Friday, 7 November 2008

Test drive yg betul

Teruk aku arini. Ke sana ke mari spt biasa,tp kali ni guna Si Merah. Manual lagi. Dahlah menggeletar lutut aku,banyak pula kerja yg perlu dibuat. Test drive ditemani oleh DO aku di Teluk Batik sbb my cousin stay di sana lps mkn d hotel. Pick up best,cuma masih ada yg tak perfect. Perfect lps banyak yg perlu dilaburkan. X apalah,perlahan2. Perasaan x puas biasalah,kita manusia. Tapi apakan daya,aku mampu pada tahap itu aja. Insya Allah!
Ky abis keja ptg td terus dia btau 'esok sy off,n esok sy pi smpadan htr blk,mlm sy smpi smula' Aku berlakun lg. 'pot pet pot pet' koran.g faham ke? tapi hati aku puas,masa berkualiti bertambah. Aku teringat mak btau 'bila htr blk,hrp2 dia blk terus,tp dtg blk' entahlah apa sudahnya. Harap kali ni ia benar berlaku dan selamatkan bakal laki aku dr cengkaman rakus pendatang yg ingatkan dpt senang n kerakyatan n mewah tp derita yg dtg. Semoga laki aku akan sedar,aku yg kena sedar diri n sedarkan laki aku bahawa dia trperangkap. Aku x kisah watak jahat ini, tp aku nak hak aku jugak. Aku nk juangkan hak aku yg sepatutnya lebih awal aku dpt,tp terlewat sbb salah teknikal dr aku sndiri. Org yg trlalu sbr jd x sbr,akhirnya kena sbr n dpt smula hak itu. Bila aku kt,aku x da hak,dia kata ada,aku ada hak.hmm,org bg lesen amik ajalah. Hr ni aku kena tegur ngan Ky bila aku cuba ckp psl jeles aku pd ... Jgn buat perangai,trperanjat jugak tp aku suka gaya dia ckp. Hahaha. Watak aku?memang jahat la ni. Saja buat dia marah.

2 comments:

a part timer photographer,bussiness, a full time worker,humanities said...

wah...dah dpt red devil...trus senyap je blog ni ye??? he he..bz pe tu,ek? race ke?? jgn race2 tau!! nnt KY tau...habis la....

anyway...tq so much for taking careof my pinky....

rosevsky said...

Alin, Red Devil tu giler banget..dah lah laju,,kuat makan minyak laaaahhh..pening kepala den!

Ky? dia pun suka ber'race dengan itu devil!

Your pinky? ohhh now you are getting back your pinky ya!