Friday, 4 February 2011

MOD hari ke 2

Since 155 buah bilik penuh,tiada bilik MOD la..tidurlah aku di rumah sewa ku yg hanya beralaskan toto(mulalah terfikir nak balik Manjung,semata2 tak mau tidur atas toto tp mesti Ky tak izinkan sbb bahaya balik malam2).Balik ke rumah sewa pun agak lewat ,hampir 11.30 malam.Badan pun dah penat,otak pun letih ..letih fikirkan nak buat report atas segala kejadian yang berlaku sekitar hotel.
  OM ku jadi waiter in town malam tadi,aku tak larat nak buat n tolong2 tu sebb rasa mcm tak proper aja..hmm mungkin itu alasannya ..mungkin aku dah malas SEBAB,ada lebih kurang 5-6 orang staff,termasuk OM dah 6-7 orang.table bukan banyak pun..setakat tak lebih 25 meja aja..utk kurang dari 100 orang.Dulu masa aku berniaga,lebih dari itu aku dah entertain,ambil order,bancuh minuman,hantar minuman,prepare makanan..semua aku dah buat.So sekarang,tak yah buat lah kan.
  Pagi ni breakfast agak busy dgn semua guest in house yg ada..anak beranak,atuk nenek lagi.
Aku bfast sama Sha n Mas.hmm nasi lemak 3 suap,kueh tiaw 3 suap.cukuplah tu.Opps telur rebus lagi.separuh aja. Hot tea! nice..plan nak makan kat kedai mamak tak jadi..jimat 3-4 ringgit kan! Makan kat hotel,tenyeh aja signature kat bill. Tak penah aku maximise my OC pun walau kdg2 bawa my hero2 tu semua.

  Hmpir 1.10 ni,aku dah jumpa 2 guest yg inquiry tentang tempat dan harga2 set dinner. Terpaksa buat sendirilah semua sebutharga tu.Staff tak ada sorang yg datang,aku pun tak suruh datang! So nasiblah labu!
 

2 comments:

papabear said...

OM tu apa pulak ros? Orang Minyak ke?

roserose said...

Orang Minyak yang hensem(dlm entry ku)

Operations Manager le..