Thursday, 27 January 2011

selesa yg tidak selesa

 Bila tengok BU di TV3, terfikir la pasal human being,tak payah fikir sedunia ,fikir national level,n district level.
Ada yang hidup aman damai,belanja sana belanja sini..yg susah,yg payah mencari makan..semua ada..tp di suatu tempat ramai lagi yg tak aman..Repot polis  psl itu dan ini..dorang tak tau ke,polis byk lagi kes nak jaga keamanan..betullah ejaan P.O>:L.I.S tu yg sebut pasal orang lain ia sibuk..mana tak sibuk kalau orang lain datang ke balai tak dijemput. Yang dijemput tu special treatmentlah..siap ada tempat tidur alas lantai..Dijaga makan minum,diiring ke sana ke mari selagi jemputan boleh kembali ke tempat asal. Entahlah pelbagai perkara..

Yang paling MAHA hebat,kes UH yg dah lama tu..apa lagi ..semua politik punya pasal..kenapa ekk..

Alhamdulillah, makcik sepupuku berjaya dalam penyedian working paper utk penubuhan Warisan Keturunan Dato Bentara Luar.Semoga usaha kami berjaya. Dgn fb kami berjaya bertemu dgn suku daripada keturunan DBL. Harap fb tak close 15/3. Just wait and see.

1 comment:

zino said...

semuga usaha mengumpul sanak sedara tu berjaya..zino juga ada semua senarai nama alamat dan siap no ic lagi hehe

kalau lah semua dia org tu ada akaun FB kan bagus hehe