Tuesday, 2 September 2008


Kuih muih seperti pesta di Sitiawan. Best banget..murah lagi..tapi lebih murah di Teluk Muroh.


Decoration yang tak siap lagi..Fruit carving tak siap lagi!

Idea sapa lah meletak segala rempah ratus di buffet ni. Whatever it really looks nice! Tak tau mimpi apa si hero ni tiba2 nak dekat dengan aku,pimpin aku ke buffet line,ajak aku pi duduk makan2 ngan dengan dia. Tapi dia tak makan..dia suka tengok aku makan agaknya! Kecik2 dah pandai ya!



Pandai gak si hero ni berposing! Kakak pun sama


Hah, bertiga beradik berposing!

Hari pertama aku berbuka di hotel dgn AOM hotel aja. Sahur pun sama2,itu pun dia risau kalau Ky nampak. Aku beritahu, 'jangan risau,Ky tak kisah!' Aku sendiri tak tau condition dia di saat ini. Dah banyak kali aku telefon,langsung tak berjawab! Guna no2 lain pun tak berjawab! Telefon tempat lama,dorang kata dah pindah! Aku pun tak tau nak kata apa! Kakak ipar dia ada berhubung dgan aku dan aku dapat information terbaru. Mungkin dia ada operasi rahsia! Mungkin lah ini cabaran sekali lagi buat aku! Dah masuk kali yang ke dua. Dan aku tak tau bila masuk kali ke berapa lah aku akan bertahan...Tapi aku ni semangat yang hardcore ,semangat kembara yang tak mau kalah..Aku takkan mengalah!
Kawan aku dah masuk kerja di hotel. So senang sikit kerjanya dan dia pun aku ajarkan supaya bersikap tegas dengan budak2 pelatih sekolah Medan tu. 'Jangan tengok dorang cun aja,ko cair pulak...jangan..kerja betul betul'
Aku awal2 warning kat dia. Hahahha!
GM dan AOM dan semua orang agak lega sebab kerja sudah kurang sedikit. Termasuk aku ni OM yang selalu jadi 'take cover' di hotel. Apa pun aku suka..sebab masa aku yang diambil akan mengurangkan tekanan perasaan dan fikiran aku yang sangat sangat sangat terganggu sejak bulan lepas. Ni lah betul orang kata meroyan...Entah...

2 comments:

tentangseseorang said...

sitiawan haruslah lebih mahal dari telok muroh. sitiawan pekan. teluk muroh kampung.

rosevsky said...

Padanlah di Sitiawan tak banyak lalat...

Di Teluk Muroh banyak lalat laaa...