Thursday, 24 February 2011

Menunggu bas balik ke Sitiawan.

Selamat sampai dari KKIA,Alhamdulillah.Flight pukul 6.30 petang tadi,sampai 8.50pm ,Alhamdulillah.
Walaupun tadi plane tu agak gegar2 bikin aku takut jugak.Tangan Ky ku genggam,dalam hati kalau apa2 jadi aku tetap ada disisinya. Romantik la tu.

  Sebelum naik flight tadi,check out pukul 12 tengahari dan ngam2 pukul 12 tepat,driver van or taxi dari Ranau tu sampai.Wow,tepat sungguh waktunya.perjalanan dari Kundasang ke Kota Kinabalu hampir 1 jam setengah aja. Tepat pukul 1.54 pm sampai ke Padang Merdeka.
  Tunggu Tini ambil kami dekat pukul 2.30 pm.Dia datang ngan anaknya yg cute ,Syuhada. Kami dibawa ke Restoran Nasi Padang Ibu, dekat dgn jeti KK.Ditunjuk Tini akan Pulau Gaya,Tuanku Abdul Rahman Park.
Aku tengok mcm best,tp Tini kata nampak mcm gak tapi sebenarnya 'No No No'.Lunch kami dgn Nasi Padang dgn lauk2nya...fuiyooo sangat best.Thanks Tini.
 Tini belikan kami pipot2,itu lah yg aku dgr Tini cakap..banyak pulak tu.bertambah la packing back kai.Dari 1 bag jadi kepada 3 bag..termasuk 2 bag plastik,1 beg laptop,1 beg kasut. Nak merayap pun nak melaram lagi. Well...
  Kebanyakan baju2 yg aku bawa,tak ku pakai langsung,mcm biasa la ni.
Begitu juga kekasih hatiku,jeans pun hanya nak pakai yg satu aja..sepatutnya ada 3-4 helai yg patut ditinggalkan di rumah aja.
  Kedua2 mak telah pun diberitahu tentang flight kami.
Nanti nak kena bagi2kan souvenir..maybe this coming Saturday!

1 comment: