Thursday, 9 October 2008

Cukup raya




Raya best? Boleh lah.


Balik BP, raya ke dua. Lepas dinner ngan Ky, baru dia hantar aku gerak tinggalkan Perak. Tepat pukul 12 malam, sampai BP pukul 7 pagi. On the way back, aku cuma berhenti 3 kali aja.


Itu pun sebab mengantuk sangat.




Di BP, dah jumpa mak ayah atuk dan adik2 . Anak sedara,sepupu sepapat. Shopping kat Jakel lagi. Cari langsir lagi. Dan 2-3 pasang kain ela. Aku nak buat sendiri lah baju.

Baju raya ,mak tolong kecilkan. Dia kata..baju kebaya kena ngam kat badan ..bukan longgar size L kat badan aku. Aku cuma btau 'Ky beli tapi dia tak ukur dulu sebab aku yang mencuba,dia cuma tengok ok..ok ajalah. Hmm..silap aku lah agaknya.



Raya ke 4 pun, gi kat rumah tini. Gathering lah konon. Walau tak ramai tapi..enjoy lah jugak jumpa kawan lama yang dah berbelas tahun tak jumpa. Thanks pada Facebook yang membuatkan kami berjumpa semula.

Balik raya ke 6,terus ke hotel ..konon ada meeting..tapi batal pulak. Dahlah dalam perjalanan masa nak pi highway, aku tak jumpa jalan keluar Ipoh..terlepas sampai ke Serdang..Bengong aku! Kalau balik malam, nampak segalanya..Bila balik siang2 buta ,tak nampak signboard dan jalan2. Bengang aku. Nasib ada insan yang bagi tunjuk jalan. Sempat gak aku call mamat dari kumpulan Cecupak yang sekarang dah mula popular. Nasib dia coolkan aku. Tension gak aku. Tapi aku pun tak boleh lama2 duk kat BP..lain dah rasanya kalau lama2.
Memo dah dikeluarkan. Sah aku kena jaga 2 tempat. Aku tak taulah aku boleh buat ke tak!
Ni tengah merengek2 kat Ky nak beli TV dan laptop! Kalau aku nak laptop ,dia nak satu pc gak! Amboi..Nak lawan taukey!

2 comments:

Ungku Nor said...

tu sesat sebab tak singgah Senawang tuuu..
kan dah kena daulat!! ;p

rosevsky said...

Kak Ungku,

betul lah..tp kalau sy singgah dlm kul 8 lebih ,...takut ganggu orang aja..