Tuesday, 4 November 2008

Cuti sehari

Rancangan hantar kek lapis Sarawak memang dh lama dirancang sejak celebrate hari ulangtahun anak ky d kfc kk. Mak ky yg lebih senang aku panggil dia mak,btau tak palah kalau susah. Tapi aku ni .. So Ky off day gak semlm,tp sbb amik ms mcm kura2, smpi tghari pun x gerak2. Tiba2 dpt sms dr balai,ada taklimat pulak. Aiya! Ky kata x jdlah nk blk Manong,aku pulak dh muncung yg boleh buat jemur baju. Boring,aku kata biar aku pi sndiri ke Manong..Lebih bagus balik sana tanpa Ky. Peliknya,aku sendiri x risau pun jika ada yg x berkenan ngan aku! Tapi aku x kisah!
Yang penting Ky izinkan! Aku bw kek ditemani 2 org pelatih hotel aku. Apa lg beracinglah aku dr sitiawan ke beruas ke manong. Sejuk gak tangan aku bila sampai umah mak d manong. Mak siapkan mkn lagi. Kami mkn nasi,lauk ayam kari n ikan terutup. Aku br aja btau Ky 2-3 hari lps,teringin nk mkn ikan goreng sambal terutup. Haha? Mentua aku syg aku lah! Suka betul hati aku. aku kenal mak x smpi sebulan tapi mak boleh cerita psl kerisauan dia pada Ky dgn ... Yang sedih dan buat aku kembang kuncup bila mak kata ' mak x risau Ky ngan smah(nama br aku),tp mak risau dia ngan ttut,.' aku pun ikut sedih bila mak brtukar suara. hmm,byk info aku dpt bila dtg sendiri .Sebiji aku jd spy kebun psl laki aku tu. Tak tertelan nasi ke dlm tekak aku bila dia sebut psl pompuan tu. wah aku rasa mcm pencalonan dh cukup korum! Aku pun dh nk msuk politik. Tapi aku belum pilih watak baik atau jahat! Hahaha!

6 comments:

a part timer photographer,bussiness, a full time worker,humanities said...

syukur...dah dpt berkat!!
hu hu..lps ni dh xde geng single lg dah.....
cousin2 yg cukup umur dan single (soon) junaidah n alin aje le yer...

rosevsky said...

hmm..tak tau lagi lah Alin..dpt berkat tu lain cerita...

Ungku Nor said...

tak lama lagi tu..

"Welcome to the club"

sorga atau neraka..tu kendian punya cerita..hehehe

rosevsky said...

Ungku Nor,

kalau boleh nak sorga..tapi kalau kaki melawan..boleh ke dapat sorga....
hahahahh!

a part timer photographer,bussiness, a full time worker,humanities said...

alin doakan yg terbaik utk kak long dan ky...
bahagia pasti menjelma jua...

rosevsky said...

Alin.,
Aduhai ..romantik dan sedih bunyi tu..

Thanks a lot my dearest cousin!