Wednesday, 19 January 2011

penyakit sebelum public holiday of Thaipusam(moral of the story)

Pagi dengan penuh semangat,bersiap dan terus turun ke parking utk gerak ke tempat kerja.Teringat kata2 Ky malam tadi,jgn lupa check minyak hitam(perkara yang paling perlu ku elakkan,sbb malas dan akan ambil masa).So dengarlah cakap Ky ,aku pun tariklah benda tu..then tengok memang tiada langsung paras minyak hitam pd besi tu..aduhhh ni aku takuttt..memang takut..br minggu lepas htr workshop,nak jadi hal.so the best is tak pergi kerja dan aku tak mau cemas di tengah jalan jika ada apa2 kejadian yg tak diingini dan memalukan aja.
Then bila aku nak masukkan besi tu,mata aku tak nampak apa yg aku nak cucuk..gelap aja..Mula lah salah diri sendiri sebab tak nak simpan torchlight,Dah byk kali Ky pesan.

Moral of the story: Sila dengar pesanan suami walau nampak remeh.


Kena tunggulah workshop buka pukul 10 pg,tak kan nak hantar pukul 7 pagi..Foreman tu pun masih berdengkur lagi kot.
After breakfast kat warung Nor Kecoh Roti Canai,kami berdua terus pi workshop,,,.itu pun kena tunggu Ky selesaikan 3 kes di mahkamah. Alhamdulillah ,satu aja kes jalan.2 lagi..postponed.
Dpt keta Kancil putih yg system radio sangat canggih speakernya..Ok la tu.
Keta porche antik biru terpaksa admitted to paddock workshop tu..Aduh!!

Konon nak masak,tp akhirnya makan di luar,.Tesco Manjung lg...eh tak..makan kat Restoran Walid dan Umi. Lauk ikan keli grill,ayam peha goreng,aku ambil asam pedas pari.sayur-bayam rebus dgn sambal belacan yg aduhhhh..pedas gila..biasa buasir kayak gini selalu!
2 orang makan,ada org bayar n aku agak dia beri 50 sekeping dan bila bakinya dipulankan kepada si baik hati aku nampak sekeping RM10 dan 3-4 keping RM1. Gila ke?makan berdua sampai tiga puluh ringgit lebih..Tak palah org bayar tapi aku rasa mcm tak patut aja..sbb tu aku prefer fast food restaurant.Salah aku lagi sbb tak nak masak.

Moral of the story: Sila masak untuk suami dari makan di restoran luar


Dan malam ni dikejutkan dgn berita Amir dilanggar kereta di bahagian kanan belakang ketika dia mau membelok ke kanan. hmmm..Kawannya Jen ada di sebelah.Nasib baik tiada sapa yg cedera.
Sekarang mereka berdua berada di balai polis utnuk membuat report setelah Ky beri panduan.Yalah abahnya   pernah tugas di bahagian trafik so,sangat well verse mcm mana nak buat report.
Semoga semuanya selamat.Amin!

Moral of the story:  Sila gunakan public transport drpd membazir duit nak kena maintain minyak,servis dan juga kerosakan..





2 comments:

zino said...

banyak pengajaran kat sini ... good ..

roserose said...

biasa aja Zino,sapalah sy..:)