanan tau! itu pesanan dari saya.

Ir. hydir said...

lelaki pun ada yg memahami perempuan..dia tau perempuan tu ske mkn apa, minum apa, bunga apa, majalah apa, dan apa2 yg lain... :)

nk kontrol lelaki secara umumnya ada dua cara
1. perut - masakan ler
2. bwh perut - ehem2..paham2 sendiri dah ler.

So, meroyan x meroyan, lelaki n pompuan pon ada meroyannya... cuma tahapnya je berbeza..

Crystal Hotel said...
This comment has been removed by the author.
rosevsky said...

Ir. Hydir,


Tepuk tangan untuk Hydir. Kerana telah memberi support untuk orang lelaki yang meroyan...

hmm..just wonder how was my man meroyan! Normally I am the one who would meroyan sampai blackout!

*comment deleted di bawah kerana salah menggunakan id*Id yg bahaya*

Ungku Nor said...

betul laa..
sambal blacan smlm tepakse ditongsampahkan.

budak2 ni lupa nak simpan dlm esbox..ciss.

rosevsky said...

Kak Ungku,

cuba lagi! Semoga berjaya!