Wednesday, 3 September 2008

Aku terkurung, terpenjara...


Aku dikurung di dalam, Pink dikurung di luar! Kasihan!
Any idea what and how to put the curtain? Color?


Cubaan untuk memasak gulai tempoyak berjaya! Cuma ikan aja yang tak besh!
Staff aku yang orang Perak tu..kata boleh dapat 3 setengah bintang aja. DO kata 3 bintang!
Trainee Indon lagi hampeh...tak pandai makan. Tu yang aku kata , korang ni hanya layak makan telur ngan ikan bilis aja.
Aku kadang2 pelik dengan dorang berlima(sekarang aja tinggal 3 orang),aku beli ikan dan ayam untuk dorang masak dan makan tapi biasanya telur habis dulu dan ikan dan ayam dimasak diambang2 telur habis dan ikan & ayam jadi tak segar lagi! Aku geram kadang2. Hari ni aku bertekad, tak mau beli ikan atau ayam untuk dorang kecuali lah aku beli dan terus masak untuk aku dan Malaysian staff aja! Kalau ikut hati baik aku gi hotel aja dan makan di cafe hotel lagi best! Tapi aku ni selalu fikirkan orang lain tanpa fikir diri sendiri. Kadang2 lah..tapi selalu sebenarnya. Sama gak nama yang selalu meniti dibibir aku.


Gulai tempoyak ikan!

I wrote these at my facebook,
Me who always merapu in my own blog and people's blog and people's comment column and now di hari ini yang sungguh mulia, keeogan seseorang itu telah terlerai di atas kedegilan aku yang sungguh degil macam kuku besi ini.

Angkara keegoan itu adalah disebabkan ketidak kuat pertahanan telinga orang itu menahan tembakan peluru yang bertubi2 yang aku lancarkan! Itu tanda tidak baik nampaknya, dia sudah bosan. Dan aku kena ubah perangai aku yang buruk itu kah?

4 comments:

Ungku Nor said...

uiihhhh...kenaaaa..kenaaaa..

memang patutnya dari dulu lagi kena ubah.
*pesanan dari orang yang selalu kena*

ekekeke ;p

tentangseseorang said...

wohh gulai tempoyak tuh...dari segi rupe failed kot. ahahahaha setengah bintang ajo boleh ku berikan. :p

rosevsky said...

ungku nor,

Ku telah berjanji ku takkan berleter lagi padanya..
Dia kata dia intro aja..belum real punya...

rosevsky said...

Ady ku,

itu adalah cubaan pertama ku untuk menjadi wanita mithali.

setengah bintang? ko memang kejam laaaa..