Sunday, 22 April 2012

Aiyoyoyo!!Apa ada kat sini ni..Sawang aja..

 Hari ini hari jadi emak.Alhamdulillah.Aku gembira kerana dpt ucapkan dia seawal2nya..Dan pada tarikh birhtday emak pada suatu masa dulu,aku pernah terpisah jauh dari emak..sungguh jauh tanpa dapt bertemu atau bercakap..Thn 1999 itu..1+9+9+9=28=2+8=10=1. 1 Sungguh power tahun itu..1 means aku berseorangan ketika itu..Satu pengalaman yg indah! Alhamdulillah segalanya berakhir.

   Dan pada hari ini juga apa yg telah berlaku sejak 10hb lepas juga telah berakhir. Bila Ky kena admit hospital due to high blood pressure,buat aku terhenti berfikir dari segalanya..Yang aku maukan dia sihat seperti biasa.
namun utk pulih seperti biasa,harus dikawal segalanya.Dan aku jadi lebih strict utk menentukan apa yg dia perlu makan dan minum. Sehinggakan aku risau dia bosan dgn segala new procedure tu. Dan buat aku terhenti utk senyum .Dan tanpa sedari itu telah menyakitkan hati Ky..Maafkan isterimu ini. Dan aku sendiri jadi pelik dengan tingkah lakunya yg rupanya jadi atas sebab aku tidak tersenyum .tp logikkah?? Aku pun tak tau.
  Yang aku tau sejak hari itu,aku risaukan dia sampaikan di tempat kerja aku jadi macam tak keruan..nasib baik tak bz sangat kerja kat hotel tu walaupun aku kelam kabut sebab my assistant dah pi Singapore utk Travel Fair dari 20-24...Cuti aku dari 11 smpi 17hb pun aku rasa tak cukup.Dan sedihnya anak yg ada belajar therapi tak dpt attend abahnya sbb kena jaga adik2nya sbb emaknya baru kahwin..hmm..pengorbanan yg anak kena buat utk jaga adik2nya  dari jaga abahnya. Aku sedih tp aku kena hadapi dgn tenang semua tu. Sebab semua yang berlaku bukan utk mengganggu mood pengantin baru tu..tp telah Allah takdirkan keadaan itu kena pada masa dia mau menikah semula. Sungguh kelakar tapi suratan takdir yang Allah telah tetapkan itu sungguh indah.Kalau ikutkan hati suruh aja dia balik kg..tp takut dia pulak tak reti duk diam lagipun cuti tak lama pun..
So dia mula kerja after 18hb. Kalau nak tukar dept adalah suatu yg mustahil pun.

Dan menguji kesabaran aku yang kadang2 tak dpt sabar!!
Dan aku tau,aku jadi mcm psycho yg patut dikaunseling kan oleh psychiatrist. Bukan Ky yg kena kaunseling tpi aku ni..
 Kadang2 aku tak tau apa yang difikirkan oleh Ky..He seems so different,adakah kerana aku sekat kemahuan dia..terutama bab makanan tu..Bukan aku zalim sebb aku pun boleh flexible bila bab lontong or nasi briyani..
  Dan keinginan kami utk dptkan baby juga rupanya merunsingkan dirinya..Aku harap apa yg terjadi perkara buruk itu telah berakhir..Sebab kita tak nampak benda yg tak nampak..Manusia pedengki ada dimana2 tp kalau menggunakan sihir utk menghalang zuriat itu adalah sangat berdosa. Aku pun tak tau manusia pedengki itu napa?Apa yg ko tak puas hati?Kalaulah aku tau sapa orangnya?>??tp biarkan dia..lebih baik tak tau dari tau..
Insya Allah..sihir itu takkan selamanya....Semoga aku dan suami sihat dan apa yang diinginkan menjadi kenyataan. Semoga Allah ampunkan manusia pedengki itu!!
 Dan minggu ni,aku akan ke klinik utk scan sebelum next stage.N esok pastikan Ky pi pathlab..jgn lupa ekk..tp aku tau dia mesti lupa..Dahlah hari ni dia 24hours..semoga dia kuat semangat!Kuatkan semangat ya!

2 comments:

zino said...

firstime masuk sini hehe tq sudi singgah blog zino

ros said...

heheh..Zino selalu kat fb aja..blog lapuk saya ni dh lama..tp malas nak update .kdg2 aja.