Thursday, 3 February 2011

MOD

MOD-manager of the day or Manager on Duty!

Sepatutnya sampai before 10 am. tetapi sebab aku malas sungguh2nya nak tinggalkan Ky awal2..tunggu aja dia ajak pi kerja dan gi makan pagi seblum aku head to Kampar.pejalanan mcm biasa.estimation 1 jam setengah..tp selalu sampai kurang dari tu.Hari ni bw Porsche biru aku tu aja,Serena tu mcm besar sangat.Tak sesuai aku memandunya..nnti driver2 lain tanya,ada ke orang yg bawa Serena tu..Hmm Serena sesuai utk Ky aja la sbb dia suka bawa kereta yg MPV,maklumlah orang suka adventure ni.Jangan lupa lak nak bawa aku nanti bila nak pi explore2 sana sini.Advantagenya sbb boleh bawa ramai penumpang..hmm lepas pencen ni boleh lah cari penumpang ya..
  Sampai lambat dan aku buat muka tak tau aja.OM aku lak buat report kat aku tentang kereta yg dipandu pelajar parking depan2 hotel. Aku pelik aja,napa tak ada orang tahan pemnadu tu yg dikatakan pelajar UTAR yg dtg ke bilik hotel keluarga ataupun kwn2nya yg menginap di situ. Itu tahap degil punya orang,letak kereta depan2 pintu besar hotel. Security aku ni buat apa agaknya.OM btau dia dah bising pun ngan in chargenya.Aku tak tau la apa perasaannya bila nampak pemandu tu terus parking kat sini..Tapi mungkin dorang tak perasan sapa yg pandu kot..dan tak leh trace siapa yang bawa since itu bukan nama orang yg check in dan no kereta itu tidak didaftarkan. Nasiblah labu..Isnin nanti kena lah dlm morning briefing.Aku mcm biasa lah,baca report tanpa ada rasa bersalah!
  Hotel 155 bilik ini dijangka penuh.Baguslah.Tak perlulah ada room inspection! Tapi aku rasa tak best sbb tak ada kerja yg banyak2 boleh dibuat kecuali aku gi Coffee House dan usik2 orang2 di F&B atau Kitchen..buat perangai ajalah kerja nya selain makan..Mana nak kurusnya kalau asyik makan.
Kalau ada prune,boleh gak mengunyah..tp lepas 2 jam,taulah nasib perut..rasa mcm kena perah2 aja perut sakitnya. Dah kena semalam. Natural diet tu..
  Habis malam ni kul 10 malam.Harap tak ada pa berlaku.Kes Estima2 hilang takut aku dengari. Harap Polis dpt cari org tu cepat!!!

2 comments:

papabear said...

Ingatkan Ministry of Defence tadi hehe... seronok kan kerja kat hotel? mamcam2 ada...

roserose said...

Bear,

cukuplah Rosmah jadi isteri PM..jgn Ministry of Defence pun nak sapu...

seronok jugak kerja hotel!